SULAMA KANALETLERİ TEMİZLENİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2016 - 09:47, Güncelleme: 20.05.2016 - 09:47
 

SULAMA KANALETLERİ TEMİZLENİYOR

Gediz Sulama Birliği tarım arazilerinde sulama sezonu öncesinde bünyesinde bulunan tüm kanal ve kanaletlerde temizlik çalışmaları yaparak sulamaya hazır hale getiriyor.
 Gediz Sulama Birliği Başkanlığı tarım arazilerinde 2016 yılı yaz sezonu sulaması yapılmadan önce kanal ve kanaletlerde temizlik çalışmaları başlattı. Birliğin bünyesinde bulunan 140 bin dönüm alandan geçen sulama kanallarının dolması ve otlarla kaplanması nedeniyle kanalların su alamayacağı göz önünde bulundurularak kanal ve kanaletlerdin temizlenirken kırık, bozuk ve tahrip olmuş kanaletler değiştiriliyor. Sulama yapıldığı zaman suların boşa akmaması için özen gösterildiği açıklanırken, önümüzdeki günlerde yağmur olmaması halinde Haziran ayında barajlardan su verilebileceği açıklandı. Temizleme çalışmaları yapılan kanal ve kanaletlerin hazır olduğunu belirten yetkililer, barajlardan su verildiği zaman Gediz Sulama Birliği bünyesindeki tüm kanal ve kanaletlerin hazır olduğu, çiftçilerimizin hizmetine sunulduğu açıklandı. Yetkililer ayrıca sulama sezonu kanal ve kanaletlerle görevli personelinde hazır hale getirildiği açıklandı. VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI Tarım arazilerinde sulama yapılacağı zaman kanal ve kanaletlere barajlardan su bırakılacağından vatandaşların, önlem almaları, özellikle küçük çocuklarının kesinlikle kanal ve kanaletlere girmemesi yönünde uyarmaları istendi.              
Gediz Sulama Birliği tarım arazilerinde sulama sezonu öncesinde bünyesinde bulunan tüm kanal ve kanaletlerde temizlik çalışmaları yaparak sulamaya hazır hale getiriyor.
 Gediz Sulama Birliği Başkanlığı tarım arazilerinde 2016 yılı yaz sezonu sulaması yapılmadan önce kanal ve kanaletlerde temizlik çalışmaları başlattı. Birliğin bünyesinde bulunan 140 bin dönüm alandan geçen sulama kanallarının dolması ve otlarla kaplanması nedeniyle kanalların su alamayacağı göz önünde bulundurularak kanal ve kanaletlerdin temizlenirken kırık, bozuk ve tahrip olmuş kanaletler değiştiriliyor. Sulama yapıldığı zaman suların boşa akmaması için özen gösterildiği açıklanırken, önümüzdeki günlerde yağmur olmaması halinde Haziran ayında barajlardan su verilebileceği açıklandı. Temizleme çalışmaları yapılan kanal ve kanaletlerin hazır olduğunu belirten yetkililer, barajlardan su verildiği zaman Gediz Sulama Birliği bünyesindeki tüm kanal ve kanaletlerin hazır olduğu, çiftçilerimizin hizmetine sunulduğu açıklandı. Yetkililer ayrıca sulama sezonu kanal ve kanaletlerle görevli personelinde hazır hale getirildiği açıklandı.

VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI

Tarım arazilerinde sulama yapılacağı zaman kanal ve kanaletlere barajlardan su bırakılacağından vatandaşların, önlem almaları, özellikle küçük çocuklarının kesinlikle kanal ve kanaletlere girmemesi yönünde uyarmaları istendi.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.