PAZARCI ESNAFI EKONOMİDEN DERTLİ

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.01.2017 - 09:01, Güncelleme: 17.01.2017 - 09:01
 

PAZARCI ESNAFI EKONOMİDEN DERTLİ

Manisa’da, pazarcı esnafı ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle durumdan bir hayli şikayetçi. Geçen yıllara oranla, işlerinde her geçen gün daha da düşüşler yaşandığını belirten pazarcı esnafları, bir çok meslektaşlarının ekonomik sıkıntıya dayanamayarak tezgah kapattıklarını söyledi.pa
Doların ülkede hızlı tırmanışından ve ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, her kesimin etkilendiği gibi pazarcı esnafı da bu sendelemeden nasibini aldığını belirtiyor. Karaköy Pazarı’nda tezgah açan pazarcıların ekonomik olarak büyük sıkıntılar çektiğini belirten esnafların konuşmalarından önemli satır başları şöyle “ÜRETİCİNİN DE, TÜKETİCİNİN DE CEBİNİ YAKIYOR” “Her geçen gün bir önceki günü aratmaya başladı. Dolar almış başını gidiyor. Kimse de dolara dur demiyor. Haliyle bu da bizleri etkiliyor. Zaten Manisa’nın alışkın olmadığı çetin bir kış sezonu geçiriyoruz. Üreticiden tutunda, malı tezgahtan almaya gelen vatandaşa kadar her şey etkileniyor bu durumdan. Tezgahtaki mal üreticinin de, tüketicinin de cebini yakıyor. “MARKETLERDEN MANAV ÜRÜNLERİ KALDIRILMALI” Öncelikle marketlerden manav reyonları kaldırılmalı. Son yıllarda yüzlerce market açıldı, her marketin kendi bünyesinde manav reyonu mevcut. Bundan dolayı birçok esnaf arkadaşımız esnaflığı bırakıp fabrikalara girdiler. Tezgahları boş kaldı, işleri bozuldu. Herkes manav ürünü satarsa biz ne yiyeceğiz kardeşim? “DEVLETİ DEVLET YAPAN HALKTIR, HALK AÇ KALMAMALI” Geçtiğimiz sezonlara nazaran bu sezon maalesef iflas etme noktasına geldik. Tamam, Allah devletimize zeval vermesin fakat devleti de devlet yapan halktır. Halk aç kalırsa, işi bozulursa o zaman ne olacak? Bizden beterleri de var elbet bakın savaş olan ülkelere açlık kıtlık had safhada. Ama doların, benzinin ve temel gıdaların fiyatlarının tırmanışta olduğu bu dönemde ekonomik olarak acil kararlar alınması gerektiğini düşünüyorum. İşlerimizden memnun değiliz ama Allah yine de bugünlerimizi aratmasın.”  
Manisa’da, pazarcı esnafı ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle durumdan bir hayli şikayetçi. Geçen yıllara oranla, işlerinde her geçen gün daha da düşüşler yaşandığını belirten pazarcı esnafları, bir çok meslektaşlarının ekonomik sıkıntıya dayanamayarak tezgah kapattıklarını söyledi.pa
Doların ülkede hızlı tırmanışından ve ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde, her kesimin etkilendiği gibi pazarcı esnafı da bu sendelemeden nasibini aldığını belirtiyor. Karaköy Pazarı’nda tezgah açan pazarcıların ekonomik olarak büyük sıkıntılar çektiğini belirten esnafların konuşmalarından önemli satır başları şöyle

“ÜRETİCİNİN DE, TÜKETİCİNİN DE CEBİNİ YAKIYOR”
“Her geçen gün bir önceki günü aratmaya başladı. Dolar almış başını gidiyor. Kimse de dolara dur demiyor. Haliyle bu da bizleri etkiliyor. Zaten Manisa’nın alışkın olmadığı çetin bir kış sezonu geçiriyoruz. Üreticiden tutunda, malı tezgahtan almaya gelen vatandaşa kadar her şey etkileniyor bu durumdan. Tezgahtaki mal üreticinin de, tüketicinin de cebini yakıyor.



“MARKETLERDEN MANAV ÜRÜNLERİ KALDIRILMALI”
Öncelikle marketlerden manav reyonları kaldırılmalı. Son yıllarda yüzlerce market açıldı, her marketin kendi bünyesinde manav reyonu mevcut. Bundan dolayı birçok esnaf arkadaşımız esnaflığı bırakıp fabrikalara girdiler. Tezgahları boş kaldı, işleri bozuldu. Herkes manav ürünü satarsa biz ne yiyeceğiz kardeşim?


“DEVLETİ DEVLET YAPAN HALKTIR, HALK AÇ KALMAMALI”
Geçtiğimiz sezonlara nazaran bu sezon maalesef iflas etme noktasına geldik. Tamam, Allah devletimize zeval vermesin fakat devleti de devlet yapan halktır. Halk aç kalırsa, işi bozulursa o zaman ne olacak? Bizden beterleri de var elbet bakın savaş olan ülkelere açlık kıtlık had safhada. Ama doların, benzinin ve temel gıdaların fiyatlarının tırmanışta olduğu bu dönemde ekonomik olarak acil kararlar alınması gerektiğini düşünüyorum. İşlerimizden memnun değiliz ama Allah yine de bugünlerimizi aratmasın.”



 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.