KIRMIZI ET DURDURULAMIYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.07.2017 - 09:26, Güncelleme: 14.07.2017 - 09:26
 

KIRMIZI ET DURDURULAMIYOR

Bakanlıktan, kırmızı et fiyatlarının düşürülmesine yönelik önlemler alındığına dair açıklamalar gelmesine rağmen, fiyatların gün geçtikçe artması şaşkınlık yaratıyor. Öyle ki, et oranlarında yine yaklaşık yüzde 26 artış söz konusu oldu.
HABER  CANER KILIÇ Kırmızı etin fiyatı, Ramazan ayından önce polemik konusu olmuş ve açıklamalar peş peşe gelmişti. Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile sektör temsilcilerinden gelen açıklamalara rağmen kırmızı et fiyatları yine yerinde durmadı.Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, kırmızı et ürünlerine yüzde 20’leri aşan oranlarda zam yapıldı.Vatandaşların uzun zamandır adeta hasret kaldığı kırmızı et fiyatları neredeyse 50 TL’ye dayandı. “EVİNE ET GÖTÜREBİLECEK İNSAN SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR” Manisa Kasaplar İl Temsilcisi Rıdvan Keçeci, evine et götürebilecek insan sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çekti. Ülkenin acilen yeni bir üretim projesine ve hayvan üretimine ihtiyacının olduğunu belirten Keçeci, şu açıklamalarda bulundu; “En sonkuzuetini aşağı yukarı36 ve 38 TL arasında satıyorduk, şuan 46 TL. Dana eti ise 38 TL civarındaydı, şuan da 45 TL civarında. Yeni önlemler alındı, ithal etin ucuzlayacağı söyleniliyor. Ancak bunlar hep söyleniyor. Ne yazık ki fiyatlar yükselmeye devam ediyor.” ‘PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR’ Vatandaşların geçim sıkıntısının olduğunu hatırlatan Rıdvan Keçeci; “Geçim sıkıntısı olduğu için 1 kilogram et evine götürebilecek insan sayısı her geçen gün azalıyor. Biz esnafların da doğal olarak kazançları azalmaktadır.Şöyle bir laf vardır bizim eskilerden; ‘Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur’ Yani böyle şeylerin yaşanabileceği bellidir, üretim olmayan bir ülkede eğer gerçek anlamda bir üretim olmazsa bu kaçınılmaz bir sonuçtur.  Üretici yeterince para kazanamadığı için üretim yapamıyor ve yapmıyor. Çünkü karşılığını alamıyor. Acilen ülkenin yeni bir üretim projesine,yani hayvan üretimine ihtiyacı vardır.”diye konuştu.  
Bakanlıktan, kırmızı et fiyatlarının düşürülmesine yönelik önlemler alındığına dair açıklamalar gelmesine rağmen, fiyatların gün geçtikçe artması şaşkınlık yaratıyor. Öyle ki, et oranlarında yine yaklaşık yüzde 26 artış söz konusu oldu.
HABER 
CANER KILIÇ

Kırmızı etin fiyatı, Ramazan ayından önce polemik konusu olmuş ve açıklamalar peş peşe gelmişti. Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile sektör temsilcilerinden gelen açıklamalara rağmen kırmızı et fiyatları yine yerinde durmadı.Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, kırmızı et ürünlerine yüzde 20’leri aşan oranlarda zam yapıldı.Vatandaşların uzun zamandır adeta hasret kaldığı kırmızı et fiyatları neredeyse 50 TL’ye dayandı.

“EVİNE ET GÖTÜREBİLECEK İNSAN SAYISI HER GEÇEN GÜN AZALIYOR”
Manisa Kasaplar İl Temsilcisi Rıdvan Keçeci, evine et götürebilecek insan sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çekti. Ülkenin acilen yeni bir üretim projesine ve hayvan üretimine ihtiyacının olduğunu belirten Keçeci, şu açıklamalarda bulundu; “En sonkuzuetini aşağı yukarı36 ve 38 TL arasında satıyorduk, şuan 46 TL. Dana eti ise 38 TL civarındaydı, şuan da 45 TL civarında. Yeni önlemler alındı, ithal etin ucuzlayacağı söyleniliyor. Ancak bunlar hep söyleniyor. Ne yazık ki fiyatlar yükselmeye devam ediyor.”

‘PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİ OLUR’
Vatandaşların geçim sıkıntısının olduğunu hatırlatan Rıdvan Keçeci; “Geçim sıkıntısı olduğu için 1 kilogram et evine götürebilecek insan sayısı her geçen gün azalıyor. Biz esnafların da doğal olarak kazançları azalmaktadır.Şöyle bir laf vardır bizim eskilerden; ‘Perşembenin gelişi Çarşambadan belli olur’ Yani böyle şeylerin yaşanabileceği bellidir, üretim olmayan bir ülkede eğer gerçek anlamda bir üretim olmazsa bu kaçınılmaz bir sonuçtur.  Üretici yeterince para kazanamadığı için üretim yapamıyor ve yapmıyor. Çünkü karşılığını alamıyor. Acilen ülkenin yeni bir üretim projesine,yani hayvan üretimine ihtiyacı vardır.”diye konuştu.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.