HOROSAN ERENLERİ YUNTDAĞI’NDA!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.08.2017 - 09:55, Güncelleme: 16.08.2017 - 09:55
 

HOROSAN ERENLERİ YUNTDAĞI’NDA!

Manisa’da, Yunusemre ilçesi Yuntdağı Bölgesinde yaşayan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla bölgede bulunan Horasan Erenlerinin bulunduğu mezarları türbeye dönüştürdüler. Burayı ziyaret eden vatandaşlar, dilek ve temennilerini yazdıkları kağıtları türbenin içine bırakıyor.
Özel Haber Özlem UNCU Manisa’da, tam 500 yıl önce yaşamış olan Horosan erenlerinin türbeleri Yuntdağı Bölgesi’nde ortaya çıktı. Çevredeki vatandaşlar tarafından, dört ayrı tepede sırasıyla, Seyit Abdül Baki Hazretleri, Davud-u Veli Hazretleri, İsmail Hakkı Hazretleri ve Ali-Süleyman Hazretlerinin türbeleri olduğu iddia ediliyor.   “TÜRBELERE GİDEN YOLLARIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ” Bölgede yaşayan vatandaşlar, inançlarını sürdürmek amaçlı kendi imkanlarıyla Horasan Erenlerinin bulunduğu mezarlıkları, türbeye dönüştürdüler. Horasan Erenlerinin burada olduğunu iddia eden ve bakımını üstlenen Hasan Basri isimli vatandaş şu açıklamalarda bulundu: “Bu türbeleri yaptırmak için bazı yerlere başvurduk, ancak ilgilenen olmadı. Bizler de kendi imkanlarımızla bu türbeleri koruma altına aldık. Türbelere giden bir yol olmadığı için vatandaşlar ziyaret edemiyor. Bu yüzden yetkililerden yol yapılmasını istiyoruz. Ayrıca bu türbelerin tescillenmesini talep ediyoruz.” dedi.   DİLEKLERİNİ KAĞIDA YAZIP BIRAKIYORLAR Öte yandan, burayı ziyaret eden vatandaşlar dilek ve temennilerini kağıtlara yazarak türbenin içine bırakıyorlar.  
Manisa’da, Yunusemre ilçesi Yuntdağı Bölgesinde yaşayan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla bölgede bulunan Horasan Erenlerinin bulunduğu mezarları türbeye dönüştürdüler. Burayı ziyaret eden vatandaşlar, dilek ve temennilerini yazdıkları kağıtları türbenin içine bırakıyor.
Özel Haber
Özlem UNCU


Manisa’da, tam 500 yıl önce yaşamış olan Horosan erenlerinin türbeleri Yuntdağı Bölgesi’nde ortaya çıktı. Çevredeki vatandaşlar tarafından, dört ayrı tepede sırasıyla, Seyit Abdül Baki Hazretleri, Davud-u Veli Hazretleri, İsmail Hakkı Hazretleri ve Ali-Süleyman Hazretlerinin türbeleri olduğu iddia ediliyor.
 
“TÜRBELERE GİDEN YOLLARIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Bölgede yaşayan vatandaşlar, inançlarını sürdürmek amaçlı kendi imkanlarıyla Horasan Erenlerinin bulunduğu mezarlıkları, türbeye dönüştürdüler. Horasan Erenlerinin burada olduğunu iddia eden ve bakımını üstlenen Hasan Basri isimli vatandaş şu açıklamalarda bulundu: “Bu türbeleri yaptırmak için bazı yerlere başvurduk, ancak ilgilenen olmadı. Bizler de kendi imkanlarımızla bu türbeleri koruma altına aldık. Türbelere giden bir yol olmadığı için vatandaşlar ziyaret edemiyor. Bu yüzden yetkililerden yol yapılmasını istiyoruz. Ayrıca bu türbelerin tescillenmesini talep ediyoruz.” dedi.
 
DİLEKLERİNİ KAĞIDA YAZIP BIRAKIYORLAR

Öte yandan, burayı ziyaret eden vatandaşlar dilek ve temennilerini kağıtlara yazarak türbenin içine bırakıyorlar.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.