MANİSA’ DA SICAKLAR ASFALT AĞLATTI!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.07.2017 - 10:07, Güncelleme: 10.07.2017 - 10:07
 

MANİSA’ DA SICAKLAR ASFALT AĞLATTI!

Manisa’ da, geçtiğimiz haftalarda40 derecenin üzerinde hissedilen sıcak hava, yalnızca vatandaşları değil; otoyolları ve seyir halindeki araçları da olumsuz etkiledi.
HABER ÖZLEM UNCU  Ege’de etkili olan aşırı sıcaklar, Manisa'da hayatı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan sıcaklar, Ege Bölgesi'nde de mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı Manisa’da, çevreyolu başta olmak üzere bazı yollardaki asfalt kısmen eridi. Yollardan sıçrayan zift sebebiyle bazı araçlar siyaha boyandı. “AŞIRI HIZ HALİNDE KAZA OLABİLİR” Sıcaklığın mağduru olan bazı araç sürücüleri ise bu gibi durumlarda vatandaşları şu sözlerle uyardı; “Direkt asfalt ile temas eden güneşin yoğun ve yakıcı ısısı, asfalt üzerindeki zifti eriterek sıvı hale getiriyor. Kayganlaşan asfalt, araçların aşırı hız yapılması halinde, araçların kaymasına sebebiyet veriyor. Ayrıca, tekerlek vasıtasıyla araçların çeşitli yerlerine yapışan zift lekeleri çıkmıyor bu da aracı boyamak zorunda bırakıp ekstra masrafa çıkarıyor. Yaya vatandaşların daasfalttan karşıdan karşıya geçerken sıcaktan eriyen zifte ayakkabıları yapışma riski doğuyor. Bu nedenle hem yayaların, hem de sürücülerin dikkatli olmalarında yarar var.” Kent merkezinde ise, aşırı sıcaklardan bulanan vatandaşlar kendilerini gölgeliklere ve parklara attı. Bazı vatandaşlar ise, çeşme başlarında yüzlerini yıkayarak, serinlemeye çalıştı.  
Manisa’ da, geçtiğimiz haftalarda40 derecenin üzerinde hissedilen sıcak hava, yalnızca vatandaşları değil; otoyolları ve seyir halindeki araçları da olumsuz etkiledi.
HABER
ÖZLEM UNCU
 
Ege’de etkili olan aşırı sıcaklar, Manisa'da hayatı olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan sıcaklar, Ege Bölgesi'nde de mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı Manisa’da, çevreyolu başta olmak üzere bazı yollardaki asfalt kısmen eridi. Yollardan sıçrayan zift sebebiyle bazı araçlar siyaha boyandı.

“AŞIRI HIZ HALİNDE KAZA OLABİLİR”
Sıcaklığın mağduru olan bazı araç sürücüleri ise bu gibi durumlarda vatandaşları şu sözlerle uyardı; “Direkt asfalt ile temas eden güneşin yoğun ve yakıcı ısısı, asfalt üzerindeki zifti eriterek sıvı hale getiriyor. Kayganlaşan asfalt, araçların aşırı hız yapılması halinde, araçların kaymasına sebebiyet veriyor. Ayrıca, tekerlek vasıtasıyla araçların çeşitli yerlerine yapışan zift lekeleri çıkmıyor bu da aracı boyamak zorunda bırakıp ekstra masrafa çıkarıyor. Yaya vatandaşların daasfalttan karşıdan karşıya geçerken sıcaktan eriyen zifte ayakkabıları yapışma riski doğuyor. Bu nedenle hem yayaların, hem de sürücülerin dikkatli olmalarında yarar var.”
Kent merkezinde ise, aşırı sıcaklardan bulanan vatandaşlar kendilerini gölgeliklere ve parklara attı. Bazı vatandaşlar ise, çeşme başlarında yüzlerini yıkayarak, serinlemeye çalıştı.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.