ORMAN EKİPLERİ TEYAKKUZDA

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2016 - 09:47, Güncelleme: 01.07.2016 - 09:47
 

ORMAN EKİPLERİ TEYAKKUZDA

Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yangın riskini de en yüksek seviyelere taşıyor. Olası yangına anında müdahaleye hazır bekleyen orman ekipleri 24 saat sürekli alarm durumunda
Yaz mevsimi, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde, özellikle ormanlık alanların yangın tehlikesi ile karşı karşıya olması, yangın söndürme ekiplerini alarma geçirdi. Orman yangın ekibinden Murat Çolak ile Mustafa Gerçek diğer ekipler gibi günün 24 saati orman yangınlarını önleme ve olası yangına kısa sürede müdahalede bulunmak amacıyla sürekli teyakkuzda bekliyor ve ormanları gözetliyorlar.   AMAN YANGIN ÇIKMASIN Orman İşletme Müdürlüğü yangın takip ve müdahale öncü ekibi olarak sürekli ormanları gözetlediklerini belirten Mustafa Gerçek “Bizim gibi iki ekip var. Şu an yamaç paraşütü parkurunda bulunuyoruz, buradan Çobanisa, şehir çöplüğü, bu bölgeyi kontrol altında tutuyoruz. Olası yangında büyüklük niteliğine göre ekipleri çağırıyoruz, Haziran 1 den Ekim 31 e kadar en tehlikeli dönem. Vatandaşların duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.   ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPILMAMALI Gerçek “Vatandaşlar ormanlık alanlarda piknik yapmamalı, yapanlar varsa da 177 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir” dedi. YANGIN % 90 İNSAN KAYNAKLI Yaz aylarında çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu belirten Gerçek “Piknik yapanlardan kaynaklanıyor, elektrikten kaynaklanıyor, araçlardan kaynaklanıyor, piknik yapan vatandaşlar yaktıkları ateşi tamamen söndüremiyorlar, söndürdük diye bırakıp gidiyorlar, yangın çıkıyor, bırakıp kaçıyorlar söndürmüyorlar, o nedenle bizler sürekli teyakkuz da bekliyoruz.” dedi.  
Yaz sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi yangın riskini de en yüksek seviyelere taşıyor. Olası yangına anında müdahaleye hazır bekleyen orman ekipleri 24 saat sürekli alarm durumunda

Yaz mevsimi, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde, özellikle ormanlık alanların yangın tehlikesi ile karşı karşıya olması, yangın söndürme ekiplerini alarma geçirdi. Orman yangın ekibinden Murat Çolak ile Mustafa Gerçek diğer ekipler gibi günün 24 saati orman yangınlarını önleme ve olası yangına kısa sürede müdahalede bulunmak amacıyla sürekli teyakkuzda bekliyor ve ormanları gözetliyorlar.

 

AMAN YANGIN ÇIKMASIN

Orman İşletme Müdürlüğü yangın takip ve müdahale öncü ekibi olarak sürekli ormanları gözetlediklerini belirten Mustafa Gerçek “Bizim gibi iki ekip var. Şu an yamaç paraşütü parkurunda bulunuyoruz, buradan Çobanisa, şehir çöplüğü, bu bölgeyi kontrol altında tutuyoruz. Olası yangında büyüklük niteliğine göre ekipleri çağırıyoruz, Haziran 1 den Ekim 31 e kadar en tehlikeli dönem. Vatandaşların duyarlı olması gerekiyor” diye konuştu.

 

ORMANLIK ALANDA PİKNİK YAPILMAMALI

Gerçek “Vatandaşlar ormanlık alanlarda piknik yapmamalı, yapanlar varsa da 177 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir” dedi.

YANGIN % 90 İNSAN KAYNAKLI

Yaz aylarında çıkan orman yangınlarının yüzde 90’ının insan kaynaklı olduğunu belirten Gerçek “Piknik yapanlardan kaynaklanıyor, elektrikten kaynaklanıyor, araçlardan kaynaklanıyor, piknik yapan vatandaşlar yaktıkları ateşi tamamen söndüremiyorlar, söndürdük diye bırakıp gidiyorlar, yangın çıkıyor, bırakıp kaçıyorlar söndürmüyorlar, o nedenle bizler sürekli teyakkuz da bekliyoruz.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.