“SORGULAYAN VE LAİK BİR EĞİTİM İSTİYORUZ!”

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2017 - 09:09, Güncelleme: 08.09.2017 - 09:09
 

“SORGULAYAN VE LAİK BİR EĞİTİM İSTİYORUZ!”

Geçtiğimiz aylarda hükümetin 2017- 2018 yılı Milli Eğitim Müfredatında yaptığı değişikliğe; Manisa CHP İl Başkanlığı tepki gösterdi. Ders kitaplarından Bilimsel konularda ve Atatürk ile ilgili bazı bilgilerin çıkarılmasının yanlış olduğu üzerinde duran; CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP Manisa İl Başkanlığı Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.
HABER ÖZLEM UNCU Pozitif bilimlerin ders müfredatlarında ki önemine vurgu yapan Başkan Zühre Karabulut, Eğitimde çağdaş, laik ve sorgulayan nesillerin varlığının kriterlerine değindi. “LAİK DÜŞÜNCE YERİNE; CİHAT KAVRAMI YAYGINLAŞTIRILIYOR”  Öğrencilerinin ders müfredatında Hz. Muhammed’in hayatını işleyiş konusunda yapılan değişikliğe ve Evrim Teorisi’ne değinen  Manisa CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, şu sözlere yer verdi,  “11. Ve 12. Sınıfların Hz. Muhammed’in Hayatı ders kapsamında müfredatta değişiklik yapılarak, din ve vicdan özgürlüğünün teminatı Laiklik daraltılıyor. İslami düşünceye aykırı olan herşeyi yok etmeye yönelik Cihat kavramı temel ibadetler arasında yer alıyor. Suudi Arabistan hariç tüm dünyada okutulan Evrim Teorisi’nin müfredattan çıkarılması ve Biyoloji ders saatinin daraltılması pozitif bilimin yok sayılması demektir.Ayrıca; kadının erkeğe hizmetinin ibadet olduğu, erkeklerin güç ve kuvvet bakımından ailenin reisi olduğu,kadınların erkekler tarafından korunması gerektiği, çocukların büyütülüp terbiye edilmesinin kadının yani annenin görevi olduğu ve anlaşmaların çözümü bölümünde ise, kimse duymadan aile içi çözüm önerileri sunmaktadır. Bu tamamen kadını sosyal ve kültürel hayattan koparma, özgür ve sorgulayan kadın yerine; itaat eden kadın yetiştirmek amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi. “CUMHURİYET DEĞERLERİ KİTAPLARDAN ÇIKARILIYOR” Cumhuriyet’in değerlerini gelecek nesillerde yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden  CHP’liBaşkan Zühre Karabulut, “Sosyal Bilgiler 5. Sınıf kitabından Atatürkçülüğü, Atatürk İlke ve İnklaplarını Öğreniyorum ve Atatürk İlke ve İnklapları bölümleri ve 4. İle 9. Sınıfa kadar yer alan Atatürk  ile ilgili konular çıkartılıyor.  Türkiye Cumhuriyeti’nin Aydınlanma Devri’nin baş mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini sizler kitaplardan çıkarıyorsunuz, ama bizlerin ve gelecek nesillerin beyninden asla çıkaramayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti tarihi Kurtuluş Savaşı ile başlıyor ve Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.  
Geçtiğimiz aylarda hükümetin 2017- 2018 yılı Milli Eğitim Müfredatında yaptığı değişikliğe; Manisa CHP İl Başkanlığı tepki gösterdi. Ders kitaplarından Bilimsel konularda ve Atatürk ile ilgili bazı bilgilerin çıkarılmasının yanlış olduğu üzerinde duran; CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, CHP Manisa İl Başkanlığı Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.
HABER
ÖZLEM UNCU


Pozitif bilimlerin ders müfredatlarında ki önemine vurgu yapan Başkan Zühre Karabulut, Eğitimde çağdaş, laik ve sorgulayan nesillerin varlığının kriterlerine değindi.

“LAİK DÜŞÜNCE YERİNE; CİHAT KAVRAMI YAYGINLAŞTIRILIYOR”
 Öğrencilerinin ders müfredatında Hz. Muhammed’in hayatını işleyiş konusunda yapılan değişikliğe ve Evrim Teorisi’ne değinen  Manisa CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, şu sözlere yer verdi,  “11. Ve 12. Sınıfların Hz. Muhammed’in Hayatı ders kapsamında müfredatta değişiklik yapılarak, din ve vicdan özgürlüğünün teminatı Laiklik daraltılıyor. İslami düşünceye aykırı olan herşeyi yok etmeye yönelik Cihat kavramı temel ibadetler arasında yer alıyor. Suudi Arabistan hariç tüm dünyada okutulan Evrim Teorisi’nin müfredattan çıkarılması ve Biyoloji ders saatinin daraltılması pozitif bilimin yok sayılması demektir.Ayrıca; kadının erkeğe hizmetinin ibadet olduğu, erkeklerin güç ve kuvvet bakımından ailenin reisi olduğu,kadınların erkekler tarafından korunması gerektiği, çocukların büyütülüp terbiye edilmesinin kadının yani annenin görevi olduğu ve anlaşmaların çözümü bölümünde ise, kimse duymadan aile içi çözüm önerileri sunmaktadır. Bu tamamen kadını sosyal ve kültürel hayattan koparma, özgür ve sorgulayan kadın yerine; itaat eden kadın yetiştirmek amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“CUMHURİYET DEĞERLERİ KİTAPLARDAN ÇIKARILIYOR”
Cumhuriyet’in değerlerini gelecek nesillerde yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden  CHP’liBaşkan Zühre Karabulut, “Sosyal Bilgiler 5. Sınıf kitabından Atatürkçülüğü, Atatürk İlke ve İnklaplarını Öğreniyorum ve Atatürk İlke ve İnklapları bölümleri ve 4. İle 9. Sınıfa kadar yer alan Atatürk  ile ilgili konular çıkartılıyor.  Türkiye Cumhuriyeti’nin Aydınlanma Devri’nin baş mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerini sizler kitaplardan çıkarıyorsunuz, ama bizlerin ve gelecek nesillerin beyninden asla çıkaramayacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti tarihi Kurtuluş Savaşı ile başlıyor ve Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.