MANİSA’DA BASTIRAN KAVURUCU SICAKLIKLAR KLİMA SATIŞLARINI PATLATTI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2017 - 10:04, Güncelleme: 30.06.2017 - 10:04
 

MANİSA’DA BASTIRAN KAVURUCU SICAKLIKLAR KLİMA SATIŞLARINI PATLATTI

Manisa’da zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının etkisiyle klima satışları da hız kazandı.
HABER ÖZLEM UNCU Manisa’da giderek artan sıcaklarla beraber, klima satışlarında da adeta patlama yaşandı. Peki, klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?Beyazfil altında bulunan Erdinç Şirketler Grubu Bosch Mağazası yetkililerinden Abdullah Özokçuoğlu, klimalarda aranması gereken özellikler ve klima kullanırken dikkat edilmesigerekenleri anlattı.Özokçuoğlu,‘’Klima alırken ilk önce geniş bir servis ağı sunabilen uzman yetkili satıcılardan temin etmeye dikkat edin. Böylece klimanızla ilgili yaşayacağınız sorunları geniş servis ağı ile en kısa sürede çözme imkanıbulabilirsiniz.”dedi. KLİMA KAPASİTESİ MEKANIN İHTİYACINDAN BÜYÜK OLMAMALI Öte yandan, enerji tasarrufu açısından klima kapasitesinin mekanınihtiyacından büyük olmaması gerektiğini vurgulayanAbdullah Özokçuoğlu; “ Klimanız çalışır vazıyette iken, sabit bir ısıtma soğutma derecesi kullanın ve sık sık açıp kapatmayın. Enerji tüketimini düşürmek adına alınacak bir diğer önlem ise, A enerji sınıfı klimaları tercih etmek. Isıtma konusunda iyi bir klima arıyorsanız,Inverter teknolojisine sahip klimaları tercih etmelisiniz.”diye konuştu. KLİMA KULLANIRKEN SAĞLIĞINIZA ÖZEN GÖSTERİN Nasıl bir klima tercih edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verenÖzokçuoğlu, klima kullanan vatandaşlara, “sağlığınızı ön planda tutmalısınız” uyarısını yaptı.Özokçuoğlu, son olarak şu ifadelere yer verdi; ‘’Klimaların filtrelerinde uzun süreli kullanıma bağlı oluşan bakterilerin solunmamasına dikkat etmeliyiz. Önlem almak adına her 30 günde bir  klima filtrelerini çıkarıp temizlemeliyiz.Sağlık açısından bulunduğumuz ortamın nem dengesini korumak adına; sağlıklı nem alma özelliği bulunan klimaları satın almalıyız.’’ “GÜNDE 100’ÜN ÜZERİNDE KLİMA SERVİSİNE ÇIKIYORUZ” Klima montajlarına yetişmekte zorlandıklarını ifade eden Manisa Bosch Yetkili Servisi Klima Teknisyeni Özcan Can; “Bu sene diğer yıllara oranla klima satışında büyük bir artış var. Son 2 haftadır neredeyse Şehzadeler ve Yunusemre ilçesinde beyaz eşya arızalarını en aza indirip klima servisine yetişmeye çalışıyoruz. Klima montajı olarak günde 100’ün üzerinde adrese gidiyoruz.Bu çok yüksek bir rakam. Ülkemiz Afrika Sıcaklarının etkisi altına girdi. Bu sayıların daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.    
Manisa’da zaman zaman mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının etkisiyle klima satışları da hız kazandı.
HABER
ÖZLEM UNCU

Manisa’da giderek artan sıcaklarla beraber, klima satışlarında da adeta patlama yaşandı. Peki, klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?Beyazfil altında bulunan Erdinç Şirketler Grubu Bosch Mağazası yetkililerinden Abdullah Özokçuoğlu, klimalarda aranması gereken özellikler ve klima kullanırken dikkat edilmesigerekenleri anlattı.Özokçuoğlu,‘’Klima alırken ilk önce geniş bir servis ağı sunabilen uzman yetkili satıcılardan temin etmeye dikkat edin. Böylece klimanızla ilgili yaşayacağınız sorunları geniş servis ağı ile en kısa sürede çözme imkanıbulabilirsiniz.”dedi.

KLİMA KAPASİTESİ MEKANIN İHTİYACINDAN BÜYÜK OLMAMALI
Öte yandan, enerji tasarrufu açısından klima kapasitesinin mekanınihtiyacından büyük olmaması gerektiğini vurgulayanAbdullah Özokçuoğlu; “ Klimanız çalışır vazıyette iken, sabit bir ısıtma soğutma derecesi kullanın ve sık sık açıp kapatmayın. Enerji tüketimini düşürmek adına alınacak bir diğer önlem ise, A enerji sınıfı klimaları tercih etmek. Isıtma konusunda iyi bir klima arıyorsanız,Inverter teknolojisine sahip klimaları tercih etmelisiniz.”diye konuştu.

KLİMA KULLANIRKEN SAĞLIĞINIZA ÖZEN GÖSTERİN
Nasıl bir klima tercih edilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgiler verenÖzokçuoğlu, klima kullanan vatandaşlara, “sağlığınızı ön planda tutmalısınız” uyarısını yaptı.Özokçuoğlu, son olarak şu ifadelere yer verdi; ‘’Klimaların filtrelerinde uzun süreli kullanıma bağlı oluşan bakterilerin solunmamasına dikkat etmeliyiz. Önlem almak adına her 30 günde bir  klima filtrelerini çıkarıp temizlemeliyiz.Sağlık açısından bulunduğumuz ortamın nem dengesini korumak adına; sağlıklı nem alma özelliği bulunan klimaları satın almalıyız.’’

“GÜNDE 100’ÜN ÜZERİNDE KLİMA SERVİSİNE ÇIKIYORUZ”
Klima montajlarına yetişmekte zorlandıklarını ifade eden Manisa Bosch Yetkili Servisi Klima Teknisyeni Özcan Can; “Bu sene diğer yıllara oranla klima satışında büyük bir artış var. Son 2 haftadır neredeyse Şehzadeler ve Yunusemre ilçesinde beyaz eşya arızalarını en aza indirip klima servisine yetişmeye çalışıyoruz. Klima montajı olarak günde 100’ün üzerinde adrese gidiyoruz.Bu çok yüksek bir rakam. Ülkemiz Afrika Sıcaklarının etkisi altına girdi. Bu sayıların daha da artacağını düşünüyoruz.” dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.