ÇİFTÇİNİN BİLİNÇLİ HAREKET ETME ZAMANI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.05.2018 - 06:52, Güncelleme: 30.05.2018 - 06:52
 

ÇİFTÇİNİN BİLİNÇLİ HAREKET ETME ZAMANI

Geçen hafta Manisa bölgesindeki yağmur vedolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinin zarar görmesinin ardından Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, ürünleri ve arazileri zarar gören çiftçilerin bu durumda neler yapması gerektiğiyle ilgili gazetemize bilgiler verdi.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, geçtiğimiz hafta Manisa’da ki yağmur ve dolu yağışları nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçiler için gazetemize konuştu. Sorumlu oldukları Karaoğlanlı, Bozköy, Çobanisa, Dermircik, Harmandalı, Selimşahlar, Hamzabeyli, Karaağaçlı, Keçiliköy, Uzunburun gibi mahallelerde, yağışlardan dolayı herhangi bir zarar olmadığını kaydeden Altındağ; "Yağış alan bölgelerdeki çiftçilerimiz, zarar görse de görmese de mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğüne hasar tespiti için başvursunlar" dedi. 'ZARAR GÖRSELERDE GÖRMESELERDE HASAR TESPİTİ ŞART' Yaşanan bu olayda çiftçilerin bilinçli hareket etmesi gerektiğine değinen Altındağ; ;“ Demirci, Sarıgöl, Akhisar,Saruhanlı gibi ilçelerimiz yağışlardan büyük hasar gördü. Bu bölgelerdeki çiftçilerimiz, zarar görse de görmese de mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğü'ne hasar tespiti için başvursunlar. Görünürde zarar görmediklerini düşünen çiftçiler varsa bu durum düşündükleri gibi olmayabilir. Zarar sonradan ortaya çıkabilir. Hava şartları, iklim çok değişti. Bu yüzden çiftçiler için sigorta çok önemli. Zamansız yağan yağmurlar,  zamansız sıcaklar yaşanıyor. Bunun için çiftçilerin imkanları dahilinde sigorta yaptırmalarını öneriyorum. Sigorta yaptırmış veya yaptırmamış olan çiftçiler de bunun gibi doğa olaylarından dolayı zarar gördüklerinde mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğü’ne hasar kaydı yaptırsınlar” diye konuştu. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ son olarak, bundan sonra böyle olayların yaşanmamasını umut ettiğini dile getirerek, zarar gören çevre ilçelerdeki çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.        
Geçen hafta Manisa bölgesindeki yağmur vedolu yağışı nedeniyle tarım arazilerinin zarar görmesinin ardından Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, ürünleri ve arazileri zarar gören çiftçilerin bu durumda neler yapması gerektiğiyle ilgili gazetemize bilgiler verdi.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN


Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, geçtiğimiz hafta Manisa’da ki yağmur ve dolu yağışları nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçiler için gazetemize konuştu. Sorumlu oldukları Karaoğlanlı, Bozköy, Çobanisa, Dermircik, Harmandalı, Selimşahlar, Hamzabeyli, Karaağaçlı, Keçiliköy, Uzunburun gibi mahallelerde, yağışlardan dolayı herhangi bir zarar olmadığını kaydeden Altındağ; "Yağış alan bölgelerdeki çiftçilerimiz, zarar görse de görmese de mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğüne hasar tespiti için başvursunlar" dedi.

'ZARAR GÖRSELERDE GÖRMESELERDE HASAR TESPİTİ ŞART'
Yaşanan bu olayda çiftçilerin bilinçli hareket etmesi gerektiğine değinen Altındağ; ;“ Demirci, Sarıgöl, Akhisar,Saruhanlı gibi ilçelerimiz yağışlardan büyük hasar gördü. Bu bölgelerdeki çiftçilerimiz, zarar görse de görmese de mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğü'ne hasar tespiti için başvursunlar. Görünürde zarar görmediklerini düşünen çiftçiler varsa bu durum düşündükleri gibi olmayabilir. Zarar sonradan ortaya çıkabilir. Hava şartları, iklim çok değişti. Bu yüzden çiftçiler için sigorta çok önemli. Zamansız yağan yağmurlar,  zamansız sıcaklar yaşanıyor. Bunun için çiftçilerin imkanları dahilinde sigorta yaptırmalarını öneriyorum. Sigorta yaptırmış veya yaptırmamış olan çiftçiler de bunun gibi doğa olaylarından dolayı zarar gördüklerinde mutlaka Tarım İlçe Müdürlüğü’ne hasar kaydı yaptırsınlar” diye konuştu. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ son olarak, bundan sonra böyle olayların yaşanmamasını umut ettiğini dile getirerek, zarar gören çevre ilçelerdeki çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.