SİPİL GROUP; SİPİL TEKNOLOJİ A.Ş.’Yİ KURDU

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.08.2017 - 12:29, Güncelleme: 09.08.2017 - 12:29
 

SİPİL GROUP; SİPİL TEKNOLOJİ A.Ş.’Yİ KURDU

İnşaat, plastik, çelik ve enerji alanında 33 yıldır faaliyetlerini sürdüren Sipil Group, yüzde 100 hisseli iştiraki olarak, 1.5 milyon TL ödenmiş sermaye ile araştırma-geliştirme faaliyetlerini yürütmek üzere Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) içerisinde Anonim Şirket olarak Sipil Teknoloji A.Ş’yi kurdu.
Sipil Teknoloji, Teknokent binası içinde bulunan 120 m2 Ar-Ge ofisinde, makine mühendisleri, elektronik mühendisleri ve bilgisayar mühendislerinden oluşan toplam 9 kişilik ekibi ile çalışmalara başladı. 33 yıllık tecrübesi ile endüstriyel inşaatlar, çelik, plastik ve enerji alanlarında edinilen bilgi ve deneyimini Sipil Teknoloji aracılığıyla daha da kalıcı hale getirmek isteyen Sipil Group, yenilikçi anlayışla oluşturulan tasarım gücü, çalışma alanlarında yaratacağı inovasyon, patent ve faydalı modellerle tasarlayacağı katma değeri yüksek ürünlerle, kontratlı üretim yapan “imalatçı” grup şirketlerine “tasarlayan ve üreten” kimliği kazandırmayı hedefliyor. “ORTAK VİZYONLA HEDEFLERİMİZİ TAYİN ETTİK” Sipil Teknoloji’nin mevcut mühendislik ve üretim yetenekleri kapsamında ortak vizyonla hedeflerini belirlemek için ‘Beyin Fırtınası Çalıştayı’ düzenlediklerini belirten Sipil Group Başkan Yardımcısı Hasan Okyar Bayraktar; “Bu çalıştayımız sonucunda AR-GE çalışma alanlarımızı belirledik. Güneş, jeotermal ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji tesisleri, taşıma araçları çelik konstrüksiyonları, endüstriyel inşaatlarda FRP, EPDM gibi farklı teknolojik malzemelerin kullanımı, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri, otomasyon sistemleri, endüstri 4.0 kapsamında proje yönetim sistemleri olarak belirledik.  Bu alanların gerektirdiği yapısal tasarım, termodinamik ve akışkanlar dinamiği, gömülü yazılım ve donanım sistemleri gibi uzmanlık alanları için gereken tasarımcı, donanım ve yazılım altyapısını çok hızlı bir şekilde kurduk.” dedi. “ŞİRKETİMİZİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAK” Deneyimli AR-GE ekibiyle gerçekleştirecekleri kısa-orta ve uzun vadeli projeleriyle yeni iş alanları yaratacaklarını da belirten Bayraktar; “Grup şirketlerimizin faaliyet alanlarında ürün hizmet ve verimlilik gibi ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Bir yandan uzun vade projelerle sürdürülebilir yeni iş alanlarını yaratarak şirket büyümesine katkıda bulunacağız. Yetkin insan kaynağına daha fazla yatırım yaparak geliştireceğimiz ürün ve hizmetlerde, patent ve faydalı modellerle katma değer artışı sağlayarak farklılaşmak, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda dünya çapında bilinir ve ilkler arasında olmak istiyoruz. Amacımız üretim ekonomisi içerisinde Sipil Group’un yüksek katma değer yaratan üretim yeteneğini daha da geliştirerek uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzü arttırmak ve ihracatımıza katkıda bulunmaktır’’dedi –Asude ONAR    
İnşaat, plastik, çelik ve enerji alanında 33 yıldır faaliyetlerini sürdüren Sipil Group, yüzde 100 hisseli iştiraki olarak, 1.5 milyon TL ödenmiş sermaye ile araştırma-geliştirme faaliyetlerini yürütmek üzere Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Yerleşkesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) içerisinde Anonim Şirket olarak Sipil Teknoloji A.Ş’yi kurdu.
Sipil Teknoloji, Teknokent binası içinde bulunan 120 m2 Ar-Ge ofisinde, makine mühendisleri, elektronik mühendisleri ve bilgisayar mühendislerinden oluşan toplam 9 kişilik ekibi ile çalışmalara başladı. 33 yıllık tecrübesi ile endüstriyel inşaatlar, çelik, plastik ve enerji alanlarında edinilen bilgi ve deneyimini Sipil Teknoloji aracılığıyla daha da kalıcı hale getirmek isteyen Sipil Group, yenilikçi anlayışla oluşturulan tasarım gücü, çalışma alanlarında yaratacağı inovasyon, patent ve faydalı modellerle tasarlayacağı katma değeri yüksek ürünlerle, kontratlı üretim yapan “imalatçı” grup şirketlerine “tasarlayan ve üreten” kimliği kazandırmayı hedefliyor.

“ORTAK VİZYONLA HEDEFLERİMİZİ TAYİN ETTİK”

Sipil Teknoloji’nin mevcut mühendislik ve üretim yetenekleri kapsamında ortak vizyonla hedeflerini belirlemek için ‘Beyin Fırtınası Çalıştayı’ düzenlediklerini belirten Sipil Group Başkan Yardımcısı Hasan Okyar Bayraktar; “Bu çalıştayımız sonucunda AR-GE çalışma alanlarımızı belirledik. Güneş, jeotermal ve biyokütle gibi yenilenebilir enerji tesisleri, taşıma araçları çelik konstrüksiyonları, endüstriyel inşaatlarda FRP, EPDM gibi farklı teknolojik malzemelerin kullanımı, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri, otomasyon sistemleri, endüstri 4.0 kapsamında proje yönetim sistemleri olarak belirledik.  Bu alanların gerektirdiği yapısal tasarım, termodinamik ve akışkanlar dinamiği, gömülü yazılım ve donanım sistemleri gibi uzmanlık alanları için gereken tasarımcı, donanım ve yazılım altyapısını çok hızlı bir şekilde kurduk.” dedi.

“ŞİRKETİMİZİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Deneyimli AR-GE ekibiyle gerçekleştirecekleri kısa-orta ve uzun vadeli projeleriyle yeni iş alanları yaratacaklarını da belirten Bayraktar; “Grup şirketlerimizin faaliyet alanlarında ürün hizmet ve verimlilik gibi ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Bir yandan uzun vade projelerle sürdürülebilir yeni iş alanlarını yaratarak şirket büyümesine katkıda bulunacağız. Yetkin insan kaynağına daha fazla yatırım yaparak geliştireceğimiz ürün ve hizmetlerde, patent ve faydalı modellerle katma değer artışı sağlayarak farklılaşmak, faaliyet gösterdiğimiz alanlarda dünya çapında bilinir ve ilkler arasında olmak istiyoruz. Amacımız üretim ekonomisi içerisinde Sipil Group’un yüksek katma değer yaratan üretim yeteneğini daha da geliştirerek uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzü arttırmak ve ihracatımıza katkıda bulunmaktır’’dedi –Asude ONAR
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.