“ÇOCUKLARIMIZI OKUTMAMIZI İSTEMİYORLAR MI”

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2017 - 10:03, Güncelleme: 25.08.2017 - 10:03
 

“ÇOCUKLARIMIZI OKUTMAMIZI İSTEMİYORLAR MI”

Manisa merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta olan Bağyolu Mahallesi başta olmak üzere, Yuntdağı Bölgesinin tüm mahalle sakinleri; ulaşım ücretlerine yapılan yüksek zam ile ekonomik olarak zor durumda. Okulların açılmasına çok az bir süre kala toplu taşıma araçlarına gelen zamlarda ki tutarsızlık, Yuntdağı Bölgesindeki Mahallelerde ikamet eden halkı isyan ettirdi.
Geçtiğimiz yıllarda Yuntdağı Bölgesinde ki çoğu Mahalleden taşımalı sistemin kaldırılması, öğrenci ve velilerini zor durumda bıraktı.  Tüm mahallelerde yaşayan bölge halkı taşımalı eğitim sisteminin kaldırılmasına tepki göstererek; çocuklarını Kooperatiflere bağlı  halk araçları ile çevre mahallelerde bulunan okullara göndermek zorunda kaldıklarından, dert yandı. “OKULLAR AÇILMADAN YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ” Çocuklarını bu eziyete reva gören sisteme ve yetkili kurumlara ateş püskürün mahalle halkı, okullar açılmadan önce konuyla ilgili çözüm bulunmasını ve gelen zamların makul seviyelere indirilmesini istedi.   “ZAMLARDA TUTARSIZLIK VAR” Bağyolu Mahallesi sakinlerinden Kadir Adar;  yaklaşık 20 gün önce toplu taşıma ücretlerine gelen zamlarda bir tutarsızlık olduğunu ifade etti. Bu durumdan tüm bölge halkının zarar gördüğünü söyleyen Adar, sözlerine şöyle devam etti; “Yağcılar Mahallesi’nin  Manisa merkeze uzaklığı  27 km. ve Yağcılar’a giden toplu taşıma araçlarına yapılan zam ile kişi başı  2.25 TL Bizim Bağyolu Mahallemizin Manisa Merkeze uzaklığı yaklaşık 15 km. ve  Bağyolu toplu taşımasına yapılan zam ile kartlı biniş  kişi başı 4.50 TL. Kartsız biniş ise, yine  kişi başı 5.50 Tl. Bu çok büyük haksızlık. Örneğin; bir hanede ortalama 2 ve ya 3 öğrencisi olanlar var. Okullar açılınca bu çocuklar okula gidiş geliş için bir kişi günlük 8 Tl ödeyecek. Soruyorum size. 4 ve 5 kişilik bir aile, bu ulaşım ücretlerini nasıl karşılayacaklar? Burada hiçbir aile ayda 400 – 500 Tl yol parası verecek ekonomik güce sahip değil. Çünkü asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlarız. Herkesin geçim sıkıntısı var.   Yaklaşık 20 gündür bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Yetkililere sizin aracılığınız ile sesimizi duyurmak istiyoruz.” “ÇOCUKLARIMIZI OKUTMAMIZI İSTEMİYORLAR MI” Yuntdağı Bölgesi Toplu taşıma ücretlerindeki tutarsız zamlara bir tepki de; Manisa’nın Yunusemre ilçesi Gülbahçe Mahallesi Muhtarı  Mustafa Atalan’dan geldi. Mustafa Atalan; Gülbahçe Mahallesi’nin  de Manisa Merkez’e 15 km uzaklıkta olduğunu ve kendilerinden de 5.50 TL alındığını vurgulayarak; “Yuntdağ Bölgesi’nde ki tüm Mahalleler toplu taşımaya yapılan zam mağduru. Biz bu soruna bölge olarak acil çözüm bekliyoruz. Ekonomik açıdan vatandaşlarımız madur edilmesin. Okullar yarın öbür gün açılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan acil çözüm üretmesini bekliyoruz. Çocuklarımızı okutmamızı istemiyorlar mı? Ne yapalım peki bu durumda? Çocuklarımızı cahil mi bırakalım ?” diye konuştu.        
Manisa merkeze yaklaşık 15 km uzaklıkta olan Bağyolu Mahallesi başta olmak üzere, Yuntdağı Bölgesinin tüm mahalle sakinleri; ulaşım ücretlerine yapılan yüksek zam ile ekonomik olarak zor durumda. Okulların açılmasına çok az bir süre kala toplu taşıma araçlarına gelen zamlarda ki tutarsızlık, Yuntdağı Bölgesindeki Mahallelerde ikamet eden halkı isyan ettirdi.
Geçtiğimiz yıllarda Yuntdağı Bölgesinde ki çoğu Mahalleden taşımalı sistemin kaldırılması, öğrenci ve velilerini zor durumda bıraktı.  Tüm mahallelerde yaşayan bölge halkı taşımalı eğitim sisteminin kaldırılmasına tepki göstererek; çocuklarını Kooperatiflere bağlı  halk araçları ile çevre mahallelerde bulunan okullara göndermek zorunda kaldıklarından, dert yandı.

“OKULLAR AÇILMADAN YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”
Çocuklarını bu eziyete reva gören sisteme ve yetkili kurumlara ateş püskürün mahalle halkı, okullar açılmadan önce konuyla ilgili çözüm bulunmasını ve gelen zamların makul seviyelere indirilmesini istedi.  

“ZAMLARDA TUTARSIZLIK VAR”
Bağyolu Mahallesi sakinlerinden Kadir Adar;  yaklaşık 20 gün önce toplu taşıma ücretlerine gelen zamlarda bir tutarsızlık olduğunu ifade etti. Bu durumdan tüm bölge halkının zarar gördüğünü söyleyen Adar, sözlerine şöyle devam etti; “Yağcılar Mahallesi’nin  Manisa merkeze uzaklığı  27 km. ve Yağcılar’a giden toplu taşıma araçlarına yapılan zam ile kişi başı  2.25 TL Bizim Bağyolu Mahallemizin Manisa Merkeze uzaklığı yaklaşık 15 km. ve  Bağyolu toplu taşımasına yapılan zam ile kartlı biniş  kişi başı 4.50 TL. Kartsız biniş ise, yine  kişi başı 5.50 Tl. Bu çok büyük haksızlık. Örneğin; bir hanede ortalama 2 ve ya 3 öğrencisi olanlar var. Okullar açılınca bu çocuklar okula gidiş geliş için bir kişi günlük 8 Tl ödeyecek. Soruyorum size. 4 ve 5 kişilik bir aile, bu ulaşım ücretlerini nasıl karşılayacaklar? Burada hiçbir aile ayda 400 – 500 Tl yol parası verecek ekonomik güce sahip değil. Çünkü asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlarız. Herkesin geçim sıkıntısı var.   Yaklaşık 20 gündür bu sorunu çözmek için uğraşıyoruz. Yetkililere sizin aracılığınız ile sesimizi duyurmak istiyoruz.”

“ÇOCUKLARIMIZI OKUTMAMIZI İSTEMİYORLAR MI”
Yuntdağı Bölgesi Toplu taşıma ücretlerindeki tutarsız zamlara bir tepki de; Manisa’nın Yunusemre ilçesi Gülbahçe Mahallesi Muhtarı  Mustafa Atalan’dan geldi. Mustafa Atalan; Gülbahçe Mahallesi’nin  de Manisa Merkez’e 15 km uzaklıkta olduğunu ve kendilerinden de 5.50 TL alındığını vurgulayarak; “Yuntdağ Bölgesi’nde ki tüm Mahalleler toplu taşımaya yapılan zam mağduru. Biz bu soruna bölge olarak acil çözüm bekliyoruz. Ekonomik açıdan vatandaşlarımız madur edilmesin. Okullar yarın öbür gün açılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan acil çözüm üretmesini bekliyoruz. Çocuklarımızı okutmamızı istemiyorlar mı? Ne yapalım peki bu durumda? Çocuklarımızı cahil mi bırakalım ?” diye konuştu.
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.