TRAFO BİNALARI VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.12.2017 - 11:01, Güncelleme: 02.12.2017 - 11:01
 

TRAFO BİNALARI VATANDAŞLARI TEDİRGİN EDİYOR

Yunusemre ilçesi Akmescit Mahallesi 4105 Sokakta bina ile bitişik yüksek gerilim trafosu; apartman sakinleri ile civarda yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.İsmini vermek istemeyen mahalle sakinlerinin iddialarına göre; apartman, yanına trafo binası inşa edilmeden de vardı.Apartman bile bile trafo binasının hemen bitişiğine inşa edildi.
HABER  ÖZLEM UNCU Manisa’nın özellikle eski yerleşim yerlerinde oldukça sık rastlanan mahalle aralarında ki yüksek gerilim trafoları; vatandaşları hem manyetik etki alanı oluşturması, hem de olası bir arızada patlama riskine karşı tedirgin ediyor. “MAHALLELİ OLARAK UYARMAKTAN BIKTIK” Akmescit Mahallesi’nde ismini vermek istemeyen esnaf bir vatandaşın iddiasına göre; Sokakta bulunan apartmana bitişik trafo binasının giriş kısmı, engelleyici tel bariyer koymalarına rağmen,  uyuşturucu etkisi yaratan maddeler kullanan kişilerin uğrak yeri olmaya başladı. İddialara göre; mahalleli tarafında alınan önlemler bir süre sonra geçersiz oluyor. Vatandaşlar trafo binası ile ilgili yaşanan sorunlar sebebiyle evlerine tedirgin girip çıkıyor. Vatandaşlar, “Biz mahalleli olarak önlem almaktan ve kişileri uyarmaktan bıktık” ifadelerine yer verdi. “BİNA TEHLİKE ALTINDA” 4105 Sokaktaki trafo binasının beş katlı apartmana bitişik olması, olası bir patlamada binayı alevlerin sarmasına sebep olabilir. Mahalle sakinleri maddi, manevi ve hayati yönden tehlike altında bulunuyor. Eski yüksek trafo binaları, günümüzde yapılan küçük trafo kulübeleri şekline dönüştürülebilir. Olası bir yangında müdahale daha kolay ve zararı en aza indirgenmiş olur. Bu küçük trafo binalarının Manisa’da yapılmış birçok örneği var. ​  ELEKTRİK AKIMININ İNSAN VÜCUDUNA ETKİSİ Yaklaşık 8 bin nüfusa sahip Akmescit’te yerleşim yerlerine yakın 3 trafo bulunuyor. Bu trafolar yüksek miktarda elektrik akımı sağlıyor. Dolayısıyla, trafolara ve Yüksek Gerilim Hatlarına yakın yerlerde oturan vatandaşlar, elektromanyetik akıma maruz kalıyor.Özellikle;  vücudunda kalp pili, platin vb. manyetik akımdan etkilenebilecek metaryal bulunan kişiler; sağlık yönünden olumsuz etkileniyor.iddialara göre; Akmescit Mahallesi 4105 Sokakta bulunan trafo bitişiğindeki evde oturan bir vatandaş, vücudunda platin taşıyor. Bu vatandaş, trafodan yayılan elektromanyetik dalgalardan oldukça fazla etkileniyor. Sağlıklı bir vatandaşın dahi uzun süre elektromanyetik dalgalara maruz kalması ise çeşitli hastalıklara sebebiyet verebiliyor.Mahallede yaşayan vatandaşlar durumdan oldukça rahatsız olduklarına dikkat çekerek, “Bu sebep ile mahalle arasına Yüksek Gerilim Hattı, trafo binaları olmamalı. Ayrıca; yer altından mahallelere sağlanan elektrik akımının miktarı da, mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlığı için oldukça önemli. Akımın yer altından verilmesi insan sağlığını etkilemeyecek oranlarda olmalı ve bu sayısal veriler bölgede yaşayan halka bildirilmeli” ifadelerine yer verdi.              
Yunusemre ilçesi Akmescit Mahallesi 4105 Sokakta bina ile bitişik yüksek gerilim trafosu; apartman sakinleri ile civarda yaşayan vatandaşları endişelendiriyor.İsmini vermek istemeyen mahalle sakinlerinin iddialarına göre; apartman, yanına trafo binası inşa edilmeden de vardı.Apartman bile bile trafo binasının hemen bitişiğine inşa edildi.
HABER
 ÖZLEM UNCU

Manisa’nın özellikle eski yerleşim yerlerinde oldukça sık rastlanan mahalle aralarında ki yüksek gerilim trafoları; vatandaşları hem manyetik etki alanı oluşturması, hem de olası bir arızada patlama riskine karşı tedirgin ediyor.

“MAHALLELİ OLARAK UYARMAKTAN BIKTIK”
Akmescit Mahallesi’nde ismini vermek istemeyen esnaf bir vatandaşın iddiasına göre; Sokakta bulunan apartmana bitişik trafo binasının giriş kısmı, engelleyici tel bariyer koymalarına rağmen,  uyuşturucu etkisi yaratan maddeler kullanan kişilerin uğrak yeri olmaya başladı. İddialara göre; mahalleli tarafında alınan önlemler bir süre sonra geçersiz oluyor. Vatandaşlar trafo binası ile ilgili yaşanan sorunlar sebebiyle evlerine tedirgin girip çıkıyor. Vatandaşlar, “Biz mahalleli olarak önlem almaktan ve kişileri uyarmaktan bıktık” ifadelerine yer verdi.



“BİNA TEHLİKE ALTINDA”
4105 Sokaktaki trafo binasının beş katlı apartmana bitişik olması, olası bir patlamada binayı alevlerin sarmasına sebep olabilir. Mahalle sakinleri maddi, manevi ve hayati yönden tehlike altında bulunuyor. Eski yüksek trafo binaları, günümüzde yapılan küçük trafo kulübeleri şekline dönüştürülebilir. Olası bir yangında müdahale daha kolay ve zararı en aza indirgenmiş olur. Bu küçük trafo binalarının Manisa’da yapılmış birçok örneği var.




 ELEKTRİK AKIMININ İNSAN VÜCUDUNA ETKİSİ
Yaklaşık 8 bin nüfusa sahip Akmescit’te yerleşim yerlerine yakın 3 trafo bulunuyor. Bu trafolar yüksek miktarda elektrik akımı sağlıyor. Dolayısıyla, trafolara ve Yüksek Gerilim Hatlarına yakın yerlerde oturan vatandaşlar, elektromanyetik akıma maruz kalıyor.Özellikle;  vücudunda kalp pili, platin vb. manyetik akımdan etkilenebilecek metaryal bulunan kişiler; sağlık yönünden olumsuz etkileniyor.iddialara göre; Akmescit Mahallesi 4105 Sokakta bulunan trafo bitişiğindeki evde oturan bir vatandaş, vücudunda platin taşıyor. Bu vatandaş, trafodan yayılan elektromanyetik dalgalardan oldukça fazla etkileniyor. Sağlıklı bir vatandaşın dahi uzun süre elektromanyetik dalgalara maruz kalması ise çeşitli hastalıklara sebebiyet verebiliyor.Mahallede yaşayan vatandaşlar durumdan oldukça rahatsız olduklarına dikkat çekerek, “Bu sebep ile mahalle arasına Yüksek Gerilim Hattı, trafo binaları olmamalı. Ayrıca; yer altından mahallelere sağlanan elektrik akımının miktarı da, mahallelerde yaşayan vatandaşların sağlığı için oldukça önemli. Akımın yer altından verilmesi insan sağlığını etkilemeyecek oranlarda olmalı ve bu sayısal veriler bölgede yaşayan halka bildirilmeli” ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Teknisyen
(07.12.2017 22:29 - #750)
Küçük trafo binası diye paylaştığınız kutucuk internet dağıtım panosunudur insanları yalan yanlış bilgilerle kandırmayın ayrıca küçük trafo binası diye bir şey yoktur o teknolojiye daha ulaşamadık günümüzde kullanılan en küçük trafo binası 2,5 metreye 3 metre uzunluğunda olup kırsal bölgelerde yani abonenin az olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Bunu özel elektrik şirketini savunma amaçlı değil halkı yanlış bilgilendirmeme adına yazıyorum.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.