MANİSA İZMİR’İN KORUYUCU AİLESİ OLDU

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2018 - 08:04, Güncelleme: 25.05.2018 - 08:04
 

MANİSA İZMİR’İN KORUYUCU AİLESİ OLDU

Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, koruyucu aile modeli hakkında gazetemiz Denge’ye önemli bilgiler verdi. Konan, bu model kapsamında örnek bir şehir olduğununu ifade ettiği Manisa’nın, artık İzmir’e de koruyucu aile olduğunu ifade etti.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Manisa’daki koruyucu aile modelini ve yabancı uyruklu vatandaşların yararlandığı hizmetleri gazetemiz Denge’ye anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa’nın artık İzmir’e koruyucu aile olduğunu ifade etti. Konan; “Bizde, koruyucu aile modeline uygun çocuk olmadığı için, en son 4 tane çocuğu İzmir’den aldık.” dedi. İZMİR’İN AİLE YOKSUNLUĞU MANİSA’DA TAMAMLANIYOR Manisa’nın İzmir’e koruyucu aile olduğunu dile getiren Konan, “İzmir’den aldığımız 4 çocuğun Manisa’da ki ailelere yerleştirmesini yaptık. Bu süreç devam edecek. Bazen aile bulunuyor, çocuk bulunamıyor, bazen de tam tersi oluyor. Bizde aile var ancak çocuk yok. Çocuk bulmak için İzmir’e gidiyoruz. İzmir’de de çocuk var, aile yok. İzmir’in bu aile yoksunluğunu biz Manisa’da bulup oradaki çocuklarla eşleştirme yapıyoruz.” dedi.  “YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLARINA DA HİZMET VERİYORUZ” İzmir’den alınan 4 çocuktan 3’ünün Suriye uyruklu olduğunu söyleyen Konan, yabancı uyruklu vatandaşlara, Türk vatandaşlarına tanınan hakları tanıdıklarını vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Koruyucu aile modeli kapsamında, Manisa’da şuanda 131 ailede toplam 161 çocuk olduğu bilgisini verdi. Bu çocuklardan 5’inin yabancı uyruklu olduğunu ifade eden Konan; “İhmal ve istismar durumu olması nedeniyle biz bunları koruma altına alıp, koruyucu aileye verdik. İzmir’den aldığımız 4 çocuğun 3’ü Suriye uyruklu bize sığınmış olan çocuklarımız. Yine aynı şekilde evlerinde desteklediğimiz, bakıma ihtiyacı olan, ekonomik koşullarının yetersizliği nedeniyle çocuklarına bakamadığını kanaat getirdiğimiz 10 yabancı uyruklu vatandaşa da sosyo-ekonomik destek sağlıyoruz. Manisa Valiliği’nde oluşturulmuş sığınmacılar bürosu var. Bize rehberlik amacıyla gönderilen toplam 29 vatandaşımıza ulaştık. Bunlarla ilgili rapor yazıp, bunların ülkemizdeki modellerden, diğer sosyal yardımlardan faydalanmalarıyla ilgili rehberlik, çalışma yaptık. ” diye konuştu.  “24 YABANCI UYRUKLU ENGELLİ, EVDE BAKIM ÜCRETİNDEN YARARLANIYOR “ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, engellilere yönelik 'evde bakım ücreti' uygulaması hakkında da bilgiler verdi. Konan; “Manisa’da 8 bin 5 yüz civarında engellimiz, bu uygulamadan faydalanıyor. Engellilere yönelik evde bakım ücreti şartlarını taşıyan 24 yabancı uyruklu, bu hizmetten yararlanıyor.”şeklinde bilgiler verdi.  
Aile ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürü Murat Konan, koruyucu aile modeli hakkında gazetemiz Denge’ye önemli bilgiler verdi. Konan, bu model kapsamında örnek bir şehir olduğununu ifade ettiği Manisa’nın, artık İzmir’e de koruyucu aile olduğunu ifade etti.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Manisa’daki koruyucu aile modelini ve yabancı uyruklu vatandaşların yararlandığı hizmetleri gazetemiz Denge’ye anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa’nın artık İzmir’e koruyucu aile olduğunu ifade etti. Konan; “Bizde, koruyucu aile modeline uygun çocuk olmadığı için, en son 4 tane çocuğu İzmir’den aldık.” dedi.

İZMİR’İN AİLE YOKSUNLUĞU MANİSA’DA TAMAMLANIYOR
Manisa’nın İzmir’e koruyucu aile olduğunu dile getiren Konan, “İzmir’den aldığımız 4 çocuğun Manisa’da ki ailelere yerleştirmesini yaptık. Bu süreç devam edecek. Bazen aile bulunuyor, çocuk bulunamıyor, bazen de tam tersi oluyor. Bizde aile var ancak çocuk yok. Çocuk bulmak için İzmir’e gidiyoruz. İzmir’de de çocuk var, aile yok. İzmir’in bu aile yoksunluğunu biz Manisa’da bulup oradaki çocuklarla eşleştirme yapıyoruz.” dedi.

 “YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLARINA DA HİZMET VERİYORUZ”
İzmir’den alınan 4 çocuktan 3’ünün Suriye uyruklu olduğunu söyleyen Konan, yabancı uyruklu vatandaşlara, Türk vatandaşlarına tanınan hakları tanıdıklarını vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Koruyucu aile modeli kapsamında, Manisa’da şuanda 131 ailede toplam 161 çocuk olduğu bilgisini verdi. Bu çocuklardan 5’inin yabancı uyruklu olduğunu ifade eden Konan; “İhmal ve istismar durumu olması nedeniyle biz bunları koruma altına alıp, koruyucu aileye verdik. İzmir’den aldığımız 4 çocuğun 3’ü Suriye uyruklu bize sığınmış olan çocuklarımız. Yine aynı şekilde evlerinde desteklediğimiz, bakıma ihtiyacı olan, ekonomik koşullarının yetersizliği nedeniyle çocuklarına bakamadığını kanaat getirdiğimiz 10 yabancı uyruklu vatandaşa da sosyo-ekonomik destek sağlıyoruz. Manisa Valiliği’nde oluşturulmuş sığınmacılar bürosu var. Bize rehberlik amacıyla gönderilen toplam 29 vatandaşımıza ulaştık. Bunlarla ilgili rapor yazıp, bunların ülkemizdeki modellerden, diğer sosyal yardımlardan faydalanmalarıyla ilgili rehberlik, çalışma yaptık. ” diye konuştu.

 “24 YABANCI UYRUKLU ENGELLİ, EVDE BAKIM ÜCRETİNDEN YARARLANIYOR “
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, engellilere yönelik 'evde bakım ücreti' uygulaması hakkında da bilgiler verdi. Konan; “Manisa’da 8 bin 5 yüz civarında engellimiz, bu uygulamadan faydalanıyor. Engellilere yönelik evde bakım ücreti şartlarını taşıyan 24 yabancı uyruklu, bu hizmetten yararlanıyor.”şeklinde bilgiler verdi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.