Kara Elmas Sıkıntılı

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.10.2016 - 10:22, Güncelleme: 25.10.2016 - 10:22
 

Kara Elmas Sıkıntılı

Kış mevsiminin ağırlığını ve soğukluğunu hissettirmeye başlamasıyla Manisa’da vatandaşlar şimdiden hazırlık yaparak kömür ve odun almaya başladı. Soma faciasının ardından hissedilen kömür sıkıntısının, bu yıl sosyal yardımlaşma için ayrılmasıyla daha fazla arttığı belirtildi.
Soma maden faciasının ardından ocakların kömür üretimi yapamamasıyla kömür fiyatlarında her yıl merak uyandırdı. Ancak her yıl süregelen bu endişeli bekleyişe, kömürcülerden cevap geldi. Kömür fiyatları bu yıl değişmedi ve geçen yılla aynı devam etti. Kömürcü esnafı bu yıl yerli Soma Kömürünün 500–600 lira, ithalin ise 550–600 lira arasında başladığını söyledi. Yaz aylarında taban yapan kömür satışlarının, sezona yerli de tonu 550 liradan başladığı ve vatandaşların kış ayına hazırlık yaptığı şu günlerde, fiyatların uygun olduğunu belirtildi.   KÖMÜR SIKINTISI VAR Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Soma Faciasının ardından sadece Manisa’da değil, Tüm Türkiye’de kömür sıkıntısı baş gösterdi. Yaşanan olay sonrası kömür sorunun devam ettiğini belirten esnaflar, sosyal yardımlaşmalar için kömürlerin ayrılmasıyla da bu yıl sıkıntının daha da büyüdüğünü ifade etti.     BACA TEMİZLİKLERİNE DİKKAT Kış sezonuna girilen şu günlerde, bacaların bir an önce temizlenmesi gerektiğini aksi takdirde, kış aylarında baca tıkanmaları sonucunda oluşacak baca yangınları ve ayrıca karbonmonoksit gazının yol açtığı zehirlenmelerin yaşanabileceğini bildiren kömürcü esnafı, aksi takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ve hatta ölümlere neden olabileceğini ifade etti.  
Kış mevsiminin ağırlığını ve soğukluğunu hissettirmeye başlamasıyla Manisa’da vatandaşlar şimdiden hazırlık yaparak kömür ve odun almaya başladı. Soma faciasının ardından hissedilen kömür sıkıntısının, bu yıl sosyal yardımlaşma için ayrılmasıyla daha fazla arttığı belirtildi.
Soma maden faciasının ardından ocakların kömür üretimi yapamamasıyla kömür fiyatlarında her yıl merak uyandırdı. Ancak her yıl süregelen bu endişeli bekleyişe, kömürcülerden cevap geldi. Kömür fiyatları bu yıl değişmedi ve geçen yılla aynı devam etti. Kömürcü esnafı bu yıl yerli Soma Kömürünün 500–600 lira, ithalin ise 550–600 lira arasında başladığını söyledi. Yaz aylarında taban yapan kömür satışlarının, sezona yerli de tonu 550 liradan başladığı ve vatandaşların kış ayına hazırlık yaptığı şu günlerde, fiyatların uygun olduğunu belirtildi.
 
KÖMÜR SIKINTISI VAR
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Soma Faciasının ardından sadece Manisa’da değil, Tüm Türkiye’de kömür sıkıntısı baş gösterdi. Yaşanan olay sonrası kömür sorunun devam ettiğini belirten esnaflar, sosyal yardımlaşmalar için kömürlerin ayrılmasıyla da bu yıl sıkıntının daha da büyüdüğünü ifade etti.  
 
BACA TEMİZLİKLERİNE DİKKAT
Kış sezonuna girilen şu günlerde, bacaların bir an önce temizlenmesi gerektiğini aksi takdirde, kış aylarında baca tıkanmaları sonucunda oluşacak baca yangınları ve ayrıca karbonmonoksit gazının yol açtığı zehirlenmelerin yaşanabileceğini bildiren kömürcü esnafı, aksi takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini ve hatta ölümlere neden olabileceğini ifade etti.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.