MANİSALILAR TAÇ BİNA’YI KADERİNE TERK ETTİ

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.09.2016 - 09:16, Güncelleme: 23.09.2016 - 09:16
 

MANİSALILAR TAÇ BİNA’YI KADERİNE TERK ETTİ

Manisa’da 1984-1991 yılları arasında görev yapan eski valilerden Rafet Üçelli döneminde Atatürk Bulvarı’nda bulunan tarihi şehir sinemasının yıkılıp yerine yapılan görkemli; ‘Taç Bina’ kaderine terk edilmiş durumda.
Asude Onar: 1984-1991 yılları arasında dönemin Valisi Üçelli tarafından yaptırılan ‘Taç Bina’ eski görkemini ve kullanılabilirliğini kaybetmiş durumda. Geçmiş yıllarda kentin ihtiyacına yönelik yaptırılan ve içerisinde işyerleri, düğün salonları ve sosyal toplantı salonları olan ‘Taç Bina’  sakinleri Şehzadeler Belediyesi’nden restorasyon çalışması talep ediyor. İŞYERİNİ SU BASAN ESNAF PASPAS YAPIYOR Uzun yıllardır bakımı yapılmayan Taç İşhanı’nın 7. ve 8. Katlarında yaşanan sorunlar binadaki esnafı çileden çıkarmış durumda.  Binanın çatı katında bulunan boruların ve kazanların çürümesi sonucu bina içini ve dışını su basmış durumda.  İş yerlerinde ticari faaliyetlerini devam ettirmek zorunda olan bina esnafları Feridun Biçer ve Okan Yılmaz ellerinde paspas ve kovalarla dolan suyu tahliye etmeye çalışırken; ‘ Binanın adı artık yakışmıyor, Taç Binamız oldu saç bina. Çürüyen saç binalara döndük. Binamıza temizlik işçileri gelmiyor. Binamız çöplüğe dönüştü. Kapısı kilitli olan zemin kata da çöp atan insanlar yüzünden o alanda çöplerle dolmuş vaziyette.’ Şeklinde açıklamada bulundu. BİNANIN ARIZALARI GİDERİLECEK 30 Mart yerel seçimlerinin ardından kurulan Şehzadeler Belediyesi’ne Taç  Bina’nın devredildiğini söyleyen bina esnafları Feridun Biçer ve Okan Yılmaz; ‘ Binamıza Şehzadeler Belediyesi Zabıta Bürosu açıldı. Henüz daha yeni yerleşme aşamasında olan ekip, sıkıntıları amirlerimize ileteceğiz, tesisatçılar gerekli arızayı bularak restorasyon çalışması yapacaklarını söylediler. Zabıta biriminin binamıza taşınmasının bakım ve temizliğe çare olacağını düşünüyoruz. Umuyoruz ki Taç Binamız her yeri dökülen saç bina olmaktan kurtulur.’ Dediler.  
Manisa’da 1984-1991 yılları arasında görev yapan eski valilerden Rafet Üçelli döneminde Atatürk Bulvarı’nda bulunan tarihi şehir sinemasının yıkılıp yerine yapılan görkemli; ‘Taç Bina’ kaderine terk edilmiş durumda.
Asude Onar: 1984-1991 yılları arasında dönemin Valisi Üçelli tarafından yaptırılan ‘Taç Bina’ eski görkemini ve kullanılabilirliğini kaybetmiş durumda. Geçmiş yıllarda kentin ihtiyacına yönelik yaptırılan ve içerisinde işyerleri, düğün salonları ve sosyal toplantı salonları olan ‘Taç Bina’  sakinleri Şehzadeler Belediyesi’nden restorasyon çalışması talep ediyor.

İŞYERİNİ SU BASAN ESNAF PASPAS YAPIYOR
Uzun yıllardır bakımı yapılmayan Taç İşhanı’nın 7. ve 8. Katlarında yaşanan sorunlar binadaki esnafı çileden çıkarmış durumda.  Binanın çatı katında bulunan boruların ve kazanların çürümesi sonucu bina içini ve dışını su basmış durumda.  İş yerlerinde ticari faaliyetlerini devam ettirmek zorunda olan bina esnafları Feridun Biçer ve Okan Yılmaz ellerinde paspas ve kovalarla dolan suyu tahliye etmeye çalışırken; ‘ Binanın adı artık yakışmıyor, Taç Binamız oldu saç bina. Çürüyen saç binalara döndük. Binamıza temizlik işçileri gelmiyor. Binamız çöplüğe dönüştü. Kapısı kilitli olan zemin kata da çöp atan insanlar yüzünden o alanda çöplerle dolmuş vaziyette.’ Şeklinde açıklamada bulundu.

BİNANIN ARIZALARI GİDERİLECEK
30 Mart yerel seçimlerinin ardından kurulan Şehzadeler Belediyesi’ne Taç  Bina’nın devredildiğini söyleyen bina esnafları Feridun Biçer ve Okan Yılmaz; ‘ Binamıza Şehzadeler Belediyesi Zabıta Bürosu açıldı. Henüz daha yeni yerleşme aşamasında olan ekip, sıkıntıları amirlerimize ileteceğiz, tesisatçılar gerekli arızayı bularak restorasyon çalışması yapacaklarını söylediler. Zabıta biriminin binamıza taşınmasının bakım ve temizliğe çare olacağını düşünüyoruz. Umuyoruz ki Taç Binamız her yeri dökülen saç bina olmaktan kurtulur.’ Dediler.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.