OTO EKSPERTİZLERDE TATLI TELAŞ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2017 - 07:54, Güncelleme: 24.03.2017 - 07:54
 

OTO EKSPERTİZLERDE TATLI TELAŞ

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ikinci el otomobil satışlarına yönelik yapılacak düzenlemeler, oto ekspertiz firmalarında hareketlilik yaşanacağını işaret ediyor.
HABER MUSTAFA ATADİL Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen ikinci el otomobil piyasasına yönelik düzenlemeler, özellikle alıcıyı mağdur etmemeye yönelik adımları barındırıyor. Nisan ayında yapılacak olan Referandum sonrası ikinci el araba satışlarında yeni gelişmelerin yaşanacağını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 10 bin kilometreye kadar olan araçların garanti kapsamına alınacağını söylemişti. Bakan Tüfenkci’nin açıklamasının ardından oto ekspertiz firmaları, sektörlerinde bir hayli hareketlilik yaşanacağı yönünde umutlu olduklarını dile getirdiler. EKSPERTİZ RAPORU ZORUNLULUĞU GELİRSE HERKESİN KAFASI RAHAT OLUR Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesinde bulunan Garantili Arabam Manisa Oto Ekspertiz şirketi sahibi Ramazan Ademi, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gündeme getirilen düzenlemeler, sektörümüzde bayram havası yaşanacağına işaret etti. Bildiğiniz gibi ikinci el araç alım satımlarında bir hayli mağduriyetler yaşanabiliyor. Sayın Bakanımız bu ve buna benzer sorunlarla ilgili düzenlemenin temellerini atmış bulunmakta. Biz burada ikinci el araba alacak olan vatandaşların kafalarında oluşan soru işaretlerini gideriyoruz. ‘Biz Garantili Arabam’ oto ekspertiz firması olarak cüzi miktar bir ücret karşılığında aracın neresinde ne arıza olduğunu, boyalı ya da değişen parçası olup olmadığını, kilometresinin yaşına göre kaç olduğunu son teknoloji bilgisayarlı cihazlarımızla tespit ediyor ve rapor halinde hem alıcıya hem de satıcıya sunuyoruz. İnşallah Referandum tarihinden sonra, yürürlüğe giren yeni kanunlar neticesinde, işlerimiz daha da hareketlenir ve ikinci el araç almak isteyen vatandaşlar ekspertiz raporu zorunluluğu geldikten sonra  kafaları rahat bir şekilde araç sahibi olurlar.”  
Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gündeme getirilen ikinci el otomobil satışlarına yönelik yapılacak düzenlemeler, oto ekspertiz firmalarında hareketlilik yaşanacağını işaret ediyor.
HABER
MUSTAFA ATADİL

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen ikinci el otomobil piyasasına yönelik düzenlemeler, özellikle alıcıyı mağdur etmemeye yönelik adımları barındırıyor. Nisan ayında yapılacak olan Referandum sonrası ikinci el araba satışlarında yeni gelişmelerin yaşanacağını söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 10 bin kilometreye kadar olan araçların garanti kapsamına alınacağını söylemişti. Bakan Tüfenkci’nin açıklamasının ardından oto ekspertiz firmaları, sektörlerinde bir hayli hareketlilik yaşanacağı yönünde umutlu olduklarını dile getirdiler.



EKSPERTİZ RAPORU ZORUNLULUĞU GELİRSE HERKESİN KAFASI RAHAT OLUR
Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesinde bulunan Garantili Arabam Manisa Oto Ekspertiz şirketi sahibi Ramazan Ademi, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gündeme getirilen düzenlemeler, sektörümüzde bayram havası yaşanacağına işaret etti. Bildiğiniz gibi ikinci el araç alım satımlarında bir hayli mağduriyetler yaşanabiliyor. Sayın Bakanımız bu ve buna benzer sorunlarla ilgili düzenlemenin temellerini atmış bulunmakta. Biz burada ikinci el araba alacak olan vatandaşların kafalarında oluşan soru işaretlerini gideriyoruz. ‘Biz Garantili Arabam’ oto ekspertiz firması olarak cüzi miktar bir ücret karşılığında aracın neresinde ne arıza olduğunu, boyalı ya da değişen parçası olup olmadığını, kilometresinin yaşına göre kaç olduğunu son teknoloji bilgisayarlı cihazlarımızla tespit ediyor ve rapor halinde hem alıcıya hem de satıcıya sunuyoruz. İnşallah Referandum tarihinden sonra, yürürlüğe giren yeni kanunlar neticesinde, işlerimiz daha da hareketlenir ve ikinci el araç almak isteyen vatandaşlar ekspertiz raporu zorunluluğu geldikten sonra  kafaları rahat bir şekilde araç sahibi olurlar.”


 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.