ROMAN VATANDAŞLAR HEM MESLEK ÖĞRENECEK HEM DE KENDİ İŞLERİNİ KURABİLECEKLER

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.02.2017 - 12:42, Güncelleme: 16.02.2017 - 12:42
 

ROMAN VATANDAŞLAR HEM MESLEK ÖĞRENECEK HEM DE KENDİ İŞLERİNİ KURABİLECEKLER

İşsiz gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen meslek edindirme kursları, Şehzadeler ilçesi Selimşahlar mahallesinde açıldı.
HABER  TURAN IŞIK  Böylelikle, Selimşahlar mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlar iş sahibi olmak ve kendi işini kurabilme yolunda ilerleyecekler. 13 Şubat’ta başlayan kurslar 3 ay sürecek ve 19 Nisan’da sona erecek. Kurs sonrasında katılımcılar belge sahibi olacak. Belgelerini alan kursiyerler iş bulma olanağına ulaşabileceği gibi, isteyenler de iş kurabilecek. Meslek edindirme kurslarına, Şehzadeler İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü, Manisa Berberler ve Kuaförler Odası destekleri ile açılan kurslarla, ayrıca ev hanımlarını meslek sahibi yapmak amaçlanıyor. KADINLAR DA MESLEK EDİNECEK İş-Kur kaynaklı açılan kurslarda, kadınlar için biçki, dikiş, nakış, el işleri ile örgü işlerinin öğretildiği ve bundan da kursiyerlerin oldukça ilgi gösterdikleri belirtildi.  GENÇLERE BERBERLİK VE KUAFÖRLÜK Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Öci, Roman vatandaşlardan özellikle gençlerin meslek sahibi olmaları için destek verdiklerini belirterek, bu gençlerin meslek öğrenmelerini sağlamak amacıyla, her gün Selimşahlar mahallesine giderek gençleri hem tıraş ettiklerini hem de mesleği öğrenmelerini sağladıklarını söyledi.
İşsiz gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen meslek edindirme kursları, Şehzadeler ilçesi Selimşahlar mahallesinde açıldı.

HABER 
TURAN IŞIK 

Böylelikle, Selimşahlar mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlar iş sahibi olmak ve kendi işini kurabilme yolunda ilerleyecekler. 13 Şubat’ta başlayan kurslar 3 ay sürecek ve 19 Nisan’da sona erecek. Kurs sonrasında katılımcılar belge sahibi olacak. Belgelerini alan kursiyerler iş bulma olanağına ulaşabileceği gibi, isteyenler de iş kurabilecek. Meslek edindirme kurslarına, Şehzadeler İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü, Manisa Berberler ve Kuaförler Odası destekleri ile açılan kurslarla, ayrıca ev hanımlarını meslek sahibi yapmak amaçlanıyor.

KADINLAR DA MESLEK EDİNECEK
İş-Kur kaynaklı açılan kurslarda, kadınlar için biçki, dikiş, nakış, el işleri ile örgü işlerinin öğretildiği ve bundan da kursiyerlerin oldukça ilgi gösterdikleri belirtildi. 

GENÇLERE BERBERLİK VE KUAFÖRLÜK
Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Öci, Roman vatandaşlardan özellikle gençlerin meslek sahibi olmaları için destek verdiklerini belirterek, bu gençlerin meslek öğrenmelerini sağlamak amacıyla, her gün Selimşahlar mahallesine giderek gençleri hem tıraş ettiklerini hem de mesleği öğrenmelerini sağladıklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.