MANİSALI İMAM ALTUNAĞA HAFIZLIK YARIŞMASINDA 1. OLDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.07.2018 - 12:55, Güncelleme: 12.07.2018 - 12:55
 

MANİSALI İMAM ALTUNAĞA HAFIZLIK YARIŞMASINDA 1. OLDU

Tarihi Sultan Camii’nde imam hatip olarak görev yapan Ömer Faruk Altunağa, din görevlileri arası gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışması’nda birinci oldu.  Altunağa, elde ettiği bu başarıyla, 9 Eylül’de Erzurum’da yapılacak olan Türkiye finalinde hem Manisa’yı hem de Ege’yi temsil edecek.
HABER: ÖZLEM ŞAHİN  Manisa’da Şehzadeler ilçesinde bulunan tarihi Sultan Cami İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri çerçevesinde bu sene 15. si düzenlenen Din Görevlileri Arası Hafızlık Bölge Yarışması’nda birinci oldu.  Afyonkarahisar İmaret Camiinde gerçekleştirilen yarışmaya; Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa ve Muğla illerinin birincileri katıldı. Hafızlık yarışmasının, İmam hatipliler, din görevlileri, Kur’an kursu eğiticilerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Altunağa, önce ilçede birinci olduğunu, ardından il yarışmasında ilk sırada yer aldığını belirterek, Afyonkarahisar’da yapılan yarışmada ise Ege bölge birinciliğini elde ettiğini söyledi.  Altunağa, 9 Eylül’de Erzurum’da yapılacak olan Türkiye finalinde, 10 bölgenin birincisinin katılacağı bilgisini vererek, hem Manisa’yı hem de Ege’yi en işi şekilde temsil edeceğini belirtti.  10 YAŞINDA HAFIZLIĞA ADIM ATTIM 1990 yılında, yani 10 yaşında Turgutlu ilçesindeki Dereköy Kuran kursunda hıfzını tamamladığını belirten Altunağa, “1 sene içerisinde hafızlığı tamamladık. Turgutlu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Ahmetli’nin Mandallı Köyü’nde vekil imam olarak görev hayatıma başladım. Sultan Camii’nde 6. yılım. 5 yıl müezzin olarak görev yaptığım camide, çok yakın bir zamanda Ramazanı şeriften önce Sultan Camisine imam hatip olarak atamamız oldu. Cemil Tombak hocamızla birlikte Ramazan ayında camimizde hatimle namazımızı kıldırıyoruz. Hafızlığımızı bu kadar güçlü tutmamız, sürekli Kuran ile iç içe olmamıza bağlıdır.” diye konuştu.  
Tarihi Sultan Camii’nde imam hatip olarak görev yapan Ömer Faruk Altunağa, din görevlileri arası gerçekleştirilen Hafızlık Bölge Yarışması’nda birinci oldu.  Altunağa, elde ettiği bu başarıyla, 9 Eylül’de Erzurum’da yapılacak olan Türkiye finalinde hem Manisa’yı hem de Ege’yi temsil edecek.

HABER: ÖZLEM ŞAHİN 

Manisa’da Şehzadeler ilçesinde bulunan tarihi Sultan Cami İmam Hatibi Ömer Faruk Altunağa, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri çerçevesinde bu sene 15. si düzenlenen Din Görevlileri Arası Hafızlık Bölge Yarışması’nda birinci oldu.  Afyonkarahisar İmaret Camiinde gerçekleştirilen yarışmaya; Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Manisa ve Muğla illerinin birincileri katıldı. Hafızlık yarışmasının, İmam hatipliler, din görevlileri, Kur’an kursu eğiticilerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Altunağa, önce ilçede birinci olduğunu, ardından il yarışmasında ilk sırada yer aldığını belirterek, Afyonkarahisar’da yapılan yarışmada ise Ege bölge birinciliğini elde ettiğini söyledi.  Altunağa, 9 Eylül’de Erzurum’da yapılacak olan Türkiye finalinde, 10 bölgenin birincisinin katılacağı bilgisini vererek, hem Manisa’yı hem de Ege’yi en işi şekilde temsil edeceğini belirtti. 
10 YAŞINDA HAFIZLIĞA ADIM ATTIM
1990 yılında, yani 10 yaşında Turgutlu ilçesindeki Dereköy Kuran kursunda hıfzını tamamladığını belirten Altunağa, “1 sene içerisinde hafızlığı tamamladık. Turgutlu İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Ahmetli’nin Mandallı Köyü’nde vekil imam olarak görev hayatıma başladım. Sultan Camii’nde 6. yılım. 5 yıl müezzin olarak görev yaptığım camide, çok yakın bir zamanda Ramazanı şeriften önce Sultan Camisine imam hatip olarak atamamız oldu. Cemil Tombak hocamızla birlikte Ramazan ayında camimizde hatimle namazımızı kıldırıyoruz. Hafızlığımızı bu kadar güçlü tutmamız, sürekli Kuran ile iç içe olmamıza bağlıdır.” diye konuştu.



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.