Başkanlardan İstiklal Marşı mesajı

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.03.2017 - 18:29, Güncelleme: 10.03.2017 - 18:29
 

Başkanlardan İstiklal Marşı mesajı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u andı.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı...
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u andı.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 12 Mart 921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Türk milletinin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 96’ncı yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Başkan Ergün şu ifadelere yer verdi: "Asım’ın nesli olan Mehmet Akif’ler, Mustafa Kemal’ler ve milyonlarca isimsiz kahramanın kurduğu ve bizlere miras olarak bıraktığı bu topraklar, bizlerin son yurdudur. Türk milletinin istiklal mücadelesinin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşımız, bugün de milletin ortak sesi ve ortak vicdanıdır. Her satırı, her kelimesi derin bir mana taşımaktadır. İstiklâl Marşı’nı tam olarak anlamadan Kurtuluş Savaşı’nı, Milli Mücadele’yi ve ülke bağımsızlığının ne anlama geldiğini kavramak mümkün değildir. Bu vesileyle merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla yad ediyorum. O’nun abidevi şahsiyeti, kuşkusuz her daim örnek alınacaktır. Ruhu şad olsun. Bu marş bir kere yazıldı. Mehmet Akif’in de dediği gibi ’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum"“İstiklal Marşı Türk milletinin ortak hazinesidir”Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 96. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anarak "Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebi dizeleri, elbette bizim için çok büyük değer ve önemdedir. İstiklal Marşımız millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddetmiş milli mücadele azminin kutlu bir eseridir. İnancımız odur ki Türk Milleti’nin her mensubu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda, İstiklal Marşımız’ın rehberliği eşliğinde geçmişte olduğu gibi, bugün de birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır. Bu düşüncelerle İstiklal Marşımız’ın kabul edilişinin 96. yıldönümünün hayırlara vesile olması dileklerimle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u andı.Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u andı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yayınladıkları mesajlarla İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 12 Mart 921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Türk milletinin bağımsızlığının sembollerinden biri olan İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 96’ncı yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında Başkan Ergün şu ifadelere yer verdi: "Asım’ın nesli olan Mehmet Akif’ler, Mustafa Kemal’ler ve milyonlarca isimsiz kahramanın kurduğu ve bizlere miras olarak bıraktığı bu topraklar, bizlerin son yurdudur. Türk milletinin istiklal mücadelesinin ölümsüz destanı olan İstiklal Marşımız, bugün de milletin ortak sesi ve ortak vicdanıdır. Her satırı, her kelimesi derin bir mana taşımaktadır. İstiklâl Marşı’nı tam olarak anlamadan Kurtuluş Savaşı’nı, Milli Mücadele’yi ve ülke bağımsızlığının ne anlama geldiğini kavramak mümkün değildir. Bu vesileyle merhum Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla yad ediyorum. O’nun abidevi şahsiyeti, kuşkusuz her daim örnek alınacaktır. Ruhu şad olsun. Bu marş bir kere yazıldı. Mehmet Akif’in de dediği gibi ’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklal kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum"

“İstiklal Marşı Türk milletinin ortak hazinesidir”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 96. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anarak "Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebi dizeleri, elbette bizim için çok büyük değer ve önemdedir. İstiklal Marşımız millete duyulan sonsuz bağlılığın, bağımsız yaşamanın dışındaki her türlü seçeneği peşinen reddetmiş milli mücadele azminin kutlu bir eseridir. İnancımız odur ki Türk Milleti’nin her mensubu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda, İstiklal Marşımız’ın rehberliği eşliğinde geçmişte olduğu gibi, bugün de birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır. Bu düşüncelerle İstiklal Marşımız’ın kabul edilişinin 96. yıldönümünün hayırlara vesile olması dileklerimle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralarını minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.