MUSTAFA BAŞGÜLŞEN YİNE SAHNEDE

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2017 - 08:18, Güncelleme: 18.03.2017 - 08:18
 

MUSTAFA BAŞGÜLŞEN YİNE SAHNEDE

2011 ve 2015 Genel Seçimlerde, CHP’den milletvekili adayı olan Mustafa Başgülşen şimdilerde; Manisa ve tüm ilçelerinde, çevre iller ve yurt dışında ‘Çanakkale’den Cumhuriyete’, ‘Hatıralarla Atatürk’ adlı 2 perdelik tek kişilik gösteriler sunuyor. Başgülşen’in gösterilerinin içeriği; Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet dönemine ait yaşanmış 18 adet hikâyeleştirilmiş anekdot içeriyor.
HABER NURGÜL YILMAZ  Vatan, ülke ve Atatürk sevdası ile bilinen Mustafa Başgülşen bugüne kadar bu gösterileri; Manisa’nın 17 ilçesi, İzmir, Almanya ve  Makedonya’da vatandaş ile buluşturdu. ETV’de haber spikerliği yaptığı dönemde de bu tür anektodları canlı yayında anlatan Mustafa Başgülşen, bu sevdasını şimdilerde vatandaşın ayağına giderek icra ediyor. 50’Yİ AŞKIN GÖSTERİ Bugüne kadar toplamda 50’yi aşkın gösteri sunduğunu ifade eden Mustafa Başgülşen; “Bizlerin bağımsızlığı için öylesine zor şartlarda hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere insani yönlerini anlatıyorum. Gösterilerimin hiç birinde siyasi içerik veya ötekileştirme yoktur.  Yıllardır yazboz tahtasına dönen Milli Eğitim müfredatında anlatılmayan gerçekleri, bu gösteriler vasıtasıyla halka sunuyorum. Salonlar hınca hınç doluyor, izleyenler bir daha gösteriyi aynı ilçede veya ilde tekrarlamamı istiyor. Daha çok belediyeler,  okullar, STK’lar, kurum ve kuruluşların davetleri üzerine bu gösterileri sunuyorum.”diye konuştu. DOĞAÇLAMA SUNUYOR Gösterilerini tamamen doğaçlama sunduğunu hatırlatan Mustafa Başgülşen, “Senaryosunu kendimi hazırlıyorum. Doğaçlama sunduğum bu gösterilerde Atatürk’ü ve geçmişimi tarihi kalıplara sıkıştırmak yerine, sonsuza kadar yaşayacak olan özü ve içeriği ile sunmaya çalışıyorum. Burada bir başka amacım da; unutturulmak istenen Atatürk ve Atatürkçülük ruhunun gelecek nesillere anlatılabilmesi.  Anlatmış olduğum hikayelerde ve gösterileri izlemeye gelen vatandaşlarımızdan aldığım izlenim; bizler ayrıştıkça değil birleştikçe güzeliz” dedi. ATATÜRK’Ü ANLATTIĞI İÇİN ELEŞTİRİLİYOR Mustafa Başgülşen sürekli Atatürk’ü anlattığı için sık sık eleştirildiğini de ifade ederek şöyle devam etti; “Her gittiğim yerde sürekli Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattığım için bazen eleştirilere maruz kalıyorum. Oysa sırf babası aldı diye arabasına ‘babam sağ olsun’ diye yazan bu millet, bağımsız bir vatan bıraktı diye kalbine Mustafa Kemal’i yazmış çok mu? Hiç vazgeçmeyeceğim ve bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğim. Çünkü Mustafa Kemal’in bizlere bıraktığı çizgiden, bırakın bir santimetre öne gitmeyi sürekli gerilemişiz. Ülkeyi aynı çizgide tutmayı dahi becerememişiz” BAYINDIR BELEDİYESİ’NİN DAVETLİSİ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve verilen 250 bin şehit hakkında da görüş beyan eden Mustafa Başgülşen; “Bayındır Belediyesi’nin davetlisi olarak bugün saat 19.15’te Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde ‘Çanakkale’den Cumhuriyete konulu tek kişilik bir gösteri sunacağım. Anasını, babasını, çoluğunu çoğunu Çanakkale’de şehit vererek, yedi düveli dize getirdikten sonra parlamenter sisteme dayalı Cumhuriyet Rejimini kuran, o kahramanların hiç bozmadan sonsuza dek yücelterek yaşatmak bir vatandaş olarak görevimizdir. Bende bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Hiç de vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.     
2011 ve 2015 Genel Seçimlerde, CHP’den milletvekili adayı olan Mustafa Başgülşen şimdilerde; Manisa ve tüm ilçelerinde, çevre iller ve yurt dışında ‘Çanakkale’den Cumhuriyete’, ‘Hatıralarla Atatürk’ adlı 2 perdelik tek kişilik gösteriler sunuyor. Başgülşen’in gösterilerinin içeriği; Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet dönemine ait yaşanmış 18 adet hikâyeleştirilmiş anekdot içeriyor.
HABER
NURGÜL YILMAZ 

Vatan, ülke ve Atatürk sevdası ile bilinen Mustafa Başgülşen bugüne kadar bu gösterileri; Manisa’nın 17 ilçesi, İzmir, Almanya ve  Makedonya’da vatandaş ile buluşturdu. ETV’de haber spikerliği yaptığı dönemde de bu tür anektodları canlı yayında anlatan Mustafa Başgülşen, bu sevdasını şimdilerde vatandaşın ayağına giderek icra ediyor.

50’Yİ AŞKIN GÖSTERİ
Bugüne kadar toplamda 50’yi aşkın gösteri sunduğunu ifade eden Mustafa Başgülşen; “Bizlerin bağımsızlığı için öylesine zor şartlarda hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ve değerli gazilerimizin, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere insani yönlerini anlatıyorum. Gösterilerimin hiç birinde siyasi içerik veya ötekileştirme yoktur.  Yıllardır yazboz tahtasına dönen Milli Eğitim müfredatında anlatılmayan gerçekleri, bu gösteriler vasıtasıyla halka sunuyorum. Salonlar hınca hınç doluyor, izleyenler bir daha gösteriyi aynı ilçede veya ilde tekrarlamamı istiyor. Daha çok belediyeler,  okullar, STK’lar, kurum ve kuruluşların davetleri üzerine bu gösterileri sunuyorum.”diye konuştu.

DOĞAÇLAMA SUNUYOR
Gösterilerini tamamen doğaçlama sunduğunu hatırlatan Mustafa Başgülşen, “Senaryosunu kendimi hazırlıyorum. Doğaçlama sunduğum bu gösterilerde Atatürk’ü ve geçmişimi tarihi kalıplara sıkıştırmak yerine, sonsuza kadar yaşayacak olan özü ve içeriği ile sunmaya çalışıyorum. Burada bir başka amacım da; unutturulmak istenen Atatürk ve Atatürkçülük ruhunun gelecek nesillere anlatılabilmesi.  Anlatmış olduğum hikayelerde ve gösterileri izlemeye gelen vatandaşlarımızdan aldığım izlenim; bizler ayrıştıkça değil birleştikçe güzeliz” dedi.

ATATÜRK’Ü ANLATTIĞI İÇİN ELEŞTİRİLİYOR
Mustafa Başgülşen sürekli Atatürk’ü anlattığı için sık sık eleştirildiğini de ifade ederek şöyle devam etti; “Her gittiğim yerde sürekli Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattığım için bazen eleştirilere maruz kalıyorum. Oysa sırf babası aldı diye arabasına ‘babam sağ olsun’ diye yazan bu millet, bağımsız bir vatan bıraktı diye kalbine Mustafa Kemal’i yazmış çok mu? Hiç vazgeçmeyeceğim ve bıkmadan usanmadan anlatmaya devam edeceğim. Çünkü Mustafa Kemal’in bizlere bıraktığı çizgiden, bırakın bir santimetre öne gitmeyi sürekli gerilemişiz. Ülkeyi aynı çizgide tutmayı dahi becerememişiz”

BAYINDIR BELEDİYESİ’NİN DAVETLİSİ
18 Mart Çanakkale Zaferi ve verilen 250 bin şehit hakkında da görüş beyan eden Mustafa Başgülşen; “Bayındır Belediyesi’nin davetlisi olarak bugün saat 19.15’te Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde ‘Çanakkale’den Cumhuriyete konulu tek kişilik bir gösteri sunacağım. Anasını, babasını, çoluğunu çoğunu Çanakkale’de şehit vererek, yedi düveli dize getirdikten sonra parlamenter sisteme dayalı Cumhuriyet Rejimini kuran, o kahramanların hiç bozmadan sonsuza dek yücelterek yaşatmak bir vatandaş olarak görevimizdir. Bende bu görevi yerine getirmeye çalışıyorum. Hiç de vazgeçmeyeceğim” diye konuştu. 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.