KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU 1 NİSAN’DA SONA ERİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2017 - 10:45, Güncelleme: 28.03.2017 - 10:45
 

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU 1 NİSAN’DA SONA ERİYOR

Türkiye genelinde her yıl 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği kullanma zorunluluğu, 1 Nisan tarihinde sona eriyor. Araçlarında kış lastiği bulunan bazı Manisalı vatandaşlar oto lastikçilerde yaşanabilecek yoğunluğa maruz kalmamak için, kış lastiklerini söktürmeye ve mevsimlik lastiklerini taktırmaya başladı.
Türkiye genelinde 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde, kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Nisan tarihinde sona erecek. Manisa’da kış mevsiminin kar yağışlı geçtiği bölgelerde ve valilik tarafından duyurulan tarihlerde kullanma zorunluluğu bulunan kış lastikleri, vatandaşlar tarafından yavaş yavaş depolara kaldırılıyor. “SEKTÖRÜMÜZDE VE PİYASADA AZ DA OLSA CANLANMA OLDU” Araçlarında kış lastiği bulunan sürücülerinlastiklerini değiştirmek için, dükkanına akın ettiğini ifade eden lastikçi esnaflarından Haydar Keçeci; “Manisa’da kış mevsiminin sert olduğu, bol kar yağışı alan bölgelerde ve tarihlerde Şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller için geçerli olankış lastiği zorunluluğu 1 Nisan tarihinde sona erecek. Müşterilerimiz şimdiden yoğun bir şekilde kış lastiklerini söktürüp mevsime uyacak lastiklerini taktırmak için sıraya girdiler. Böylelikle hem sektörümüzde hem de piyasada az da olsa bir canlanma meydana geldi. Müşterilerimiz araçlarından söktürdükleri kış lastiklerini gerek kendileri muhafaza ediyor, gerekse bir sonraki sezonda tekrar gelip almak kaydı ile bize bırakıyorlar” ifadelerine yer verdi. “POŞETLEYEREK KURU VE NEMSİZ YERDE MUHAFAZA ETSİNLER”  Evinde ya da deposunda kış lastiklerini muhafaza etmek isteyen vatandaşlara tavsiyede bulunan esnaf Haydar Keçeci sözlerine şöyle devam etti, “Lastiklerini yaz sezonu boyunca evinde, iş yerinde ya da deposunda muhafaza etmek isteyen müşterilerimiz, kış lastiklerini güneş görmeyen, nemsiz ve kuru ortamlarda özel lastik poşetlerine sararak muhafaza edebilirler.”    
Türkiye genelinde her yıl 1 Aralık tarihinde başlayan kış lastiği kullanma zorunluluğu, 1 Nisan tarihinde sona eriyor. Araçlarında kış lastiği bulunan bazı Manisalı vatandaşlar oto lastikçilerde yaşanabilecek yoğunluğa maruz kalmamak için, kış lastiklerini söktürmeye ve mevsimlik lastiklerini taktırmaya başladı.
Türkiye genelinde 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde, kış lastiği kullanma zorunluluğu 1 Nisan tarihinde sona erecek. Manisa’da kış mevsiminin kar yağışlı geçtiği bölgelerde ve valilik tarafından duyurulan tarihlerde kullanma zorunluluğu bulunan kış lastikleri, vatandaşlar tarafından yavaş yavaş depolara kaldırılıyor.



“SEKTÖRÜMÜZDE VE PİYASADA AZ DA OLSA CANLANMA OLDU”
Araçlarında kış lastiği bulunan sürücülerinlastiklerini değiştirmek için, dükkanına akın ettiğini ifade eden lastikçi esnaflarından Haydar Keçeci; “Manisa’da kış mevsiminin sert olduğu, bol kar yağışı alan bölgelerde ve tarihlerde Şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca 'A' türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller için geçerli olankış lastiği zorunluluğu 1 Nisan tarihinde sona erecek. Müşterilerimiz şimdiden yoğun bir şekilde kış lastiklerini söktürüp mevsime uyacak lastiklerini taktırmak için sıraya girdiler. Böylelikle hem sektörümüzde hem de piyasada az da olsa bir canlanma meydana geldi. Müşterilerimiz araçlarından söktürdükleri kış lastiklerini gerek kendileri muhafaza ediyor, gerekse bir sonraki sezonda tekrar gelip almak kaydı ile bize bırakıyorlar” ifadelerine yer verdi.



“POŞETLEYEREK KURU VE NEMSİZ YERDE MUHAFAZA ETSİNLER”
 Evinde ya da deposunda kış lastiklerini muhafaza etmek isteyen vatandaşlara tavsiyede bulunan esnaf Haydar Keçeci sözlerine şöyle devam etti, “Lastiklerini yaz sezonu boyunca evinde, iş yerinde ya da deposunda muhafaza etmek isteyen müşterilerimiz, kış lastiklerini güneş görmeyen, nemsiz ve kuru ortamlarda özel lastik poşetlerine sararak muhafaza edebilirler.”


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.