MANİSA’DA VEBA KORKUSU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2018 - 09:17, Güncelleme: 05.11.2018 - 09:17
 

MANİSA’DA VEBA KORKUSU

Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, Manisa’da görülen veba salgınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçedeki hayvan pazarlarının vebayla ilgili oluşabilecek tehditleri en aza indirmek için kapatıldığını söyleyen Yıldız, “Hastalık kontrol altında. Bulaşma riskini daha fazla arttırmamak için kısa süreli olarak kordon kararı var” dedi.
Geçtiğimiz hafta Salihli, Sarıgöl ve Kula’da görülen koyun-keçi vebası sonrası bazı hayvan pazarların kapatılması vatandaşları endişelendirdi. Tekno Tarım Manisa 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda konuşan Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, hastalığın kontrol altına alındığını belirtti.   “KISA SÜRELİ OLARAK KORDON KARARI VAR” Manisa’daki koyun-keçi vebasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, şunları söyledi: “Bazı ilçemizde hayvan pazarları kapatıldı. Bu hastalık çok yaygın değil sporadik hastalıklar ama hayvan pazarlarının her zaman infiali oluşturması gereken bir durum değil, hayvan pazarlarını kapatmaktaki amaç bir bölgeden diğer bölgeye bulaşma riskini yok etmektir. Bu kordun kararı diye, kendi içimizde verdiğimiz bir karardır. Bu kordon içerisine alınan şeylerde de hastalığın sağlıksız bölgeden sağlıklı kısma ulaşımına engel olmak için yapılan bir uygulamadır. Şu anda kapatılma sebebi de koyun, keçi vebasıdır. Bu vebayla ilgili oluşabilecek tehditleri en aza indirmek için kapatıldı. Konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüklerinin çalışmaları devam ediyor. Hastalık kontrol altında. Bulaşma riskini daha fazla arttırmamak için kısa süreli olarak kordon kararı var.”   İKİ PROJE BİR STANTTA BULUŞTU Manisa Veteriner Hekimleri Odası’nın hazırladıkları iki proje ile fuardaki yerini aldıklarını söyleyen Yıldız, “Bu yıl 12. Düzenlenen Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarıı’nda stant açarak her zamanki gibi destek veren kurumlar içerisinde yer alıyoruz. Bu yıl 2 proje ile standımızda yer almak istedik. İlk projemiz son dönemde hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz hastalıklarla alakalı kamuounu bilinçlendirmek. Özellikle şarbondan sonra çıkan, hayvanlardan insanlara bulaşma riski olan hastalıklar gündeme geldiği için yaklaşık 250’den fazla hastalık bu şekilde mevcuttur. Veteriner hekimlerimizin zoonoz hastalıklardan halkımızı koruduğunu ve bu zoonoz hastalıkların çıkış konusunda da veya elemine edilmesi konusunda veteriner hekimlerinin rolünün büyük olduğunu anlatmaktayız. İkinci projede sokak hayvanlarımız havaların soğumasıyla istedikleri gıdaya ulaşamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. O nedenle birkaç kliniğimizin bir araya gelerek hediye ettiği mamalarımızı paketledik. Özellikle çocuklarımıza sokak hayvanlarını besleme alışkanlığı kazandırmak ve soğuyan havalarda da sokak hayvanlarının yeme ihtiyacı olan gıdaya ulaşmasının zor olduğunu halka anlatabilmek için sosyal sorumluluk projesi olarak da mama dağıtımına devam ettik” dedi. Manisahaberleri.com  
Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, Manisa’da görülen veba salgınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçedeki hayvan pazarlarının vebayla ilgili oluşabilecek tehditleri en aza indirmek için kapatıldığını söyleyen Yıldız, “Hastalık kontrol altında. Bulaşma riskini daha fazla arttırmamak için kısa süreli olarak kordon kararı var” dedi.
Geçtiğimiz hafta Salihli, Sarıgöl ve Kula’da görülen koyun-keçi vebası sonrası bazı hayvan pazarların kapatılması vatandaşları endişelendirdi. Tekno Tarım Manisa 12. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda konuşan Manisa Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Merter Yıldız, hastalığın kontrol altına alındığını belirtti.
 
“KISA SÜRELİ OLARAK KORDON KARARI VAR”
Manisa’daki koyun-keçi vebasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yıldız, şunları söyledi: “Bazı ilçemizde hayvan pazarları kapatıldı. Bu hastalık çok yaygın değil sporadik hastalıklar ama hayvan pazarlarının her zaman infiali oluşturması gereken bir durum değil, hayvan pazarlarını kapatmaktaki amaç bir bölgeden diğer bölgeye bulaşma riskini yok etmektir. Bu kordun kararı diye, kendi içimizde verdiğimiz bir karardır. Bu kordon içerisine alınan şeylerde de hastalığın sağlıksız bölgeden sağlıklı kısma ulaşımına engel olmak için yapılan bir uygulamadır. Şu anda kapatılma sebebi de koyun, keçi vebasıdır. Bu vebayla ilgili oluşabilecek tehditleri en aza indirmek için kapatıldı. Konuyla ilgili Tarım İl Müdürlüklerinin çalışmaları devam ediyor. Hastalık kontrol altında. Bulaşma riskini daha fazla arttırmamak için kısa süreli olarak kordon kararı var.”
 
İKİ PROJE BİR STANTTA BULUŞTU
Manisa Veteriner Hekimleri Odası’nın hazırladıkları iki proje ile fuardaki yerini aldıklarını söyleyen Yıldız, “Bu yıl 12. Düzenlenen Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarıı’nda stant açarak her zamanki gibi destek veren kurumlar içerisinde yer alıyoruz. Bu yıl 2 proje ile standımızda yer almak istedik. İlk projemiz son dönemde hayvanlardan insanlara bulaşan zoonoz hastalıklarla alakalı kamuounu bilinçlendirmek. Özellikle şarbondan sonra çıkan, hayvanlardan insanlara bulaşma riski olan hastalıklar gündeme geldiği için yaklaşık 250’den fazla hastalık bu şekilde mevcuttur. Veteriner hekimlerimizin zoonoz hastalıklardan halkımızı koruduğunu ve bu zoonoz hastalıkların çıkış konusunda da veya elemine edilmesi konusunda veteriner hekimlerinin rolünün büyük olduğunu anlatmaktayız. İkinci projede sokak hayvanlarımız havaların soğumasıyla istedikleri gıdaya ulaşamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. O nedenle birkaç kliniğimizin bir araya gelerek hediye ettiği mamalarımızı paketledik. Özellikle çocuklarımıza sokak hayvanlarını besleme alışkanlığı kazandırmak ve soğuyan havalarda da sokak hayvanlarının yeme ihtiyacı olan gıdaya ulaşmasının zor olduğunu halka anlatabilmek için sosyal sorumluluk projesi olarak da mama dağıtımına devam ettik” dedi.
Manisahaberleri.com
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.