SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2019 - 16:10, Güncelleme: 02.09.2019 - 16:10
 

SEZONUN İLK BALIKLARI TEZGAHLARDA

Balıkçıların heyecanla bekledikleri 1 Eylül'de avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte sezonun ilk balıkları pazar tezgahlarında yerini aldı. Geçen sene 10 TL’den tezgahlara giriş yapan Hamsi ve Sardalye bu yıl 15 TL’den satılıyor.
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Manisa’da kurulan Karaköy Pazarı’ndaki tezgahlarda sezonun ilk balıkları yerini aldı.  Geçen sene tezgahlarda 10 TL’den yerini alan Hamsi ve Sardalye bu yıl 5 TL artarak 15 TL oldu. Ege ve Marmara bölgesinden getirilerek günlük ve taze olarak satılan balıklar, bolluk nedeniyle balıkçıların yüzünü güldürdü. Ancak Kurban bayramından yeni çıkılması ve hava sıcaklarının düşmemesi nedeniyle tezgahlarda beklenen hareketlilik yaşanmadı. Balık sezonunun açılışını değerlendiren Balıkçı Çınar Kaya, “Şuanda hamsi ve sardalye bolluğu var. Hamsi ve sardalye 15 TL’den satılıyor. Bu sene balıkta bolluk var. Hem vatandaşımıza hem de esnafımıza hayırlı olsun diyorum.   Önümüzdeki aylarda Palamut, Çinakop, Sarıkanat da yerlerini alacak” diye konuştu. TAZE BALIK BÖYLE ANLAŞILIYOR Havaların sıcak olması sebebiyle insanların çekinerek balık aldığını söyleyen Kaya, “Havaların sıcak olması sebebiyle insanlar biraz çekinerek balık alıyor. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum; balık sezonu açıldığı için balıklar günlük ve taze geliyor. Zaten balıkla tezgahlarda tazeliğini gösteriyor;  gözünün parlak ve kulağının kırmızı olması balığın taze olduğunu gösterir” dedi. BALIK FİYATLARI Tezgahlardaki balıkların kilo gram fiyatı şu şekilde;  Hamsi 15 TL, Sardalye 15 TL, Çupra 30 TL, Tavuk Balığı 25 TL, Palamut tane 25 TL, Sazan 20 TL, Palamut 25 TL.
Balıkçıların heyecanla bekledikleri 1 Eylül'de avlanma yasağının sona ermesi ile birlikte sezonun ilk balıkları pazar tezgahlarında yerini aldı. Geçen sene 10 TL’den tezgahlara giriş yapan Hamsi ve Sardalye bu yıl 15 TL’den satılıyor.
Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Manisa’da kurulan Karaköy Pazarı’ndaki tezgahlarda sezonun ilk balıkları yerini aldı.  Geçen sene tezgahlarda 10 TL’den yerini alan Hamsi ve Sardalye bu yıl 5 TL artarak 15 TL oldu. Ege ve Marmara bölgesinden getirilerek günlük ve taze olarak satılan balıklar, bolluk nedeniyle balıkçıların yüzünü güldürdü. Ancak Kurban bayramından yeni çıkılması ve hava sıcaklarının düşmemesi nedeniyle tezgahlarda beklenen hareketlilik yaşanmadı. Balık sezonunun açılışını değerlendiren Balıkçı Çınar Kaya, “Şuanda hamsi ve sardalye bolluğu var. Hamsi ve sardalye 15 TL’den satılıyor. Bu sene balıkta bolluk var. Hem vatandaşımıza hem de esnafımıza hayırlı olsun diyorum.   Önümüzdeki aylarda Palamut, Çinakop, Sarıkanat da yerlerini alacak” diye konuştu.

TAZE BALIK BÖYLE ANLAŞILIYOR

Havaların sıcak olması sebebiyle insanların çekinerek balık aldığını söyleyen Kaya, “Havaların sıcak olması sebebiyle insanlar biraz çekinerek balık alıyor. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum; balık sezonu açıldığı için balıklar günlük ve taze geliyor. Zaten balıkla tezgahlarda tazeliğini gösteriyor;  gözünün parlak ve kulağının kırmızı olması balığın taze olduğunu gösterir” dedi.

BALIK FİYATLARI


Tezgahlardaki balıkların kilo gram fiyatı şu şekilde;  Hamsi 15 TL, Sardalye 15 TL, Çupra 30 TL, Tavuk Balığı 25 TL, Palamut tane 25 TL, Sazan 20 TL, Palamut 25 TL.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.