“Öğren Ve Yaşat” Projesi 52 Muhtara Temel İlk Yardım Dersi Verdi

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2021 - 10:27, Güncelleme: 05.07.2021 - 10:27
 

“Öğren Ve Yaşat” Projesi 52 Muhtara Temel İlk Yardım Dersi Verdi

Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan Sağlık Memuru Nurullah Şengül’ün hazırlayıp başvurduğu, temel ilk yardım eğitimi verilen Avrupa Birliği projesi “Öğren ve Yaşat” devam ediyor. Gerçek bir hayat hikayesinden kaynaklı temel ilk yardım derslerinin verildiği bu özel proje Yunt Dağı mevkiinde bulunan 52 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleşiyor. Projenin son dersi bugün Üçpınar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek.
1 Temmuz Cuma günü Osmancalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitime muhtarlar ile birlikte Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr Süleyman SOUKSU, Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Fatih Zeren, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Vesile Tuba Balaban Eraz ve Büyükşehir Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Özdemir de eşlik etti. MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR Proje Eğitmeni ve Eğitim Sorumlusu Uzm. Dr. Çağdaş Can’ın verdiği temel ilk yardım derslerinde boğulma, elektrik çarpması, traktörden düşme, böcek ısırması, kırıklar, elektrik çarpması gibi birçok farklı konu başlığında teorik; Avrupa Birliği’nin destekleri ile alınan elektronik insan maketlerinde kalp masajı eğitimi ve hayata geri döndürücü etkisi olan manevraları pratik eğitimler ile alan mahalle muhtarları hayati önem taşıyan bilgileri kendilerine aktardıkları için ekibe teşekkür etti. ŞENGÜL; “PROJEMİZ GERÇEK BİR HAYAT HİKAYESİNİN SONUCUDUR” Osmancalı Mahallesi’nde düzenlenen eğitim sonrası muhtarlara Yunusemre Belediyesi’nin katkıları ile ecza dolabı takdim eden proje aktivisti Nurullah Şengül; “ Projemizin eğitim takvimini bugün Üçpınar Mahallemizde; Karayağcıhacılar, Mollasüleyman, Sünbültepe, Kocakoru, Yağcılar, Sarınasuhlar, Şamar ve Beydere Mahallesi’nin muhtarlarının katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bu proje gerçek bir hayat hikayesinde yaşanan acı sonuç üzerinden hazırlandı. Memleketim olan Demirci ilçemizde geçen sene bir bayram gününde kalp krizi geçiren Çataloluk Mahallesi Muhtarı Ali Göktepe’nin hayatını kaybetmesi üzerine, ani gelişen durumlarda ilk yardım ekipleri olay yerine gidene kadar temel ilk yardım bilen kişilerin müdahale etmesi ve ölüm oranlarını en aza indirmek için çalışmamızı başlattık. İnşallah katkımız olur ve ölüm oranlarını en aza indirebiliriz. Bu projemize katılım gösteren ve dersleri çok büyük özenle dinleyen tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Merkezefendi Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminde çalışan Sağlık Memuru Nurullah Şengül’ün hazırlayıp başvurduğu, temel ilk yardım eğitimi verilen Avrupa Birliği projesi “Öğren ve Yaşat” devam ediyor. Gerçek bir hayat hikayesinden kaynaklı temel ilk yardım derslerinin verildiği bu özel proje Yunt Dağı mevkiinde bulunan 52 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleşiyor. Projenin son dersi bugün Üçpınar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek.

1 Temmuz Cuma günü Osmancalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen eğitime muhtarlar ile birlikte Yunusemre İlçe Sağlık Müdürü Dr Süleyman SOUKSU, Merkezefendi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Fatih Zeren, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Vesile Tuba Balaban Eraz ve Büyükşehir Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Özdemir de eşlik etti.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Proje Eğitmeni ve Eğitim Sorumlusu Uzm. Dr. Çağdaş Can’ın verdiği temel ilk yardım derslerinde boğulma, elektrik çarpması, traktörden düşme, böcek ısırması, kırıklar, elektrik çarpması gibi birçok farklı konu başlığında teorik; Avrupa Birliği’nin destekleri ile alınan elektronik insan maketlerinde kalp masajı eğitimi ve hayata geri döndürücü etkisi olan manevraları pratik eğitimler ile alan mahalle muhtarları hayati önem taşıyan bilgileri kendilerine aktardıkları için ekibe teşekkür etti.

ŞENGÜL; “PROJEMİZ GERÇEK BİR HAYAT HİKAYESİNİN SONUCUDUR”

Osmancalı Mahallesi’nde düzenlenen eğitim sonrası muhtarlara Yunusemre Belediyesi’nin katkıları ile ecza dolabı takdim eden proje aktivisti Nurullah Şengül; “ Projemizin eğitim takvimini bugün Üçpınar Mahallemizde; Karayağcıhacılar, Mollasüleyman, Sünbültepe, Kocakoru, Yağcılar, Sarınasuhlar, Şamar ve Beydere Mahallesi’nin muhtarlarının katılımı ile gerçekleştireceğiz. Bu proje gerçek bir hayat hikayesinde yaşanan acı sonuç üzerinden hazırlandı. Memleketim olan Demirci ilçemizde geçen sene bir bayram gününde kalp krizi geçiren Çataloluk Mahallesi Muhtarı Ali Göktepe’nin hayatını kaybetmesi üzerine, ani gelişen durumlarda ilk yardım ekipleri olay yerine gidene kadar temel ilk yardım bilen kişilerin müdahale etmesi ve ölüm oranlarını en aza indirmek için çalışmamızı başlattık. İnşallah katkımız olur ve ölüm oranlarını en aza indirebiliriz. Bu projemize katılım gösteren ve dersleri çok büyük özenle dinleyen tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.