KIRTIK DERESİ’NİN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.07.2017 - 18:02, Güncelleme: 11.07.2017 - 18:02
 

KIRTIK DERESİ’NİN YÖNÜ DEĞİŞTİRİLİYOR

Şehzadeler ilçesi Nurlupınar ve Adnan Menderes Mahallelerinin üst kısmında bulunan, Nurlupınar mahallesi içerisinden geçerek DSİ sulama kanalına kadar gelen Kırtık Deresi’nin yönü değiştiriliyor. Su taşkınlarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalışma, Bakanlık kaynakları tamamlanacak.
HABER TURAN IŞIK Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven mahallesi için kanayan yara haline gelen, Kırtık  Dere yatağının yönünün değiştirileceğini açıkladı. Muhtar Seven konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Kırtık Deresi kanayan bir yaramız.  Özellikle 1989 yılından sonra mahallemizin içerisinden geçen, sulama kanalı alt kısmındaki Kırtık Deresi uzantısı olan bölümü parsellenip vatandaşa satılmış.  Daha sonra Kırtık deresinin suyu sulama kanalına bırakıldı. Giden valimize durumu söylemiştik.  O’da ‘sulama kanalı borulu sisteme geçtiği zaman sıkıntı daha çok olacak, çünkü Kırtık deresinden gelen sular nereye gidecek?’ demişti. Şimdi bu konuyla ilgili çalışma yapılıyor. Kırtık Deresi’nin mezarlık yanından itibaren mahallenin içine kadar olan bölümünde. Büyükşehir tarafından ıslah çalışması yapılıyor” dedi.   DSİ DERE YATAĞININ YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK Muhtar Seven, “Devlet Su İşlerinden edindiğimiz bilgilere göre;  DSİ Genel Müdürlüğü Bakanlık talimatları ile Kırtık deresinin yönünü,  Mezarlık üst kısmından açarak Kömürcüler sitesi yakınından Mermerciler sitesi altında bulunan NİF çayı dere yatağına bağlayacak.  Yani 89 yılında Belediyenin yapmış olduğu hatayı, Bakanlık kurtarmış oluyor. Büyük yatırım olduğu için Bakanlık bütçesiyle yapılacak” bilgisini verdi.  
Şehzadeler ilçesi Nurlupınar ve Adnan Menderes Mahallelerinin üst kısmında bulunan, Nurlupınar mahallesi içerisinden geçerek DSİ sulama kanalına kadar gelen Kırtık Deresi’nin yönü değiştiriliyor. Su taşkınlarının önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalışma, Bakanlık kaynakları tamamlanacak.
HABER
TURAN IŞIK


Nurlupınar Mahalle Muhtarı Süleyman Seven mahallesi için kanayan yara haline gelen, Kırtık  Dere yatağının yönünün değiştirileceğini açıkladı. Muhtar Seven konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Kırtık Deresi kanayan bir yaramız.  Özellikle 1989 yılından sonra mahallemizin içerisinden geçen, sulama kanalı alt kısmındaki Kırtık Deresi uzantısı olan bölümü parsellenip vatandaşa satılmış.  Daha sonra Kırtık deresinin suyu sulama kanalına bırakıldı. Giden valimize durumu söylemiştik.  O’da ‘sulama kanalı borulu sisteme geçtiği zaman sıkıntı daha çok olacak, çünkü Kırtık deresinden gelen sular nereye gidecek?’ demişti. Şimdi bu konuyla ilgili çalışma yapılıyor. Kırtık Deresi’nin mezarlık yanından itibaren mahallenin içine kadar olan bölümünde. Büyükşehir tarafından ıslah çalışması yapılıyor” dedi.  

DSİ DERE YATAĞININ YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRECEK
Muhtar Seven, “Devlet Su İşlerinden edindiğimiz bilgilere göre;  DSİ Genel Müdürlüğü Bakanlık talimatları ile Kırtık deresinin yönünü,  Mezarlık üst kısmından açarak Kömürcüler sitesi yakınından Mermerciler sitesi altında bulunan NİF çayı dere yatağına bağlayacak.  Yani 89 yılında Belediyenin yapmış olduğu hatayı, Bakanlık kurtarmış oluyor. Büyük yatırım olduğu için Bakanlık bütçesiyle yapılacak” bilgisini verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.