KASAPLAR TEPKİLİ! "ÇİFTE STANDART"

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2017 - 10:03, Güncelleme: 04.10.2017 - 10:03
 

KASAPLAR TEPKİLİ! "ÇİFTE STANDART"

Manisa’da hizmet veren kasaplar, Et ve Süt Kurumu tarafından zincir marketlere et verileceği açıklamalarını çifte standart olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Esnaflar, "Küçük esnafları yok etmeye mi çalışıyor?” diye sordu.
HABER CANER KILIÇ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba’nın Et ve Süt Kurumu tarafından zincir marketlere et verileceğine ilişkin açıklamaları değerlendiren Manisalı kasaplar duruma tepki gösterdi. Zincir marketlere et verilip, kasaplara verilmemesini çifte standart olarak nitelendiren kasaplar, köklü bir çözüm bekliyor. KAFALARDA SORU İŞARETLERİ Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kasaplar Temsilcisi Rıdvan Keçeci, et fiyatlarını aşağı çekmek için gerçekleştirilen bu ve benzeri uygulamaların kafalarda soru işareti bıraktığını belirterek; “Daha önceden de buna benzer bir uygulamaya yaptılar. Et ve Süt Kurumlara ucuz et verdiler. Benim anlamadığım bir şey var; madem bakanlığın böyle bir olanağı var, neden küçük esnafa da bunu yapmıyorlar? Verdikleri ucuz eti bizim gibi kasaplara da vermeleri gerekiyor. Ne yani et piyasasının fiyat olarak yüksek olmasına neden olan biz miyiz? Hayır, biz de temin ettiğimiz eti satan insanlarız. Eğer fiyatları indirmek istiyorlarsa bize de versinler, biz de onların belirlediği fiyata göre halkımıza et satalım. Kafamızda soru işaretleri var. Madem ucuz eti piyasaya sürerek hareketlilik sağlayacaklar neden bunu kasaplar üzerinden yapmıyorlar da marketler üzerinden yapıyorlar?” diye konuştu. “KASAPLAR MARKETLERE TEZGAHTAR YAPILIYOR” Marketler zincirinin küçük esnafı adeta bitirdiğine de dikkat çeken kasaplar ise şu değerlendirmelerde bulundular; “Zaten zincir marketler sokak aralarına fazlasıyla girerek ülke genelinde küçük esnafın yok olmasına sebep oluyor. Şimdi bir de zincir marketlerin Et ve Süt Kurumu tarafından et satışı ile desteklenmesi demek küçük esnafın tamamen yok olması demektir. Bu kararın özeti küçük esnaf marketlerde tezgahtar yapılmaya çalışılıyor. Biz kasaplar da artık eti marketlerden alıp halka mı satacağız?”   Kuzu Eti 50 TL, Yağsız Dana Eti, Kuşbaşı 45 TL, Dana Kıyması 43TL    
Manisa’da hizmet veren kasaplar, Et ve Süt Kurumu tarafından zincir marketlere et verileceği açıklamalarını çifte standart olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Esnaflar, "Küçük esnafları yok etmeye mi çalışıyor?” diye sordu.
HABER
CANER KILIÇ


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba’nın Et ve Süt Kurumu tarafından zincir marketlere et verileceğine ilişkin açıklamaları değerlendiren Manisalı kasaplar duruma tepki gösterdi. Zincir marketlere et verilip, kasaplara verilmemesini çifte standart olarak nitelendiren kasaplar, köklü bir çözüm bekliyor.

KAFALARDA SORU İŞARETLERİ
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kasaplar Temsilcisi Rıdvan Keçeci, et fiyatlarını aşağı çekmek için gerçekleştirilen bu ve benzeri uygulamaların kafalarda soru işareti bıraktığını belirterek; “Daha önceden de buna benzer bir uygulamaya yaptılar. Et ve Süt Kurumlara ucuz et verdiler. Benim anlamadığım bir şey var; madem bakanlığın böyle bir olanağı var, neden küçük esnafa da bunu yapmıyorlar? Verdikleri ucuz eti bizim gibi kasaplara da vermeleri gerekiyor. Ne yani et piyasasının fiyat olarak yüksek olmasına neden olan biz miyiz? Hayır, biz de temin ettiğimiz eti satan insanlarız. Eğer fiyatları indirmek istiyorlarsa bize de versinler, biz de onların belirlediği fiyata göre halkımıza et satalım. Kafamızda soru işaretleri var. Madem ucuz eti piyasaya sürerek hareketlilik sağlayacaklar neden bunu kasaplar üzerinden yapmıyorlar da marketler üzerinden yapıyorlar?” diye konuştu.

“KASAPLAR MARKETLERE TEZGAHTAR YAPILIYOR”
Marketler zincirinin küçük esnafı adeta bitirdiğine de dikkat çeken kasaplar ise şu değerlendirmelerde bulundular; “Zaten zincir marketler sokak aralarına fazlasıyla girerek ülke genelinde küçük esnafın yok olmasına sebep oluyor. Şimdi bir de zincir marketlerin Et ve Süt Kurumu tarafından et satışı ile desteklenmesi demek küçük esnafın tamamen yok olması demektir. Bu kararın özeti küçük esnaf marketlerde tezgahtar yapılmaya çalışılıyor. Biz kasaplar da artık eti marketlerden alıp halka mı satacağız?”
 
Kuzu Eti 50 TL, Yağsız Dana Eti, Kuşbaşı 45 TL, Dana Kıyması 43TL
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.