Meteoroloji Uyardı

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.12.2018 - 11:46, Güncelleme: 26.12.2018 - 11:46
 

Meteoroloji Uyardı

Soğuk ve karlı hava dalgası tüm yurtta etkisini sürdürürken, Manisalılar dondurucu soğukla karşılaşacak. Manisa'da zirai don etkisinin yaşanacağı belirtilirken, hava sıcaklıkları ülke genelinde 6-12 derece azalacak.
Meteoroloji'nin verilerine göre yurdu saran soğuk ve karlı hava dalgası bir süre daha etkili olacak. SICAKLIKLAR 6-12 DERECE DÜŞMEYE DEVAM EDECEK Meteoroloji'inn tahminlerine göre hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneydoğu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. "KAR, DON VE BUZLANMAYA KARŞI TEDBİRLİ OLUN" UYARISI Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu'nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. DOĞU KARADENİZ KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞMUR Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yer yer çok kuvvetliyağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. MARMARA VE EGE İÇİN ZİRAİ DON RİSKİ Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  
Soğuk ve karlı hava dalgası tüm yurtta etkisini sürdürürken, Manisalılar dondurucu soğukla karşılaşacak. Manisa'da zirai don etkisinin yaşanacağı belirtilirken, hava sıcaklıkları ülke genelinde 6-12 derece azalacak.
Meteoroloji'nin verilerine göre yurdu saran soğuk ve karlı hava dalgası bir süre daha etkili olacak.

SICAKLIKLAR 6-12 DERECE DÜŞMEYE DEVAM EDECEK
Meteoroloji'inn tahminlerine göre hava sıcaklıkları ülke genelinde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneydoğu yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

"KAR, DON VE BUZLANMAYA KARŞI TEDBİRLİ OLUN" UYARISI
Yağışların; İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu'nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU KARADENİZ KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞMUR
Yağışların; Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yer yer çok kuvvetliyağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA VE EGE İÇİN ZİRAİ DON RİSKİ
Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.