MANİSA’DAKİ İŞSİZLİĞE İSYAN ETTİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.11.2019 - 12:53, Güncelleme: 29.11.2019 - 12:53
 

MANİSA’DAKİ İŞSİZLİĞE İSYAN ETTİ

Uzman asker olmak için TSK’ya başvuran tüm mülakatları geçen Manisalı genç, kolunda dövmesi olduğu için ret edildi. TSK’nın kendisine ‘dövmeni sildir tekrar gel, öyle alabiliriz’ demesi üzerine Manisa’ya dönen 22 yaşındaki Emre Yıldırım, dövmeyi sildirmek için gerekli parayı toplamak adına iş aramaya başladı. 2 aydır iş aradığını belirten Yıldırım, Manisa’da yabancı uyruklu vatandaşların asgari ücret altında çalıştırıldığı için işverenin kendisini tercih etmediğini iddia ederek işsizlikten yakındı.
 Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Emre Yıldırım, 12 aylık askerlik sürecinden sonra çocukluk hayali olan uzmanlık için TSK’ya başvurdu. Başvurusu kabul olan ve mülakatlar için Ankara’ya giden Yıldırım, sözlü ve yazılı sınavdan geçmesine rağmen kolunda dövme olduğu için uzmanlığa kabul edilmedi. TSK’nın kendisine ‘dövmeni sildir tekrar gel, öyle alabiliriz’ demesi üzerine Manisa’ya dönen Yıldırım, burada dövme sildirmek için araştırmaya koyuldu.  Başvurduğu hastaneler ve lazer merkezlerinde maliyetin en az 4 Bin TL olacağını öğrenmesi üzerine bu parayı biriktirmek için iş aramaya başladı.  Çalışıp, kazandığı parayı asker olmak için harcayacağını belirten Yıldırım,  inşaat sektöründen fabrikaya, birçok yere başvurduğunu ancak işe alınmadığını söyledi. Yıldırım, işe alınmama sebebi olarak, başta Suriye ve Afgan uyruklu insanlar olmak üzere, yabancı uyruklu vatandaşların iş yerlerinde daha ucuz ve sigortasız çalıştırıldığı için bu durumu yaşadığını ileri sürdü. “BU UĞURDA HER İŞTE ÇALIŞIRIM AMA İŞ YOK” 5 ay öncesinde askerden geldiğini belirten Yıldırım,  “Çocukluk dönemimde yaptırdığım dövmeyi sildirip yeniden TSK’ya katılmak istiyorum. Gel gelelim ki dövmeyi sildirmek için gerekli parayı biriktirmek adına 2 aydır durmaksızın iş arıyorum ama bulamıyorum.  Tek amacım bu. Bu uğurda her türlü işte çalışırım ama iş yok.”dedi. "BU DURUM IRKÇILIĞI DOĞURUYOR" İş bulamadığı için psikolojik olarak yıprandığını kaydeden Yıldırım, kendi ülkesinde iş gücü olarak tercih edilmemesinin zoruna gittiğini belirtti. Yıldırım, “Çevremde benim gibi birçok işsiz genç var. Çocuğuna bez alamayan babalar var. Buna bir çözüm bulunmalı. Bu durumda Türkiye vatandaşının yabancı uyrukluya kin beslemesi normal değil mi? Kendi memleketimizde iş bulamıyoruz. Sonra ırkçılık yapıyor diyorlar. Sistem bizi buna itiyor.  Bu sistem gençleri işsizliğe mahkum etti. Çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu. KARDEŞ SEVGİSİ İSMİNİ YAZDIRDIRTTI Kardeş sevgisinden dolayı dövme yaptırdığını kaydeden Yıldırım, “17 yaşımda kardeşimin ismini koluma kazıdım. Kardeşim günsüz dünyaya geldi hayatı riski çoktu. Bende çok sevdiğim için yazdırmıştım koluma. Çok iyi şuan iyi tehlike ortadan kalktı. Normalde sildirmek gibi bir niyetim yoktu ama uzman olmam için mecburum sildirmeye.” dedi.    
Uzman asker olmak için TSK’ya başvuran tüm mülakatları geçen Manisalı genç, kolunda dövmesi olduğu için ret edildi. TSK’nın kendisine ‘dövmeni sildir tekrar gel, öyle alabiliriz’ demesi üzerine Manisa’ya dönen 22 yaşındaki Emre Yıldırım, dövmeyi sildirmek için gerekli parayı toplamak adına iş aramaya başladı. 2 aydır iş aradığını belirten Yıldırım, Manisa’da yabancı uyruklu vatandaşların asgari ücret altında çalıştırıldığı için işverenin kendisini tercih etmediğini iddia ederek işsizlikten yakındı.

 Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Emre Yıldırım, 12 aylık askerlik sürecinden sonra çocukluk hayali olan uzmanlık için TSK’ya başvurdu. Başvurusu kabul olan ve mülakatlar için Ankara’ya giden Yıldırım, sözlü ve yazılı sınavdan geçmesine rağmen kolunda dövme olduğu için uzmanlığa kabul edilmedi. TSK’nın kendisine ‘dövmeni sildir tekrar gel, öyle alabiliriz’ demesi üzerine Manisa’ya dönen Yıldırım, burada dövme sildirmek için araştırmaya koyuldu.  Başvurduğu hastaneler ve lazer merkezlerinde maliyetin en az 4 Bin TL olacağını öğrenmesi üzerine bu parayı biriktirmek için iş aramaya başladı.  Çalışıp, kazandığı parayı asker olmak için harcayacağını belirten Yıldırım,  inşaat sektöründen fabrikaya, birçok yere başvurduğunu ancak işe alınmadığını söyledi. Yıldırım, işe alınmama sebebi olarak, başta Suriye ve Afgan uyruklu insanlar olmak üzere, yabancı uyruklu vatandaşların iş yerlerinde daha ucuz ve sigortasız çalıştırıldığı için bu durumu yaşadığını ileri sürdü.

“BU UĞURDA HER İŞTE ÇALIŞIRIM AMA İŞ YOK”

5 ay öncesinde askerden geldiğini belirten Yıldırım,  “Çocukluk dönemimde yaptırdığım dövmeyi sildirip yeniden TSK’ya katılmak istiyorum. Gel gelelim ki dövmeyi sildirmek için gerekli parayı biriktirmek adına 2 aydır durmaksızın iş arıyorum ama bulamıyorum.  Tek amacım bu. Bu uğurda her türlü işte çalışırım ama iş yok.”dedi.

"BU DURUM IRKÇILIĞI DOĞURUYOR"

İş bulamadığı için psikolojik olarak yıprandığını kaydeden Yıldırım, kendi ülkesinde iş gücü olarak tercih edilmemesinin zoruna gittiğini belirtti. Yıldırım, “Çevremde benim gibi birçok işsiz genç var. Çocuğuna bez alamayan babalar var. Buna bir çözüm bulunmalı. Bu durumda Türkiye vatandaşının yabancı uyrukluya kin beslemesi normal değil mi? Kendi memleketimizde iş bulamıyoruz. Sonra ırkçılık yapıyor diyorlar. Sistem bizi buna itiyor.  Bu sistem gençleri işsizliğe mahkum etti. Çözüm istiyoruz.” şeklinde konuştu.

KARDEŞ SEVGİSİ İSMİNİ YAZDIRDIRTTI

Kardeş sevgisinden dolayı dövme yaptırdığını kaydeden Yıldırım, “17 yaşımda kardeşimin ismini koluma kazıdım. Kardeşim günsüz dünyaya geldi hayatı riski çoktu. Bende çok sevdiğim için yazdırmıştım koluma. Çok iyi şuan iyi tehlike ortadan kalktı. Normalde sildirmek gibi bir niyetim yoktu ama uzman olmam için mecburum sildirmeye.” dedi.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.