TURGUTLU’NUN DÜNYA’YA AÇILAN KAPISI ORKA TARIM

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2017 - 12:08, Güncelleme: 25.04.2017 - 12:08
 

TURGUTLU’NUN DÜNYA’YA AÇILAN KAPISI ORKA TARIM

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2 milyon m²’lik kendilerine ait bağlarıyla 5 kıtaya kuru üzüm ihraç eden Orka Tarım, Türkiye’nin ve dünyanın en prestijli firmalarından biri olmaya devam ediyor.
HABER ASUDE ONAR 100 yılı aşkın süredir kuru üzüm üreticiliği yaparak sektöründe devleşen Orka Tarım, 40.500 m²’lik üretim tesislerinde 300 kişilik uzman kadrosuyla 1994 yılından beri Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ziraat mühendislerinin düzenli kontrolü ve denetimi altında yetiştiriciliğini sürdürüyor.     “MÜŞTERİLERİMİZİN TALEPLERİ HER ZAMAN ÖN PLANDA”  Çağımızın üretim ve teknoloji taleplerini sürekli takip ederek kendilerini yenilediklerini belirten Orka Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serhat Orhan; “Kalite standardımızın sürekliliği ve müşteri memnuniyeti için asla taviz vermeyeceğimiz noktalar mevcut. Üretim ve teknoloji alanında kendimizi sürekli yeniliyoruz. Sektörümüz için sürekli araştırma halindeyiz. İhracat yaptığımız 5 ayrı kıtadaki ülkelerin tümünde müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını hizmet kalitemizden ödün vermeden gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini BRC, ISO 22000 (HACCP) ve ISO 9001—2008 sertifikaları ile de güvence altına aldık. ” Dedi.   “KALİTEYE YENİ BİR STANDART GETİRDİK”  2011 yılında gerçekleştirdikleri 12 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye ve Dünya’nın en modern kuru üzüm işleme tesisine sahip olduklarını belirten  Orka Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serhat Orhan; “Bir dünya markası olma yolunda önemli yatırımlar yapıyoruz. Makine parkı, entegre tesisi ve üretim kapasitesi ile; ayrıca ciro bakımından Türkiye ve Dünya’da kuru üzüm üretimi konusunda önde gelen firmalar arasına ismimizi yazdırdık.  Çünkü üretimimizin %90’ını dünyanın 5 kıtasına dağılmış ülkelerine ihraç ediyoruz.  Üretim hattımızın her aşamasında geleneksel tarım ürünlerini son teknolojiye uyarlayarak kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz 12 milyon dolarlık yatırım ile Turgutlu’da bulunan iki fabrikamızda kaliteye yeni bir standart getirdiğimizi düşünüyorum.” Dedi.     “ÜRETİM KAPASİTEMİZİ ARTTIRDIK”   2 milyon m²’lik kendilerine ait bağlarında ürettikleri üzümlerin kapasitesini her yıl arttırarak ilerlediklerini belirten  Orka Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serhat Orhan; “ Uzmanlık alanımız başta üzüm olmak üzere tüm kuru meyvelerdir. 12.000  m²’lik kapalı alan olmak üzere toplamda 17.000 m²’lik alanımızda kurulu olan yurtiçi fabrikamızda, yapmış olduğumuz 12 milyon dolarlık yatırımın ardından bünyemize eklenen ‘Sultaniye Sarayı’ ile  30.000 tonluk üretim kapasitemizi 55.000 tona çıkarttık. Bu ürünlerimizi 5.000 m²’lik depolama alanımızda sağlıklı koşullarda piyasaya sunulacağı ana kadar depoluyoruz.” Dedi.               
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2 milyon m²’lik kendilerine ait bağlarıyla 5 kıtaya kuru üzüm ihraç eden Orka Tarım, Türkiye’nin ve dünyanın en prestijli firmalarından biri olmaya devam ediyor.
HABER
ASUDE ONAR


100 yılı aşkın süredir kuru üzüm üreticiliği yaparak sektöründe devleşen Orka Tarım, 40.500 m²’lik üretim tesislerinde 300 kişilik uzman kadrosuyla 1994 yılından beri Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ziraat mühendislerinin düzenli kontrolü ve denetimi altında yetiştiriciliğini sürdürüyor.




 
 
“MÜŞTERİLERİMİZİN TALEPLERİ HER ZAMAN ÖN PLANDA”
 Çağımızın üretim ve teknoloji taleplerini sürekli takip ederek kendilerini yenilediklerini belirten Orka Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serhat Orhan; “Kalite standardımızın sürekliliği ve müşteri memnuniyeti için asla taviz vermeyeceğimiz noktalar mevcut. Üretim ve teknoloji alanında kendimizi sürekli yeniliyoruz. Sektörümüz için sürekli araştırma halindeyiz. İhracat yaptığımız 5 ayrı kıtadaki ülkelerin tümünde müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını hizmet kalitemizden ödün vermeden gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini BRC, ISO 22000 (HACCP) ve ISO 9001—2008 sertifikaları ile de güvence altına aldık. ” Dedi.




 
“KALİTEYE YENİ BİR STANDART GETİRDİK”
 2011 yılında gerçekleştirdikleri 12 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye ve Dünya’nın en modern kuru üzüm işleme tesisine sahip olduklarını belirten  Orka Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serhat Orhan; “Bir dünya markası olma yolunda önemli yatırımlar yapıyoruz. Makine parkı, entegre tesisi ve üretim kapasitesi ile; ayrıca ciro bakımından Türkiye ve Dünya’da kuru üzüm üretimi konusunda önde gelen firmalar arasına ismimizi yazdırdık.  Çünkü üretimimizin %90’ını dünyanın 5 kıtasına dağılmış ülkelerine ihraç ediyoruz.  Üretim hattımızın her aşamasında geleneksel tarım ürünlerini son teknolojiye uyarlayarak kullanıyoruz. Yapmış olduğumuz 12 milyon dolarlık yatırım ile Turgutlu’da bulunan iki fabrikamızda kaliteye yeni bir standart getirdiğimizi düşünüyorum.” Dedi.
 
 



“ÜRETİM KAPASİTEMİZİ ARTTIRDIK”
  2 milyon m²’lik kendilerine ait bağlarında ürettikleri üzümlerin kapasitesini her yıl arttırarak ilerlediklerini belirten  Orka Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serhat Orhan; “ Uzmanlık alanımız başta üzüm olmak üzere tüm kuru meyvelerdir. 12.000  m²’lik kapalı alan olmak üzere toplamda 17.000 m²’lik alanımızda kurulu olan yurtiçi fabrikamızda, yapmış olduğumuz 12 milyon dolarlık yatırımın ardından bünyemize eklenen ‘Sultaniye Sarayı’ ile  30.000 tonluk üretim kapasitemizi 55.000 tona çıkarttık. Bu ürünlerimizi 5.000 m²’lik depolama alanımızda sağlıklı koşullarda piyasaya sunulacağı ana kadar depoluyoruz.” Dedi. 





 
 
 
 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.