Başkan Ergün’den Çaltı Mahalle Muhtarının iddiasına cevap

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.02.2018 - 09:35, Güncelleme: 01.02.2018 - 09:35
 

Başkan Ergün’den Çaltı Mahalle Muhtarının iddiasına cevap

Manisa Web TV’de gündeme yönelik soruları yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan...
Manisa Web TV’de gündeme yönelik soruları yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan dereye akıtıldığı iddiasına açıklamada bulundu. Oraya gelen suyun tesisin asfaltında biriken ve akan yağmur suyu olduğunu belirten Başkan Ergün, yaşanan olayı “Şaka gibi” diyerek özetledi.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Web TV’de ana haber bültenine konuk oldu. Programda Manisa gündemi yönelik sorulara dobra cevaplarda bulunan Başkan Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan dereye akıtıldığı iddiasına da açıklamada bulundu.Atık suyu değil, yağmur suyuDaha çöp lotlarının bile dolmadığını belirten Başkan Ergün, akan suyun yağmur suyu olduğuna dikkat çekerek, “Uzunburun tesislerinin altından arıtmadan suyu dereye akıtıyoruz, dereyi zehirliyoruz, çevreyi zehirliyoruz, hayvanları telef ediyoruz diye haber yapıldı. İlgili daire başkanımız yine gitti. Menemen’deki Çaltı mahallenin muhtarı ne alakaysa. Önce kendi fosseptiklerinden derelerine giden pisliğe baksınlar önce. Ondan sonra gelsin bize laf söylesin. Oraya gelen su, tesisin asfaltında biriken ve akan yağmur suyu. Arıtma ile akan suyun arasındaki kot farkı 15 metre. Daha arıtma çalışmaya başlamadı. Daha çöp birikintisi olmadı ki. Çöp lotları dolmadı. Çöp birikecek. Orası dolacak. O çöpün altına sızıntı birikecek. O biriktikten sonra arıtmaya gidecek. Arıtmadan arıtıldıktan sonra dereye deşarjını su olarak yapacaksın. Lotta daha sızıntı yok. Şaka gibi” dedi.Bugünlerde Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kamuoyunda bu tarz polemikler oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Ergün, ”Maalesef siyasi olarak bunları kullanıyorlar. Gidenleri de biliyoruz. Bundan bir şey elde edemezsiniz. Bugünlerde bu tür polemikler fazla olmaya başladı” dedi.
Manisa Web TV’de gündeme yönelik soruları yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan...

Manisa Web TV’de gündeme yönelik soruları yanıtlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan dereye akıtıldığı iddiasına açıklamada bulundu. Oraya gelen suyun tesisin asfaltında biriken ve akan yağmur suyu olduğunu belirten Başkan Ergün, yaşanan olayı “Şaka gibi” diyerek özetledi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Web TV’de ana haber bültenine konuk oldu. Programda Manisa gündemi yönelik sorulara dobra cevaplarda bulunan Başkan Ergün, Menemen Çaltı Mahalle Muhtarı Gürol Kaplan’ın Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinden süzülen atık suyun arıtılmadan dereye akıtıldığı iddiasına da açıklamada bulundu.

Atık suyu değil, yağmur suyu

Daha çöp lotlarının bile dolmadığını belirten Başkan Ergün, akan suyun yağmur suyu olduğuna dikkat çekerek, “Uzunburun tesislerinin altından arıtmadan suyu dereye akıtıyoruz, dereyi zehirliyoruz, çevreyi zehirliyoruz, hayvanları telef ediyoruz diye haber yapıldı. İlgili daire başkanımız yine gitti. Menemen’deki Çaltı mahallenin muhtarı ne alakaysa. Önce kendi fosseptiklerinden derelerine giden pisliğe baksınlar önce. Ondan sonra gelsin bize laf söylesin. Oraya gelen su, tesisin asfaltında biriken ve akan yağmur suyu. Arıtma ile akan suyun arasındaki kot farkı 15 metre. Daha arıtma çalışmaya başlamadı. Daha çöp birikintisi olmadı ki. Çöp lotları dolmadı. Çöp birikecek. Orası dolacak. O çöpün altına sızıntı birikecek. O biriktikten sonra arıtmaya gidecek. Arıtmadan arıtıldıktan sonra dereye deşarjını su olarak yapacaksın. Lotta daha sızıntı yok. Şaka gibi” dedi.

Bugünlerde Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kamuoyunda bu tarz polemikler oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Başkan Ergün, ”Maalesef siyasi olarak bunları kullanıyorlar. Gidenleri de biliyoruz. Bundan bir şey elde edemezsiniz. Bugünlerde bu tür polemikler fazla olmaya başladı” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.