"HER DERDE DEVA" DEĞİLLER

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2017 - 09:20, Güncelleme: 25.03.2017 - 09:20
 

"HER DERDE DEVA" DEĞİLLER

İlaçlar ve insan sağlığını doğrudan ilgilendiren ürünler hekim tavsiyesiyle ve eczaneden, eczacı danışmanlığında temin edilmelidir.
Bu ürünlerin internet aracılığıyla satışı, hiç bir klinik çalışma olmadan sadece satıcının beyanıyla olmakta bu durum hayati tehlikeyle sonuçlanabilecek durumlar yaratmaktadır. İnternet aracılığıyla "her derde deva" şeklinde satılan pek çok ürün, kullananı ölüme davet etmektedir. Tedavi ettiği iddia edilen, doğal ve bitkisel diye reklamı yapıldığı için halkın gözünü boyayan ve ölüm saçan pek çok ürün; kullanımı sonucunda organ yetmezliğine varacak boyutlarda yaşamı tehdit etmektedir. Sağlık bakanlığı ve ilgili meslek örgütleri bu durum üzerinde yoğunlaşmış durumdalar.   ENDİŞE DUYUYORUZ Biz eczacılar olarak, internetten satılan sahte ilaçların, gıda takviyelerinin ve insan sağlığını ilgilendiren her türlü ürünün kullanımı sonucunda ölüm vakalarının artması konusunda endişe yaşamaktayız. Türk Eczacıları Birliği bu konuda girişimde bulunarak internetten ilaç satışı yapan sitelere yönelik ihbar hattı oluşturdu.   TELEVİZYONLARDAN ZEHİR SATAN! Sadece kar amacı güden, karlılığı yüksek olduğu için internetten ve televizyondan ‘zehir’ satan, merdiven altı ürünlerden uzak durmalıyız. Sağlığımız için, sınırlı olan ülke kaynaklarımızın boşa gitmemesi için hastalarımızı ilaçlarını ve sağlıkla ilgili kullanacakları tüm ürünleri hekim tavsiyesiyle sadece eczanelerden temin etmeye çağırıyoruz.  
İlaçlar ve insan sağlığını doğrudan ilgilendiren ürünler hekim tavsiyesiyle ve eczaneden, eczacı danışmanlığında temin edilmelidir.
Bu ürünlerin internet aracılığıyla satışı, hiç bir klinik çalışma olmadan sadece satıcının beyanıyla olmakta bu durum hayati tehlikeyle sonuçlanabilecek durumlar yaratmaktadır. İnternet aracılığıyla "her derde deva" şeklinde satılan pek çok ürün, kullananı ölüme davet etmektedir. Tedavi ettiği iddia edilen, doğal ve bitkisel diye reklamı yapıldığı için halkın gözünü boyayan ve ölüm saçan pek çok ürün; kullanımı sonucunda organ yetmezliğine varacak boyutlarda yaşamı tehdit etmektedir. Sağlık bakanlığı ve ilgili meslek örgütleri bu durum üzerinde yoğunlaşmış durumdalar.
 
ENDİŞE DUYUYORUZ
Biz eczacılar olarak, internetten satılan sahte ilaçların, gıda takviyelerinin ve insan sağlığını ilgilendiren her türlü ürünün kullanımı sonucunda ölüm vakalarının artması konusunda endişe yaşamaktayız. Türk Eczacıları Birliği bu konuda girişimde bulunarak internetten ilaç satışı yapan sitelere yönelik ihbar hattı oluşturdu.
 
TELEVİZYONLARDAN ZEHİR SATAN!
Sadece kar amacı güden, karlılığı yüksek olduğu için internetten ve televizyondan ‘zehir’ satan, merdiven altı ürünlerden uzak durmalıyız. Sağlığımız için, sınırlı olan ülke kaynaklarımızın boşa gitmemesi için hastalarımızı ilaçlarını ve sağlıkla ilgili kullanacakları tüm ürünleri hekim tavsiyesiyle sadece eczanelerden temin etmeye çağırıyoruz.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.