Kemer Mahallesi turizme kazandırılacak

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.03.2017 - 22:39, Güncelleme: 11.03.2017 - 22:39
 

Kemer Mahallesi turizme kazandırılacak

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Kemer Mahallesinin turizme kazandırılacağı öğrenildi.Salihli Belediyesi ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı tarafından...
Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Kemer Mahallesinin turizme kazandırılacağı öğrenildi.Salihli Belediyesi ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması" konulu panele katılan ODTÜ Bilim Heyeti, Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Salihli’nin Kemer Mahallesine ziyaret etti.Başkan Kayda ve ODTÜ Bilim Heyeti, ziyarette tarih kokan Kemer Mahallesinde incelemelerde bulunurken mahalle için neler yapılabileceği konusunda yerinde değerlendirmede bulunulmuş oldu.İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Harun Ürer’in başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayın önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, Prof. Dr. Cevat Erder, Prof. Dr. Ömür Bakırer, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Doç. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz, Öğretim Görevlileri Dr. Nimet Özgönül, Dr. Sibel Yıldırım Esen, Araştırma Görevlileri Meltem Çetiner, Leyla Etyemez, Betül Kurtuluş, Gökhan Okumuş, Özgün Özçakır, Merve Öztürk ve Mercan Yavuzatmaca ile ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı öğrencilerinin hazırladığı raporun tarihi ve kültürel yerlerin turizm alanında değer kazandıracağını söyledi.Başkan Kayda, çalışmayı gerçekleştiren akademisyenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Kemer Mahallesinin turizme kazandırılacağı öğrenildi.Salihli Belediyesi ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı tarafından...

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan Kemer Mahallesinin turizme kazandırılacağı öğrenildi.

Salihli Belediyesi ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Tarihi Kırsal Yerleşimlerin Değerleri, Sorunları ve Korunması" konulu panele katılan ODTÜ Bilim Heyeti, Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Salihli’nin Kemer Mahallesine ziyaret etti.

Başkan Kayda ve ODTÜ Bilim Heyeti, ziyarette tarih kokan Kemer Mahallesinde incelemelerde bulunurken mahalle için neler yapılabileceği konusunda yerinde değerlendirmede bulunulmuş oldu.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Harun Ürer’in başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayın önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda, Prof. Dr. Cevat Erder, Prof. Dr. Ömür Bakırer, Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, Doç. Dr. A. Güliz Bilgin Altınöz, Öğretim Görevlileri Dr. Nimet Özgönül, Dr. Sibel Yıldırım Esen, Araştırma Görevlileri Meltem Çetiner, Leyla Etyemez, Betül Kurtuluş, Gökhan Okumuş, Özgün Özçakır, Merve Öztürk ve Mercan Yavuzatmaca ile ODTÜ Kültürel Mirası Koruma Lisansüstü Programı öğrencilerinin hazırladığı raporun tarihi ve kültürel yerlerin turizm alanında değer kazandıracağını söyledi.

Başkan Kayda, çalışmayı gerçekleştiren akademisyenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.