YOK ARTIK!

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2016 - 09:51, Güncelleme: 09.11.2016 - 09:51
 

YOK ARTIK!

Manisa’nın en eski mahallelerinden olan Nurlupınar’a yapılan parkta ‘pes’ dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. Parkta bulunan kamelya, çöp kutuları ve aydınlatma direkleri yaklaşık 15 dakika içerisinde yerlerinden sökülerek çalındı.
‘PES’ DEDİRTEN HIRSIZLIK Manisa, belki de tarihinde ilk kez böyle bir hırsızlığa şahitlik ediyor. Şehzadeler İlçesi Nurlupınar Mahallesinde yakın zamanda yapılan parkta bulunan kamelya, çöp kutuları ve aydınlatma direkleri yaklaşık 15 dakika içerisinde yerlerinden sökülerek çalındığı bildirildi. Koskocaman kamelyanın nasıl çalınabildiğine şaşıran Mahalle Muhtarı Süleyman Seven; “Bence bunu yapan kimse veya kimlerse, yakalandıkları zaman ceza verilmemeli, ödül verilmeli.” ironisinde bulundu.   Caner KILIÇ- Şehzadeler Belediye tarafından yapılan çalışmalarla, Nurlupınar Mahallesi Pazar yeri yanında yeni yapılan park ve yeşil alanla, daha önce atıl durumda olan arazinin alanı güzel bir görünüme kavuşturulmuştu. Manisa’nın en eski mahallelerinden olan Nurlupınar’a yapılan parkta ‘pes’ dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. Yapılışının üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeyen park kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarumar edildi. İşin ‘pes’ dedirten noktası da yaşanan hırsızlık olayı oldu. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz akşam mahalleli bir vatandaş çocuğunu parka götürdü. Parkın içinde yapılan kamelyada oturarak bir süre çocuğu ile ilgilenen mahalleli, ardından evine döndü. Evinde yemek yiyip işe gitmek üzere dışarı çıkan vatandaş gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parkta bulunan kamelyanın yerinden sökülerek çalındığını gören vatandaş durumu Mahalle Muhtarı Süleyman Seven’e bildirdi.   10-15 DAKİKADA ÇALINDI Mahalle Muhtarı Süleyman Seven olaya ilişkin yaptığı açıklamada; “Biz bu parkı yaptırırken, herkes burada rahat bir nefes alsın, çocukları ile vakit geçirsin, hayalleri kurmuştuk. Ailecek, çoluk çocuk burada eğlenelim diye yapıldı. Ne yazık ki bu parka artık ailelerin gelemeyeceği bir hal oldu. Her hafta çalınan veya kırılan aydınlatma direklerini değiştirtiyoruz. En önemlisi ise; benim bu yaşıma kadar ilk kez şahit olduğu ve tarihte olmamış bir şey yaşandı. Burada koskocaman bir kamelya vardı. Mahallelinin biri kamelyadan kalkıp evine gidiyor, yemek yiyor, dışarı çıkıyor, kamelyanın yerinde olmadığını görüyor. 10-15 dakika içerisinde çalınıyor. Bence bunu yapan kimse veya kimlerse yakalandıkları zaman ceza verilmemeli, ödül verilmeli. Parktan kamelyayı nasıl bu kadar kısa sürede, yakalanmadan çaldılar hayret ediyorum.” diye konuştu.   AİLELER İÇİN YAPILMIŞTI AMA…  Daha önceden de madde kullanıcılarının ve satıcılarının mekanı olan bu noktaya yapılan park kısa süre içerisinde adeta yok edilmeye devam ediyor. Çocuklar için yapılan oyun alanları madde kullanıcılarının gece meskeni olduğu belirtiliyor. Öte yandan, parkın içindeki çöp kutuları ve aydınlatma direklerinin de yerinden sökülerek götürüldüğü, parkın her noktasında ateş yakıldığı ve zarar üstüne zarar verildiği görüldü.    
Manisa’nın en eski mahallelerinden olan Nurlupınar’a yapılan parkta ‘pes’ dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. Parkta bulunan kamelya, çöp kutuları ve aydınlatma direkleri yaklaşık 15 dakika içerisinde yerlerinden sökülerek çalındı.
‘PES’ DEDİRTEN HIRSIZLIK
Manisa, belki de tarihinde ilk kez böyle bir hırsızlığa şahitlik ediyor. Şehzadeler İlçesi Nurlupınar Mahallesinde yakın zamanda yapılan parkta bulunan kamelya, çöp kutuları ve aydınlatma direkleri yaklaşık 15 dakika içerisinde yerlerinden sökülerek çalındığı bildirildi. Koskocaman kamelyanın nasıl çalınabildiğine şaşıran Mahalle Muhtarı Süleyman Seven; “Bence bunu yapan kimse veya kimlerse, yakalandıkları zaman ceza verilmemeli, ödül verilmeli.” ironisinde bulundu.


 
Caner KILIÇ- Şehzadeler Belediye tarafından yapılan çalışmalarla, Nurlupınar Mahallesi Pazar yeri yanında yeni yapılan park ve yeşil alanla, daha önce atıl durumda olan arazinin alanı güzel bir görünüme kavuşturulmuştu. Manisa’nın en eski mahallelerinden olan Nurlupınar’a yapılan parkta ‘pes’ dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. Yapılışının üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeyen park kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tarumar edildi. İşin ‘pes’ dedirten noktası da yaşanan hırsızlık olayı oldu. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz akşam mahalleli bir vatandaş çocuğunu parka götürdü. Parkın içinde yapılan kamelyada oturarak bir süre çocuğu ile ilgilenen mahalleli, ardından evine döndü. Evinde yemek yiyip işe gitmek üzere dışarı çıkan vatandaş gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce parkta bulunan kamelyanın yerinden sökülerek çalındığını gören vatandaş durumu Mahalle Muhtarı Süleyman Seven’e bildirdi.
 


10-15 DAKİKADA ÇALINDI
Mahalle Muhtarı Süleyman Seven olaya ilişkin yaptığı açıklamada; “Biz bu parkı yaptırırken, herkes burada rahat bir nefes alsın, çocukları ile vakit geçirsin, hayalleri kurmuştuk. Ailecek, çoluk çocuk burada eğlenelim diye yapıldı. Ne yazık ki bu parka artık ailelerin gelemeyeceği bir hal oldu. Her hafta çalınan veya kırılan aydınlatma direklerini değiştirtiyoruz. En önemlisi ise; benim bu yaşıma kadar ilk kez şahit olduğu ve tarihte olmamış bir şey yaşandı. Burada koskocaman bir kamelya vardı. Mahallelinin biri kamelyadan kalkıp evine gidiyor, yemek yiyor, dışarı çıkıyor, kamelyanın yerinde olmadığını görüyor. 10-15 dakika içerisinde çalınıyor. Bence bunu yapan kimse veya kimlerse yakalandıkları zaman ceza verilmemeli, ödül verilmeli. Parktan kamelyayı nasıl bu kadar kısa sürede, yakalanmadan çaldılar hayret ediyorum.” diye konuştu.
 
AİLELER İÇİN YAPILMIŞTI AMA…
 Daha önceden de madde kullanıcılarının ve satıcılarının mekanı olan bu noktaya yapılan park kısa süre içerisinde adeta yok edilmeye devam ediyor. Çocuklar için yapılan oyun alanları madde kullanıcılarının gece meskeni olduğu belirtiliyor. Öte yandan, parkın içindeki çöp kutuları ve aydınlatma direklerinin de yerinden sökülerek götürüldüğü, parkın her noktasında ateş yakıldığı ve zarar üstüne zarar verildiği görüldü.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.