Hastanenin Maskotuna ömürlük yuva aranıyor

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.02.2021 - 11:30, Güncelleme: 02.02.2021 - 11:30
 

Hastanenin Maskotuna ömürlük yuva aranıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ni kendine mesken edinen ‘Maskot’ isimli sevimli kedi, pandemi döneminde zor günler geçiren sağlık çalışanları ve muayene için gelen hastalara moral kaynağı oldu. Maskot’un çok akıllı bir kedi olduğunu ve en sevdiği şeyin ‘kedicik’ isimli şarkıyı dinlemek olduğunu söyleyen sağlık çalışanlarının tek isteği, ömür boyu mutlu bir yaşam sürmesi için onu iyi bir aileye sahiplendirmek.
Yunusemre ilçesinde bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde bir süredir hastanenin koridorlarında gezen sevimli kediye, sağlık çalışanları ‘Maskot’ adını koydu. Pandemi nedeniyle zor şartlar altında mesailerini sürdüren sağlık çalışanları, boş vakitlerinde kediyi besleyip severek bir nebze de olsa stres atıyorlar. 8 ay önce hastane önüne birisi tarafından bırakıldığı tahmin edilen kediye, sağlık çalışanları bakıyor ancak Maskot’un bir ev ortamında daha mutlu olacağını düşünen sağlıkçılar, onu sahiplendirmek istiyor. “ŞARKIYI KAPATTIĞIM ZAMAN HUZURSUZLANIYOR” Zamanının çoğunu, Covid-19 numune kabul bölümünde çalışan Laboratuvar Teknikeri Ezgi Şahin’in odasında geçiren Maskot, gün içinde hastanede dolaşarak hastaları da ziyaret ediyor. Tekniker Ezgi Şahin ,“Hastanenin maskotu oldu. Her yere girip, çıkıyor. Herkes çok seviyor çünkü çok akıllı bir kedi. Tuvaletini asla ama asla hastane içine yapmıyor. Tuvaleti geldiğinde dışarı çıkıyor sonra tekrar geliyor. Yemeği ve suyu odamda. Bütün gün şarkı dinlemek istiyor. ‘Kedicik’ diye bir çocuk şarkısı var. Onu kapattığım zaman huzursuzlanmaya başlıyor. Bu şarkı çaldığı zaman, kuyruğuna sallamaya başlıyor ve hiçbir yere gitmiyor. Şarkıyı kapattığım an, masaya çıkıp bana vuruyor, ‘şarkıyı aç’ diyor” dedi. “KÖPEKLERİM OLMASA BEN KENDİM SAHİPLENİRDİM” Maskot’un ömür boyu hastanede yaşamasının zor olduğuna dikkat çeken Laboratuvar Teknikeri Ezgi Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben tabii ki her şekilde bakarım ama bunun da sıcak bir yuvası, ailesi olsun istiyorum. Çünkü inanılmaz akıllı bir kedi. Biz idaremiz ve hocalarımızla olabildiğince iyi bakıyoruz burada ama tabii ki ev gibi olmaz. Nereye kadar, ne şekilde mutlu olur burada bilmiyoruz. Maskot’u çok seviyorum ama evimde 3 köpek olduğu için kendim sahiplenemiyorum. Köpeklerim olmasa ben kendim sahiplenirdim.” Adı gibi hastanenin maskotu haline gelen bu kedinin en sevdiği şey şarkı dinlemek Soğuk havalarda Maskot’un üşümesini istemeyen sağlık personelleri, kendi elleriyle ördükleri kıyafetleri ona giydiriyor.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ni kendine mesken edinen ‘Maskot’ isimli sevimli kedi, pandemi döneminde zor günler geçiren sağlık çalışanları ve muayene için gelen hastalara moral kaynağı oldu. Maskot’un çok akıllı bir kedi olduğunu ve en sevdiği şeyin ‘kedicik’ isimli şarkıyı dinlemek olduğunu söyleyen sağlık çalışanlarının tek isteği, ömür boyu mutlu bir yaşam sürmesi için onu iyi bir aileye sahiplendirmek.

Yunusemre ilçesinde bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde bir süredir hastanenin koridorlarında gezen sevimli kediye, sağlık çalışanları ‘Maskot’ adını koydu. Pandemi nedeniyle zor şartlar altında mesailerini sürdüren sağlık çalışanları, boş vakitlerinde kediyi besleyip severek bir nebze de olsa stres atıyorlar. 8 ay önce hastane önüne birisi tarafından bırakıldığı tahmin edilen kediye, sağlık çalışanları bakıyor ancak Maskot’un bir ev ortamında daha mutlu olacağını düşünen sağlıkçılar, onu sahiplendirmek istiyor.

ŞARKIYI KAPATTIĞIM ZAMAN HUZURSUZLANIYOR”

Zamanının çoğunu, Covid-19 numune kabul bölümünde çalışan Laboratuvar Teknikeri Ezgi Şahin’in odasında geçiren Maskot, gün içinde hastanede dolaşarak hastaları da ziyaret ediyor. Tekniker Ezgi Şahin ,“Hastanenin maskotu oldu. Her yere girip, çıkıyor. Herkes çok seviyor çünkü çok akıllı bir kedi. Tuvaletini asla ama asla hastane içine yapmıyor. Tuvaleti geldiğinde dışarı çıkıyor sonra tekrar geliyor. Yemeği ve suyu odamda. Bütün gün şarkı dinlemek istiyor. ‘Kedicik’ diye bir çocuk şarkısı var. Onu kapattığım zaman huzursuzlanmaya başlıyor. Bu şarkı çaldığı zaman, kuyruğuna sallamaya başlıyor ve hiçbir yere gitmiyor. Şarkıyı kapattığım an, masaya çıkıp bana vuruyor, ‘şarkıyı aç’ diyor” dedi.

KÖPEKLERİM OLMASA BEN KENDİM SAHİPLENİRDİM”

Maskot’un ömür boyu hastanede yaşamasının zor olduğuna dikkat çeken Laboratuvar Teknikeri Ezgi Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben tabii ki her şekilde bakarım ama bunun da sıcak bir yuvası, ailesi olsun istiyorum. Çünkü inanılmaz akıllı bir kedi. Biz idaremiz ve hocalarımızla olabildiğince iyi bakıyoruz burada ama tabii ki ev gibi olmaz. Nereye kadar, ne şekilde mutlu olur burada bilmiyoruz. Maskot’u çok seviyorum ama evimde 3 köpek olduğu için kendim sahiplenemiyorum. Köpeklerim olmasa ben kendim sahiplenirdim.”

Adı gibi hastanenin maskotu haline gelen bu kedinin en sevdiği şey şarkı dinlemek

Soğuk havalarda Maskot’un üşümesini istemeyen sağlık personelleri, kendi elleriyle ördükleri kıyafetleri ona giydiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.