MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KONUŞULDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2016 - 16:21, Güncelleme: 10.11.2016 - 16:21
 

MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KONUŞULDU

Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinasyoluğunda Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ‘Hasta, Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım Uygulamaları’ adlı proje kapsamında Elginkan Vakfı konferans salonunda seminer düzenlendi.
Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilen; ‘Mesleki Eğitimin Önündeki Engeller ve Mesleki Eğitimin İstihdamdaki Rolü’ konulu seminerde ilk olarak Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler İl Koordinatörü Ural Sevener Manisa’da ki ulusal ve uluslar arası hibe ve fon kaynaklarının kullanımı konusunda genel bilgilendirmelerde bulundu.Seminerde söz alan Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise mesleki eğitimin öneminden ve önündeki engellerden bahsetti.Seminere il dışından katılan SGK Strateji Geliştirme Dairesi AB ve Dış İlişkiler Birimi AB Uzmanı Nilüfer Atagün; “Bu proje kapsamında özellikle çocuk sahibi çalışan kadınlara yöneliyoruz. Kurum olarak mesleki eğitimi geliştirmeyi ve önündeki engelleri kaldırmayı planlıyoruz. Yürüttüğümüz projelerde bu hedef doğrultusunda” dedi.   DEVLETİN DESTEĞİ BÜYÜK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında 230.000 € ile finanse edilen proje de son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacısunumunu yaptı. Tarlacı; ‘Bakanlık olarak hasta, yaşlı ve engelli bakımı için önemli çalışmalar yapıyoruz.Bu alanla ilgili tüm çalışmalar ve projeler oldukça değerli.Ülkemizdeki nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için mesleki eğitimlere ağırlık veriyoruz’dedi. Seminere, Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili, yetkililer, proje kapsamındaki kursiyerler ve öğrenciler katıldı.                    
Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinasyoluğunda Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ‘Hasta, Yaşlı ve Engellilere Evde Bakım Uygulamaları’ adlı proje kapsamında Elginkan Vakfı konferans salonunda seminer düzenlendi.
Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilen; ‘Mesleki Eğitimin Önündeki Engeller ve Mesleki Eğitimin İstihdamdaki Rolü’ konulu seminerde ilk olarak Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler İl Koordinatörü Ural Sevener Manisa’da ki ulusal ve uluslar arası hibe ve fon kaynaklarının kullanımı konusunda genel bilgilendirmelerde bulundu.Seminerde söz alan Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ise mesleki eğitimin öneminden ve önündeki engellerden bahsetti.Seminere il dışından katılan SGK Strateji Geliştirme Dairesi AB ve Dış İlişkiler Birimi AB Uzmanı Nilüfer Atagün; “Bu proje kapsamında özellikle çocuk sahibi çalışan kadınlara yöneliyoruz. Kurum olarak mesleki eğitimi geliştirmeyi ve önündeki engelleri kaldırmayı planlıyoruz. Yürüttüğümüz projelerde bu hedef doğrultusunda” dedi.


 
DEVLETİN DESTEĞİ BÜYÜK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında 230.000 € ile finanse edilen proje de son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacısunumunu yaptı. Tarlacı; ‘Bakanlık olarak hasta, yaşlı ve engelli bakımı için önemli çalışmalar yapıyoruz.Bu alanla ilgili tüm çalışmalar ve projeler oldukça değerli.Ülkemizdeki nitelikli ve kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi için mesleki eğitimlere ağırlık veriyoruz’dedi. Seminere, Manisa Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, Yunus Emre İlçe Milli Eğitim Müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili, yetkililer, proje kapsamındaki kursiyerler ve öğrenciler katıldı.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.