Ahıska Türkleri sürgünü unutmadı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2016 - 11:56, Güncelleme: 14.11.2016 - 11:56
 

Ahıska Türkleri sürgünü unutmadı

Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 72’nci yılı nedeniyle Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde ’Ahıska Sürgünün 72’nci yılı’ anma programı düzenlendi.Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği binasında düzenlenen anma programına...
Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 72’nci yılı nedeniyle Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde ’Ahıska Sürgünün 72’nci yılı’ anma programı düzenlendi.Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği binasında düzenlenen anma programına Kırkağaç’ta ikamet eden Ahıska Türkleri, dernek üyeleri ve Kırkağaçlılar katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programda, 14 Kasım 1944 yılında yaşanan sürgünde hayatını kaybeden 50 bin Ahıska Türkü için ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatan için can veren aziz şehitlerimiz anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.Kırkağaç Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muhammet Demirci anma programında yaptığı konuşmasında, "Büyük Ahıska Sürgününün 72’nci yıl dönümünde bu yıl ilk defa dernek bünyesinde dernek üyelerimizle bir araya gelerek atalarımızı yad ettik. 35 gün süren bu acılı sürgünde yaklaşık 50 bin Ahıska Türkü vefat etti. Sürgün sonunda hayatta kalan 100 bin Ahıska Türkü ise Orta Asya’nın farklı coğrafyalarında ailelerinden uzak bir şekilde sürgün hayatı yaşamaya mahkum edildi. Bugün bir kez daha bu sürgünü ve sürgünde hayatını kaybedenlerin acısını içimizde hissettik. Hayatını kaybeden tüm Ahıska Türklerine Allah’tan rahmet diliyorum. Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen bu sürgünün benzerlerinin yaşanmamasını temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.Anma programı okunan dualarının ardından Ahıska Türklerinin sürgün edilişini konu alan kısa film ve belgesellerin izlenmesi ile son buldu.
Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 72’nci yılı nedeniyle Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde ’Ahıska Sürgünün 72’nci yılı’ anma programı düzenlendi.Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği binasında düzenlenen anma programına...
Ahıska Türklerinin sürgün edilişinin 72’nci yılı nedeniyle Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde ’Ahıska Sürgünün 72’nci yılı’ anma programı düzenlendi.
Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği binasında düzenlenen anma programına Kırkağaç’ta ikamet eden Ahıska Türkleri, dernek üyeleri ve Kırkağaçlılar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programda, 14 Kasım 1944 yılında yaşanan sürgünde hayatını kaybeden 50 bin Ahıska Türkü için ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatan için can veren aziz şehitlerimiz anısına Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.
Kırkağaç Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muhammet Demirci anma programında yaptığı konuşmasında, "Büyük Ahıska Sürgününün 72’nci yıl dönümünde bu yıl ilk defa dernek bünyesinde dernek üyelerimizle bir araya gelerek atalarımızı yad ettik. 35 gün süren bu acılı sürgünde yaklaşık 50 bin Ahıska Türkü vefat etti. Sürgün sonunda hayatta kalan 100 bin Ahıska Türkü ise Orta Asya’nın farklı coğrafyalarında ailelerinden uzak bir şekilde sürgün hayatı yaşamaya mahkum edildi. Bugün bir kez daha bu sürgünü ve sürgünde hayatını kaybedenlerin acısını içimizde hissettik. Hayatını kaybeden tüm Ahıska Türklerine Allah’tan rahmet diliyorum. Dünya tarihine kara bir leke olarak geçen bu sürgünün benzerlerinin yaşanmamasını temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Anma programı okunan dualarının ardından Ahıska Türklerinin sürgün edilişini konu alan kısa film ve belgesellerin izlenmesi ile son buldu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.