Denge Gazetesi Yazdı ! Milli Eğitim Gördü...

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2016 - 09:34, Güncelleme: 22.10.2016 - 09:34
 

Denge Gazetesi Yazdı ! Milli Eğitim Gördü...

Gazetemizin dün ki manşetinde, Aşağı Kayapınar Mahallesinde sahipsiz bırakılan İlkokulu konu alan ‘Milli Eğitim Bilmiyor mu?’ başlıklı haberin ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile ilçe Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir okula giderek incelemelerde bulundular. Resmi evrakları alan yetkililer, okulun Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi için çalışmalar başlatılacağını belirttiler.
Turan IŞIK- Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş okulların açıldığı ilk gün yaptığı konuşmada; “249 bin öğrenci ve 16 bin öğretmenimizin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz.” demişti.  Ardından Denge Gazetesi Haber Merkezi, dünkü sayısında Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar Mahallesi’nde bulunan ve zamanında büyük bir bütçe ile inşa edilen İlkokul binasının nasıl talan edildiğini belgeledi.  Binanın içindeki tüm demirbaşlar yerlerinden söküldü,  demirbaşların birçoğu çalındı, camları kırıldı,  demir korkulukları kesildi, okul malzemeleri ve resmi evraklar yerlere saçıldı. Atatürk posterleri, Türk Bayrakları yerlere atıldı,  okulun giriş kapısı kırıldı,  sinevizyon cihazı yerinden sökülerek çalındı. Küçük bir tamirden geçirilmesi halinde, Kayapınar İlkokulu çok verimli bir okul veya kurs binası olarak yeniden değerlendirilebilecekken, yıkılmaya terk edilmesi Kayapınar halkının tepkisine neden olmuştu.   KAYAPINAR’IN OKULU KURTULUYOR Gazetemiz, Aşağı Kayapınar İlkokul binasının içler acısı durumunu ortaya çıkarmasının ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Denge Gazetesini okuyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül şaşkınlığını gizleyemeden, hemen gerek incelemeyi yapmak üzere, ekibiyle birlikte Aşağı Kayapınar Mahallesindeki okula gitti. Müdür Şengül, müdür yardımcısı ve Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir okulun içler acısını görüp incelemelerde bulundular. Okulun kapılarının açık olduğunu, içerisinin darmadağınık bir halde olduğunu gören Şengül ve beraberindekiler gazetemize yaptığı haberden dolayı teşekkür etti. Ardından okulun içerisinde bulunan resmi evraklar ve bazı dosyalar toplanarak müdürlüğe götürüldü.   HALK EĞİTİMİN HİZMETİNE SUNULACAK Müdür Şengül okulun içler acısı halini görünce Halk Eğitim Müdürü Özdemir’e “Gelin bu okulu Halk Eğitimin kullanımına verelim. Burada kurslar açın, okul binasını değerlendirin” dedi. Şengül’ün bu teklifini değerlendiren Özdemir ise “Bizim için de çok ihtiyaç var. Okulun bu halde olduğunu görünce de üzüldük. Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim öğretime kapalı olan bu okulu bize verince, biz burada seramik işleme kurslarının yanı sıra, dokuma tezgâhları kurarak kurs verebiliriz. En kısa sürede burada çevre düzenlemesi dahi yaptırarak kursları açacağız. Gerekirse gece dahi kurslar açabiliriz” dedi.     OKULUN KADERİ BU Yaklaşık 18 yıl önce Aşağı Kayapınar Okulu yine aynı kaderi yaşamış, olayı yine Denge Gazetesi ortaya çıkarmıştı. Zamanın Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş konu ile özel olarak ilgilenmiş, okulu yeniden tamir ettirmiş, tadilattan geçirerek yeniden eğitim-öğretime açmıştı.    
Gazetemizin dün ki manşetinde, Aşağı Kayapınar Mahallesinde sahipsiz bırakılan İlkokulu konu alan ‘Milli Eğitim Bilmiyor mu?’ başlıklı haberin ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül ile ilçe Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir okula giderek incelemelerde bulundular. Resmi evrakları alan yetkililer, okulun Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi için çalışmalar başlatılacağını belirttiler.
Turan IŞIK- Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş okulların açıldığı ilk gün yaptığı konuşmada; “249 bin öğrenci ve 16 bin öğretmenimizin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz.” demişti.  Ardından Denge Gazetesi Haber Merkezi, dünkü sayısında Yunusemre ilçesi Aşağı Kayapınar Mahallesi’nde bulunan ve zamanında büyük bir bütçe ile inşa edilen İlkokul binasının nasıl talan edildiğini belgeledi.  Binanın içindeki tüm demirbaşlar yerlerinden söküldü,  demirbaşların birçoğu çalındı, camları kırıldı,  demir korkulukları kesildi, okul malzemeleri ve resmi evraklar yerlere saçıldı. Atatürk posterleri, Türk Bayrakları yerlere atıldı,  okulun giriş kapısı kırıldı,  sinevizyon cihazı yerinden sökülerek çalındı. Küçük bir tamirden geçirilmesi halinde, Kayapınar İlkokulu çok verimli bir okul veya kurs binası olarak yeniden değerlendirilebilecekken, yıkılmaya terk edilmesi Kayapınar halkının tepkisine neden olmuştu.
 
KAYAPINAR’IN OKULU KURTULUYOR
Gazetemiz, Aşağı Kayapınar İlkokul binasının içler acısı durumunu ortaya çıkarmasının ardından, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.
Denge Gazetesini okuyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül şaşkınlığını gizleyemeden, hemen gerek incelemeyi yapmak üzere, ekibiyle birlikte Aşağı Kayapınar Mahallesindeki okula gitti. Müdür Şengül, müdür yardımcısı ve Halk Eğitim Müdürü Aynur Özdemir okulun içler acısını görüp incelemelerde bulundular.
Okulun kapılarının açık olduğunu, içerisinin darmadağınık bir halde olduğunu gören Şengül ve beraberindekiler gazetemize yaptığı haberden dolayı teşekkür etti. Ardından okulun içerisinde bulunan resmi evraklar ve bazı dosyalar toplanarak müdürlüğe götürüldü.
 
HALK EĞİTİMİN HİZMETİNE SUNULACAK
Müdür Şengül okulun içler acısı halini görünce Halk Eğitim Müdürü Özdemir’e “Gelin bu okulu Halk Eğitimin kullanımına verelim. Burada kurslar açın, okul binasını değerlendirin” dedi. Şengül’ün bu teklifini değerlendiren Özdemir ise “Bizim için de çok ihtiyaç var. Okulun bu halde olduğunu görünce de üzüldük. Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim öğretime kapalı olan bu okulu bize verince, biz burada seramik işleme kurslarının yanı sıra, dokuma tezgâhları kurarak kurs verebiliriz. En kısa sürede burada çevre düzenlemesi dahi yaptırarak kursları açacağız. Gerekirse gece dahi kurslar açabiliriz” dedi.  
 
OKULUN KADERİ BU
Yaklaşık 18 yıl önce Aşağı Kayapınar Okulu yine aynı kaderi yaşamış, olayı yine Denge Gazetesi ortaya çıkarmıştı. Zamanın Manisa Valisi Muzaffer Ecemiş konu ile özel olarak ilgilenmiş, okulu yeniden tamir ettirmiş, tadilattan geçirerek yeniden eğitim-öğretime açmıştı.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.