FATİH HEYKELİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.02.2017 - 09:00, Güncelleme: 24.02.2017 - 09:00
 

FATİH HEYKELİ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Gazetemizin, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Fatih Parkı içindeki Fatih Sultan Mehmet heykelinin içler acısı durumunu defalarca sayfalarına taşımasının ardından; Şehzadeler Belediyesi tahribata uğrayan heykel ile ilgili iyileştirme çalışmalarına geçtiğimiz gün itibariyle başladı.
Osmanlı Devleti hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmet’in Fatih Parkı’nda bulunan heykeli, yaklaşık bir yıl önce kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmiş, üzerine yazılar yazılmış, mermerleri sökülmüş hatta bazı vatandaşların tuvalet ihtiyacını giderdiği bir yer halini almıştı. Manisa’da Denge Gazetesi’ne heykelin içler acısı durumunu defalarca dile getirmişti. Şikâyetlerde bulunan vatandaşlar dün başlayan tadilattan oldukça memnun. Fatih Heykeli’ni restore çalışmasını üstlenen Usta İsa Taylan ve oğlu Şahin Taylan bir hafta içerisinde heykelin yeni görüntüsüne kavuşacağını belirterek; “Şehzadeler Belediyesi adına heykelde iyileştirme çalışması yapıyoruz, yazıları boyuyoruz, kırılan mermerleri yeniliyoruz. Vatandaşlar heykelin karanlık kısımlarını tuvalet ihtiyacını karşılamak için kullanıyor. Bu sabah temizlik işleri tarafından buradaki pislikler temizlendi. Bu alana tuvalet yapılması şart.” dedi.   VATANDAŞLAR TUVALET KONUSUNDA ISRARCI Manisa’nın en işlek parklarından biri olan Fatih Parkı’nın yaklaşan ilkbahar havalarında çok sık ziyaret edileceğini belirten Sadi Tuğtaç; “Fatih Parkı bahar aylarında cıvıl cıvıl oluyor, aileler, küçük çocuklar, öğrenciler, Manisa’yı ziyaret edenler illa ki buraya geliyorlar. Sayın Başkanımızdan parka tuvalet yaptırmasını da istiyoruz. İnsanların bu tür hareketlerle çevremizi kirletmesinden artık bıktık. Bu tür alanların temizliği ve huzuru için güvenliklerin de olması kişilerin bu olaylardan cayması lazım. Umuyoruz ki başkanımız bu isteğimizi de kırmaz.”dedi.          
Gazetemizin, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde, Fatih Parkı içindeki Fatih Sultan Mehmet heykelinin içler acısı durumunu defalarca sayfalarına taşımasının ardından; Şehzadeler Belediyesi tahribata uğrayan heykel ile ilgili iyileştirme çalışmalarına geçtiğimiz gün itibariyle başladı.
Osmanlı Devleti hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmet’in Fatih Parkı’nda bulunan heykeli, yaklaşık bir yıl önce kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmiş, üzerine yazılar yazılmış, mermerleri sökülmüş hatta bazı vatandaşların tuvalet ihtiyacını giderdiği bir yer halini almıştı. Manisa’da Denge Gazetesi’ne heykelin içler acısı durumunu defalarca dile getirmişti. Şikâyetlerde bulunan vatandaşlar dün başlayan tadilattan oldukça memnun. Fatih Heykeli’ni restore çalışmasını üstlenen Usta İsa Taylan ve oğlu Şahin Taylan bir hafta içerisinde heykelin yeni görüntüsüne kavuşacağını belirterek; “Şehzadeler Belediyesi adına heykelde iyileştirme çalışması yapıyoruz, yazıları boyuyoruz, kırılan mermerleri yeniliyoruz. Vatandaşlar heykelin karanlık kısımlarını tuvalet ihtiyacını karşılamak için kullanıyor. Bu sabah temizlik işleri tarafından buradaki pislikler temizlendi. Bu alana tuvalet yapılması şart.” dedi.
 
VATANDAŞLAR TUVALET KONUSUNDA ISRARCI
Manisa’nın en işlek parklarından biri olan Fatih Parkı’nın yaklaşan ilkbahar havalarında çok sık ziyaret edileceğini belirten Sadi Tuğtaç; “Fatih Parkı bahar aylarında cıvıl cıvıl oluyor, aileler, küçük çocuklar, öğrenciler, Manisa’yı ziyaret edenler illa ki buraya geliyorlar. Sayın Başkanımızdan parka tuvalet yaptırmasını da istiyoruz. İnsanların bu tür hareketlerle çevremizi kirletmesinden artık bıktık. Bu tür alanların temizliği ve huzuru için güvenliklerin de olması kişilerin bu olaylardan cayması lazım. Umuyoruz ki başkanımız bu isteğimizi de kırmaz.”dedi.
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.