SARI ŞERİT YOKSA TEHLİKE VAR!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.04.2017 - 09:51, Güncelleme: 22.04.2017 - 09:51
 

SARI ŞERİT YOKSA TEHLİKE VAR!

Manisa’da, yürüdüğü kaldırımlarda sarı şerit olmadığı için adeta tehlikelerle karşı karşıya kalan bir görme engelli vatandaşın zor anları kameralara yansıdı. Engelli vatandaşın yaşadıklarına kaydeden üniversite öğrencisi Fatmanur Ertam; "Yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Sarı şeritler muhakkak olmalı, yoksa vatandaşlarımız görüldüğü gibi yolun kenarından gitmek zorunda kalıyor. Buda can kaybına sebep olabilir."dedi.
HABER CANER KILIÇ Manisa’da görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için döşenen ‘kabartmalı hissedilebilen yollar’ın yetersizliği, görme engelli vatandaşları tehlikeye atıyor. Konuyla ilgili kalıcı çözümlerin üretilmediğini belirten duyarlı vatandaşlar ise sarı şeritlerle ilgili şikayetlerini bildirmeye devam ediyor. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşanan son olay da yürekleri ağızlara getirdi. Görme engelli bir vatandaşın zor anları, vatandaşın kamerasına takıldı. Yürüdüğü kaldırımda sarı şerit olmayınca yola düşen ve yol ortasında yürümeye devam eden engelli vatandaş tehlikelerle baş başa kaldı. Seyir halindeki araç şoförlerinin dikkatiyle de olası bir kötü sonuç engellendi.   "CAN KAYBINA SEBEP OLABİLİR" Görme engelli vatandaşın o zor anlarına şahitlik eden Üniversite öğrencisi Fatmanur Ertam, gördüklerini aktararak, yetkililere seslendi. Ertam; “Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin karşısındaki parkta oturuyordum. Birden karşı taraftaki yola baktığımda, yoldan yürüyen biri dikkatimi çekti. Elinde beyaz bir baston yere vurarak ilerliyordu. Anladım ki; görme engelli bir vatandaşımız, kaldırımlarda sarı şeritler olmadığı için yolun kenarından gidiyor. Sonra telefonumu aldım ve olayları çekmeye çalıştım. Bu vatandaşımız, okulun önünde duran güvenlik görevlisine toplu taşıma aracının kaç numara olduğunu sordu ve bindi. Benim asil söylemek istediğim; şehrimizde yeteri kadar bu kabartmalı sarı şeritler olmadığı için vatandaşlarımız kendi seçtiği yöntemlerle gidecekleri yerlere gitmeye çalışıyor. Sadece şehrimizde daha fazla kabartmalı sarı şeritlerin olması gerektiğini ve bu sarı şeritlerin de kullanılabilir bir şekilde olmasını istiyoruz. Yani sarı şeridin ortasında ağaçlar, tabelalar vs şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyor ve yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Sarı şeritler muhakkak olmalı, yoksa vatandaşlarımız görüldüğü gibi yolun kenarından gitmek zorunda kalıyor. Buda can kaybına sebep olabilir."  
Manisa’da, yürüdüğü kaldırımlarda sarı şerit olmadığı için adeta tehlikelerle karşı karşıya kalan bir görme engelli vatandaşın zor anları kameralara yansıdı. Engelli vatandaşın yaşadıklarına kaydeden üniversite öğrencisi Fatmanur Ertam; "Yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Sarı şeritler muhakkak olmalı, yoksa vatandaşlarımız görüldüğü gibi yolun kenarından gitmek zorunda kalıyor. Buda can kaybına sebep olabilir."dedi.
HABER
CANER KILIÇ

Manisa’da görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak için döşenen ‘kabartmalı hissedilebilen yollar’ın yetersizliği, görme engelli vatandaşları tehlikeye atıyor. Konuyla ilgili kalıcı çözümlerin üretilmediğini belirten duyarlı vatandaşlar ise sarı şeritlerle ilgili şikayetlerini bildirmeye devam ediyor. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yaşanan son olay da yürekleri ağızlara getirdi. Görme engelli bir vatandaşın zor anları, vatandaşın kamerasına takıldı. Yürüdüğü kaldırımda sarı şerit olmayınca yola düşen ve yol ortasında yürümeye devam eden engelli vatandaş tehlikelerle baş başa kaldı. Seyir halindeki araç şoförlerinin dikkatiyle de olası bir kötü sonuç engellendi.
 
"CAN KAYBINA SEBEP OLABİLİR"
Görme engelli vatandaşın o zor anlarına şahitlik eden Üniversite öğrencisi Fatmanur Ertam, gördüklerini aktararak, yetkililere seslendi. Ertam; “Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin karşısındaki parkta oturuyordum. Birden karşı taraftaki yola baktığımda, yoldan yürüyen biri dikkatimi çekti. Elinde beyaz bir baston yere vurarak ilerliyordu. Anladım ki; görme engelli bir vatandaşımız, kaldırımlarda sarı şeritler olmadığı için yolun kenarından gidiyor. Sonra telefonumu aldım ve olayları çekmeye çalıştım. Bu vatandaşımız, okulun önünde duran güvenlik görevlisine toplu taşıma aracının kaç numara olduğunu sordu ve bindi. Benim asil söylemek istediğim; şehrimizde yeteri kadar bu kabartmalı sarı şeritler olmadığı için vatandaşlarımız kendi seçtiği yöntemlerle gidecekleri yerlere gitmeye çalışıyor. Sadece şehrimizde daha fazla kabartmalı sarı şeritlerin olması gerektiğini ve bu sarı şeritlerin de kullanılabilir bir şekilde olmasını istiyoruz. Yani sarı şeridin ortasında ağaçlar, tabelalar vs şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyor ve yetkilileri daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Sarı şeritler muhakkak olmalı, yoksa vatandaşlarımız görüldüğü gibi yolun kenarından gitmek zorunda kalıyor. Buda can kaybına sebep olabilir."
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.