ONLAR İÇİN KABUS OLACAK BİR BAŞLANGIÇ YAPMAYIN

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.06.2018 - 08:42, Güncelleme: 26.06.2018 - 08:42
 

ONLAR İÇİN KABUS OLACAK BİR BAŞLANGIÇ YAPMAYIN

Manisa Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler, sıcak yaz günlerinde sokaklarda yaşayan hayvanların unutulmaması gerektiği çağrısı yaptı.Elbirliler, okulların kapanması ile yazlıklarına gidecek olan ve sadece çocukları istiyor diye hayvan sahiplenen ebeveynlere de “Geçici hevesle aldığınız, tatil yerlerinde bıraktığınız hayvanlar sizin için güzel geçen bir tatil olurken; onlar için acı dolu bir yaşamın başlangıcı olmaktadır” diye konuşarak uyarıda bulundu.
HABER ÖZLEM ŞAHİN Manisa’daki sokak canlarının her daim yanında olan HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler, sıcaklarda bunalanların sadece insanlar olmadığını, sokak hayvanlarının da çok fazla etkilendiğini belirtti. İnsanların sıcaklarla bir şekilde başa çıkabildiğini söyleyen Elbirliler, “Bizler sıcakla çeşitli yolarla baş ediyoruz.Ama  sokak hayvanlarının bu şansı yok. Özellikle sokak hayvanları bu sıcak yaz günlerinde temiz içme suyu bulmakta zorluk çekiyor. Dolayısıyla sıcak havalarda sokak hayvanları, kuşlar için  sokağımızın bir köşesine, cam önüne, balkona, bahçelere, parklara bir kap su konulması çağrısında bulunuyoruz.” dedi. SOKAK CANLARINA YARDIM ETMEK ÇOK KOLAY Bazı belediyelerin su ve beslenme odakları oluşturmuş olmalarına rağmen buralarda her zaman temiz su bulunmadığını kaydeden Elbirliler, bu tip  su ya da besleme odakları yoksa vatandaşın çok basit malzemelerle su kapları yapabileceklerini dile getirdi. Erbirliler; “5 kg. pet şişeyi kesip altını su kabı olarak kullanabiliriz. Kiloluk alınan yoğurt kapları en pratik su kabıdır. Yıkayıp temizlendiğinde   ve taze su ile doldurulduğunda, apartman, dükkan ya da sokağınızın  bir köşesine konulmuş yoğurt kabı mahallenizdeki sokak hayvanlarına su kaynağı olacaktır. Kuşlar için balkonunuza, pencere önüne koyacağınız minik bir kap içinde su hayat kurtaracaktır.” diye konuştu.   SUSUZLUĞUN VERDİĞİ ACI BÜTÜN CANLILAR İÇİN AYNI HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler, çağrılarına şu sözlerle devam etti; “Unutmayalım ki biz nasıl susuyorsak hayvanlar da aynı şekilde susuyor. Ama onlar söyleyemiyor.Susuzluğun verdiği acı bütün canlılar için aynı. Kimseyibeklemeden bu gün hemen şimdi hayvanlar için dışarıya bir kap su koyalım, su gibi aziz olalım.”   SİZİN İÇİN GÜZEL, ONLAR İÇİN ACI DOLU YAŞAMIN BAŞLANGICI  Okulların kapanması ile yazlıklarına gidecek olan ve sadece çocukları istiyor diye hayvan sahiplenen kişilere de seslenen Elbirliler, hayvanlara eşya gibi bakılmasına tepki gösterdi. Elbirliler, “Hayvanlar eşya değildir. Candır. Bakılması ciddi bir bilinç ve sorumluluk ister. Geçici hevesle aldığınız, tatil yerlerinde bıraktığınız hayvanlar, sizin için güzel geçen bir tatil olurken; onlar için acı dolu bir yaşamın başlangıcı olmaktadır.  Kendi ya da çocuğunuzungeçici hevesiyle  asla hayvan sahiplenmeyin. Hayvana ömürlük bakacaksakyuvamızı açalım.”açıklamalarında bulundu.    
Manisa Hayvanları Koruma Derneği (HAKDEM) Başkanı Reyhan Elbirliler, sıcak yaz günlerinde sokaklarda yaşayan hayvanların unutulmaması gerektiği çağrısı yaptı.Elbirliler, okulların kapanması ile yazlıklarına gidecek olan ve sadece çocukları istiyor diye hayvan sahiplenen ebeveynlere de “Geçici hevesle aldığınız, tatil yerlerinde bıraktığınız hayvanlar sizin için güzel geçen bir tatil olurken; onlar için acı dolu bir yaşamın başlangıcı olmaktadır” diye konuşarak uyarıda bulundu.
HABER
ÖZLEM ŞAHİN

Manisa’daki sokak canlarının her daim yanında olan HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler, sıcaklarda bunalanların sadece insanlar olmadığını, sokak hayvanlarının da çok fazla etkilendiğini belirtti. İnsanların sıcaklarla bir şekilde başa çıkabildiğini söyleyen Elbirliler, “Bizler sıcakla çeşitli yolarla baş ediyoruz.Ama  sokak hayvanlarının bu şansı yok. Özellikle sokak hayvanları bu sıcak yaz günlerinde temiz içme suyu bulmakta zorluk çekiyor. Dolayısıyla sıcak havalarda sokak hayvanları, kuşlar için  sokağımızın bir köşesine, cam önüne, balkona, bahçelere, parklara bir kap su konulması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.



SOKAK CANLARINA YARDIM ETMEK ÇOK KOLAY
Bazı belediyelerin su ve beslenme odakları oluşturmuş olmalarına rağmen
buralarda her zaman temiz su bulunmadığını kaydeden Elbirliler, bu tip  su ya da besleme odakları yoksa vatandaşın çok basit malzemelerle su kapları yapabileceklerini dile getirdi. Erbirliler; “5 kg. pet şişeyi kesip altını su kabı olarak kullanabiliriz. Kiloluk alınan yoğurt kapları en pratik su kabıdır. Yıkayıp temizlendiğinde   ve taze su ile doldurulduğunda, apartman, dükkan ya da sokağınızın  bir köşesine konulmuş yoğurt kabı mahallenizdeki sokak hayvanlarına su kaynağı olacaktır. Kuşlar için balkonunuza, pencere önüne koyacağınız minik bir kap içinde su hayat kurtaracaktır.” diye konuştu.


 
SUSUZLUĞUN VERDİĞİ ACI BÜTÜN CANLILAR İÇİN AYNI
HAKDEM Başkanı Reyhan Elbirliler, çağrılarına şu sözlerle devam etti; “Unutmayalım ki biz nasıl susuyorsak hayvanlar da aynı şekilde susuyor. Ama onlar söyleyemiyor.Susuzluğun verdiği acı bütün canlılar için aynı. Kimseyibeklemeden bu gün hemen şimdi hayvanlar için dışarıya bir kap su koyalım, su gibi aziz olalım.”


 
SİZİN İÇİN GÜZEL, ONLAR İÇİN ACI DOLU YAŞAMIN BAŞLANGICI
 Okulların kapanması ile yazlıklarına gidecek olan ve sadece çocukları istiyor diye hayvan sahiplenen kişilere de seslenen Elbirliler, hayvanlara eşya gibi bakılmasına tepki gösterdi. Elbirliler, “Hayvanlar eşya değildir. Candır. Bakılması ciddi bir bilinç ve sorumluluk ister. Geçici hevesle aldığınız, tatil yerlerinde bıraktığınız hayvanlar, sizin için güzel geçen bir tatil olurken; onlar için acı dolu bir yaşamın başlangıcı olmaktadır.  Kendi ya da çocuğunuzungeçici hevesiyle  asla hayvan sahiplenmeyin. Hayvana ömürlük bakacaksakyuvamızı açalım.”açıklamalarında bulundu.


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.