MANİSA’DA 100 BİN HÜNNAP FİDANI YETİŞTİRİLECEK

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.04.2017 - 09:13, Güncelleme: 26.04.2017 - 09:13
 

MANİSA’DA 100 BİN HÜNNAP FİDANI YETİŞTİRİLECEK

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Hünnap yetiştiriciliği konusunda müjde verdi. Selçuk Özdağ Demirci ilçesinde bol olarak yetişen ve geçtiğimiz dönemlerde ihraç edilmeye başlanan hünnap üretimini hem çoğaltmak, hem de yaygınlaştırmak amacıyla Manisa’da 100 Bin hünnap fidanının yetiştirilerek Demirci ilçesine dağıtılacağını açıkladı.
Manisa’yı alternatif meyveciliğin merkezi yapmayı hedeflediklerini açıklayan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Hünnapı üzüm, zeytin ve zeytinyağı gibi söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Alternatif meyvecilik başta olmak üzere değişik ürünlerin yetişmesinde de çiftçilerimize büyük desteklerin sunulmasına öncülük ediyoruz. Melengiç ağaçları aşılanarak şu an bir milyon melengiç ağacı antepfıstığına dönüşmüş durumda. Geçen sene üretim alındı bu senede ihracata başlanacak inşallah. İster Hünnap olsun ister antepfıstığı yetiştiriciliği konusunda olsun Demirci ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür alternatif meyveciliği teşvik etmek ve endemik bitkilerden meyveler üretmek çok önemli. Daha önce yaprak-toprak-su iklim analiz laboratuvarı kurmuştuk. İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bundan sonra ilçelerdeki işlerini daha da yoğunlaştıracak ve tanışacak. Tarımımızı, toprağımızı, iklimimizi, suyumuzu araştırarak ve inceleyerek hangi toprakta, hangi ilçede hangi meyve daha verimli olur ve yetişir bunu tespit etmiş olacağız. Bununla da beraber Manisa hem sanayinin, hem üzüm, zeytin, zeytinyağı, kiraz, çilek merkezi, hem de alternatif meyveciliğin merkezi olacak” diye konuştu. HÜNNAP İNGİLİZLERİN FAVORİ MEYVESİ Hünnapın birçok yararının olduğunu bu yararlardan en çok bilinenin ise hazmı kolaylaştıran bir meyve olarak bilindiğini anlatan Selçuk Özdağ, “Hünnap hazmı oldukça kolaylaştıran bir meyve. Kozmetik sanayiinde kullanılıyor. Beslenme değeri çok yüksek ve enerji veriyor. Özellikle İngilizler bu meyveye bayılıyor. Hünnap fidanlarının yetişmesi ve daha çok meyvenin elde edilmesiyle inanıyorum ki ihracatta da büyük bir artış sağlanacak. Ülke ekonomisini güçlü kılmak istiyorsak ithalatı azaltıp, ihracatı çoğaltmamız gerekiyor. Yerli malı kullanıp milli düşünmeliyiz. 2023’e yönelik stratejik dış ticaret hedefi dahilinde Türkiye’nin dünya mal ticaretinden aldığı payın artırılarak ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefe ulaşmak için tarıma, sanayiye ve teknolojiye daha çok ağırlık verecek, alternatif tarım ürünleri yetiştirecek, yeni OSB’ler ve Bilişim Teknoloji Alanları açacağız. İthalatı her geçen süreçte azaltacak ihracatı daha çok arttıracağız. Türkiye’nin imalat sanayi ile hizmet üretim potansiyelinin ihracat odaklı olarak değerlendirilmesi ve yönlendirilmesinin uygulanmasını sağlayacağız. KOSGEB ve diğer destekleyici unsurlar aracılığıyla yatırımcıya destekleri arttıracak ve daha çok üretim, daha çok ihracat yapılmasının önünü açacağız. Böylece hem ülke kazanacak, hem sanayici, esnaf ve girişimciler kazanmış olacak. Bu hedeflerle önümüze koyduğumuz tüm hedefleri gerçekleştirerek Türkiye’yi güçlü ve süper ülke yapacağız. Unutulmamalıdır ki yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür” ifadelerine yer verdi.  
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Hünnap yetiştiriciliği konusunda müjde verdi. Selçuk Özdağ Demirci ilçesinde bol olarak yetişen ve geçtiğimiz dönemlerde ihraç edilmeye başlanan hünnap üretimini hem çoğaltmak, hem de yaygınlaştırmak amacıyla Manisa’da 100 Bin hünnap fidanının yetiştirilerek Demirci ilçesine dağıtılacağını açıkladı.
Manisa’yı alternatif meyveciliğin merkezi yapmayı hedeflediklerini açıklayan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Hünnapı üzüm, zeytin ve zeytinyağı gibi söz sahibi olmasını hedefliyoruz. Alternatif meyvecilik başta olmak üzere değişik ürünlerin yetişmesinde de çiftçilerimize büyük desteklerin sunulmasına öncülük ediyoruz. Melengiç ağaçları aşılanarak şu an bir milyon melengiç ağacı antepfıstığına dönüşmüş durumda. Geçen sene üretim alındı bu senede ihracata başlanacak inşallah. İster Hünnap olsun ister antepfıstığı yetiştiriciliği konusunda olsun Demirci ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür alternatif meyveciliği teşvik etmek ve endemik bitkilerden meyveler üretmek çok önemli. Daha önce yaprak-toprak-su iklim analiz laboratuvarı kurmuştuk. İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğümüz bundan sonra ilçelerdeki işlerini daha da yoğunlaştıracak ve tanışacak. Tarımımızı, toprağımızı, iklimimizi, suyumuzu araştırarak ve inceleyerek hangi toprakta, hangi ilçede hangi meyve daha verimli olur ve yetişir bunu tespit etmiş olacağız. Bununla da beraber Manisa hem sanayinin, hem üzüm, zeytin, zeytinyağı, kiraz, çilek merkezi, hem de alternatif meyveciliğin merkezi olacak” diye konuştu.

HÜNNAP İNGİLİZLERİN FAVORİ MEYVESİ
Hünnapın birçok yararının olduğunu bu yararlardan en çok bilinenin ise hazmı kolaylaştıran bir meyve olarak bilindiğini anlatan Selçuk Özdağ, “Hünnap hazmı oldukça kolaylaştıran bir meyve. Kozmetik sanayiinde kullanılıyor. Beslenme değeri çok yüksek ve enerji veriyor. Özellikle İngilizler bu meyveye bayılıyor. Hünnap fidanlarının yetişmesi ve daha çok meyvenin elde edilmesiyle inanıyorum ki ihracatta da büyük bir artış sağlanacak. Ülke ekonomisini güçlü kılmak istiyorsak ithalatı azaltıp, ihracatı çoğaltmamız gerekiyor. Yerli malı kullanıp milli düşünmeliyiz. 2023’e yönelik stratejik dış ticaret hedefi dahilinde Türkiye’nin dünya mal ticaretinden aldığı payın artırılarak ihracatımızı 500 milyar dolara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedefe ulaşmak için tarıma, sanayiye ve teknolojiye daha çok ağırlık verecek, alternatif tarım ürünleri yetiştirecek, yeni OSB’ler ve Bilişim Teknoloji Alanları açacağız. İthalatı her geçen süreçte azaltacak ihracatı daha çok arttıracağız. Türkiye’nin imalat sanayi ile hizmet üretim potansiyelinin ihracat odaklı olarak değerlendirilmesi ve yönlendirilmesinin uygulanmasını sağlayacağız. KOSGEB ve diğer destekleyici unsurlar aracılığıyla yatırımcıya destekleri arttıracak ve daha çok üretim, daha çok ihracat yapılmasının önünü açacağız. Böylece hem ülke kazanacak, hem sanayici, esnaf ve girişimciler kazanmış olacak. Bu hedeflerle önümüze koyduğumuz tüm hedefleri gerçekleştirerek Türkiye’yi güçlü ve süper ülke yapacağız. Unutulmamalıdır ki yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür” ifadelerine yer verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.