3 ÇOCUKTAN BİRİ NEFES SORUNU YAŞIYOR

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2012 - 18:22, Güncelleme: 01.05.2012 - 18:22
 

3 ÇOCUKTAN BİRİ NEFES SORUNU YAŞIYOR

Dünya Astım Günü nedeniyle bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, astımın tetiklenmesinde çevresel faktörler ve mesleksel maruziyetler kadar genetik faktörlerin de önemli olduğuna işaret etti.
 Dünya Astım Günü nedeniyle bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, astımın tetiklenmesinde çevresel faktörler ve mesleksel maruziyetler kadar genetik faktörlerin de önemli olduğuna işaret etti. Genel popülasyonda astım hastalığının görülme oranı %8-10 iken, anne ya da babadan birisinin astımlı olması halinde doğacak bebekte astımın görülme olasılığının %20-30'lara yükseldiğini kaydeden Dr. Tay anne ve babanın her ikisinin de astımlı olması durumunda ise oranın %60-70'lere kadar yükseldiğini belirtti. İnsanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen astım hastalığının gelişmiş ülke hastalığı olarak da tanımlanabileceğini ifade eden Dr. Tay İngiltere gibi gelişmiş batılı ülkelerde yüzde 35 seviyesinde olan astımlı hasta çocuk oranının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yüzde 10, Afrika gibi geri kalmış ülkelerde ise yüzde bir'in altında seyrettiğini söyledi. Açıklamada Manisa’daki kronik solunum yolu tablosuna da değinen Dr. Tay, Manisa'da her 5 çocuktan 1’nin ilk 3 yaşta en az bir kez nefes problemi yaşadığını, bunların 17 yaşına kadar yalnız 3'te 2'sinin iyileşebildiğini ve 3'te 1'inde ise hastalığın devam ettiğini belirtti.  
Dünya Astım Günü nedeniyle bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, astımın tetiklenmesinde çevresel faktörler ve mesleksel maruziyetler kadar genetik faktörlerin de önemli olduğuna işaret etti.
 Dünya Astım Günü nedeniyle bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, astımın tetiklenmesinde çevresel faktörler ve mesleksel maruziyetler kadar genetik faktörlerin de önemli olduğuna işaret etti. Genel popülasyonda astım hastalığının görülme oranı %8-10 iken, anne ya da babadan birisinin astımlı olması halinde doğacak bebekte astımın görülme olasılığının %20-30'lara yükseldiğini kaydeden Dr. Tay anne ve babanın her ikisinin de astımlı olması durumunda ise oranın %60-70'lere kadar yükseldiğini belirtti. İnsanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen astım hastalığının gelişmiş ülke hastalığı olarak da tanımlanabileceğini ifade eden Dr. Tay İngiltere gibi gelişmiş batılı ülkelerde yüzde 35 seviyesinde olan astımlı hasta çocuk oranının Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde yüzde 10, Afrika gibi geriCasinomaxi New Roman""> kalmış ülkelerde ise yüzde bir'in altında seyrettiğini söyledi. Açıklamada Manisa’daki kronik solunum yolu tablosuna da değinen Dr. Tay, Manisa'da her 5 çocuktan 1’nin ilk 3 yaşta en az bir kez nefes problemi yaşadığını, bunların 17 yaşına kadar yalnız 3'te 2'sinin iyileşebildiğini ve 3'te 1'inde ise hastalığın devam ettiğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.