Kula’ya bir gölet daha yapılıyor

MANİSA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.11.2016 - 13:56, Güncelleme: 11.11.2016 - 13:56
 

Kula’ya bir gölet daha yapılıyor

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, bir süre önce yapımı başlanan Konurca Göleti’nde incelemelerde bulundu.DSİ 2. İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir süre önce yapımına başlanan Kula Konurca Gölet’inin tamamlanmasıyla...
AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, bir süre önce yapımı başlanan Konurca Göleti’nde incelemelerde bulundu.DSİ 2. İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir süre önce yapımına başlanan Kula Konurca Gölet’inin tamamlanmasıyla birlikte brüt 820 dekar tarım alanının basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacağı öğrenildi. Proje tamamlandığında yılda 760 bin TL gelir artışı elde edilmesi hedeflendiği bildirildi.AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık da, bölgede incelemede bulundu. Palabıyık, "Artık Konurca Mahallesinden dışarıya iş için çalışmaya insan gitmeyecek. Göletin hayata geçmesiyle bölge canlanacak. Konurca Mahallesi ve çevresinde bulunan mahalle halkı sulu tarımla alternatif tarım ürünlerine yönelebilir. Suyun günümüzde çok kıymetli olduğu da hesaba katılırsa gölet yapmak, suyu depolamak ve tasarruflu kullanmak bakımından önemlidir. Artık Kula çiftçisi göletin hayata geçmesiyle sulu tarıma yönelerek kazançlarını arttıracak." dedi.
AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, bir süre önce yapımı başlanan Konurca Göleti’nde incelemelerde bulundu.DSİ 2. İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir süre önce yapımına başlanan Kula Konurca Gölet’inin tamamlanmasıyla...
AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, bir süre önce yapımı başlanan Konurca Göleti’nde incelemelerde bulundu.
DSİ 2. İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından bir süre önce yapımına başlanan Kula Konurca Gölet’inin tamamlanmasıyla birlikte brüt 820 dekar tarım alanının basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacağı öğrenildi. Proje tamamlandığında yılda 760 bin TL gelir artışı elde edilmesi hedeflendiği bildirildi.
AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık da, bölgede incelemede bulundu. Palabıyık, "Artık Konurca Mahallesinden dışarıya iş için çalışmaya insan gitmeyecek. Göletin hayata geçmesiyle bölge canlanacak. Konurca Mahallesi ve çevresinde bulunan mahalle halkı sulu tarımla alternatif tarım ürünlerine yönelebilir. Suyun günümüzde çok kıymetli olduğu da hesaba katılırsa gölet yapmak, suyu depolamak ve tasarruflu kullanmak bakımından önemlidir. Artık Kula çiftçisi göletin hayata geçmesiyle sulu tarıma yönelerek kazançlarını arttıracak." dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.