VELİLER VE ÖĞRETMENLER AMAN DİKKAT!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.02.2017 - 10:29, Güncelleme: 13.02.2017 - 10:29
 

VELİLER VE ÖĞRETMENLER AMAN DİKKAT!

Okul öncesi çocukların, anasınıfı öğrencileri ve ilköğretim birinci sınıfların en çok kullandığı kırtasiye malzemelerinden boyalı oyun hamurları kanserojen tehlike saçıyor.
Bu tehlikenin farkında olduklarını ve bilinçli satıcılık ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Manisalı oyuncak mağazası sahipleri, üzerinde belge bulunmayan ve lisanssız ürünleri dükkanlarına sokmadıklarını belirttiler. Piyasada satılan ve kimyasal bileşenlerden üretilen,  çocukların okul öncesi ve ilköğretimin başlangıcında kullandıkları oyun hamurlarının ve jellerin içerisinde yapılan araştırmalar neticesinde kanserojen maddeler saptandığı açıklanmıştı.  “ÜZERİNDE BELGESİ OLAN LİSANLI ÜRÜNLERİ TERCİH ETSİNLER” Özellikle Çin'den ithal edilen taklit ürünlerin kanserojen etkisinin bulunduğu ve velilerin daha seçici davranmaları gerektiğini vurgulayan Manisalı kırtasiye ve oyuncak mağazası sahipleri, vatandaşların üzerinde belge bulunmayan ürünleri almamaları konusunda uyarıda bulundular. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan oyuncak mağazası sahibi Faruk Çullu; “ Veliler çocukları için bu tür malzemeler alırken daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Bir çok üründe bu tür risklerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle Çin’den ithal edilen ürünlerde kanserojen oranı daha yüksek. Biz üzerinde belge olmayan ve Sağlık Bakanlığı’nın onayı olmayan hiçbir ürünün satışını yapmıyoruz. Kırtasiyeci ve oyuncakçıların okullara rastgele ürün yerine markalı ürün önermelerini tavsiye ediyoruz.” dedi. “EN BÜYÜK ROL ANNE, BABA VE ÖĞRETMENLERE DÜŞÜYOR” Son yıllarda özellikle ithal ürünlerle birlikte bu risklerin arttığına dikkat çeken bir kırtasiye malzemeleri satış sorumlusu Murat Şenoğlu ise şunları söyledi, “Veliler çocuklarına alacakları oyun hamuru ve diğer boyalı kırtasiye malzemelerini seçerken Sağlık Bakanlığı'nın uygun gördüğü ürünleri tercih etsinler. Aksi takdirde markasız ve kalitesiz ürünler çocuklarımızın ve bizlerin sağlımızı olumsuz derecede etkiler. Biz lisanslı, belgeli ve Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçmiş kaliteli ürünleri satıyoruz. İnsanların vebaline girmek bizlere yakışmaz. Zaten plastik başlı başına sağlıksız bir madde. Burada en büyük rol anne, baba ve öğretmenlere düşüyor. Tercih ettikleri oyun hamurları ve kırtasiye malzemelerinde mutlaka belge olmasına dikkat etsinler.”    
Okul öncesi çocukların, anasınıfı öğrencileri ve ilköğretim birinci sınıfların en çok kullandığı kırtasiye malzemelerinden boyalı oyun hamurları kanserojen tehlike saçıyor.
Bu tehlikenin farkında olduklarını ve bilinçli satıcılık ilkesiyle hareket ettiklerini belirten Manisalı oyuncak mağazası sahipleri, üzerinde belge bulunmayan ve lisanssız ürünleri dükkanlarına sokmadıklarını belirttiler.
Piyasada satılan ve kimyasal bileşenlerden üretilen,  çocukların okul öncesi ve ilköğretimin başlangıcında kullandıkları oyun hamurlarının ve jellerin içerisinde yapılan araştırmalar neticesinde kanserojen maddeler saptandığı açıklanmıştı. 

“ÜZERİNDE BELGESİ OLAN LİSANLI ÜRÜNLERİ TERCİH ETSİNLER”
Özellikle Çin'den ithal edilen taklit ürünlerin kanserojen etkisinin bulunduğu ve velilerin daha seçici davranmaları gerektiğini vurgulayan Manisalı kırtasiye ve oyuncak mağazası sahipleri, vatandaşların üzerinde belge bulunmayan ürünleri almamaları konusunda uyarıda bulundular. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan oyuncak mağazası sahibi Faruk Çullu; “ Veliler çocukları için bu tür malzemeler alırken daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Bir çok üründe bu tür risklerin olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle Çin’den ithal edilen ürünlerde kanserojen oranı daha yüksek. Biz üzerinde belge olmayan ve Sağlık Bakanlığı’nın onayı olmayan hiçbir ürünün satışını yapmıyoruz. Kırtasiyeci ve oyuncakçıların okullara rastgele ürün yerine markalı ürün önermelerini tavsiye ediyoruz.” dedi.

“EN BÜYÜK ROL ANNE, BABA VE ÖĞRETMENLERE DÜŞÜYOR”
Son yıllarda özellikle ithal ürünlerle birlikte bu risklerin arttığına dikkat çeken bir kırtasiye malzemeleri satış sorumlusu Murat Şenoğlu ise şunları söyledi, “Veliler çocuklarına alacakları oyun hamuru ve diğer boyalı kırtasiye malzemelerini seçerken Sağlık Bakanlığı'nın uygun gördüğü ürünleri tercih etsinler. Aksi takdirde markasız ve kalitesiz ürünler çocuklarımızın ve bizlerin sağlımızı olumsuz derecede etkiler. Biz lisanslı, belgeli ve Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçmiş kaliteli ürünleri satıyoruz. İnsanların vebaline girmek bizlere yakışmaz. Zaten plastik başlı başına sağlıksız bir madde. Burada en büyük rol anne, baba ve öğretmenlere düşüyor. Tercih ettikleri oyun hamurları ve kırtasiye malzemelerinde mutlaka belge olmasına dikkat etsinler.”
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.