8 SAATTEN FAZLA 7 SAATTEN AZ UYUMAYIN

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2016 - 12:59, Güncelleme: 20.09.2016 - 12:59
 

8 SAATTEN FAZLA 7 SAATTEN AZ UYUMAYIN

Yapılan araştırmalara göre 8 saatten fazla uyumak vücudumuz için bir çok tehlikenin habercisi olabiliyor.
UYKUNUN AZI DA FAZLASI DA ZARARLI  New York Üniversitesi Tıp Fakültesinin Amerika'da 290 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, günde 7 ila 8 saat arasında uyuyanların felç riskinin düşük olduğu görüldü. Ancak günde 8 saatten fazla uyuyanlarda felç riskinin yüzde 146 arttığı ortaya çıktı. Fazla uykunun yanında gereğinden az uyumak da felce davetiye çıkarıyor. Günde 7 saatten az uyuyanlarda bu riskin yüzde 22 olduğu görülüyor. SPOR YAP FELCİ ÖNLE Felç, beyne kan akımı sağlayan damarlardan birinin aniden tıkanmasıyla, beyne giden kan akımının yavaşlaması veya durması sonucu meydana geliyor. Felçten korunmanın en iyi yolu ise düzenli spor yapmak. Araştırmacılar, felce yakalanmak istemeyenlere haftada 3 ila 6 kez, en az 30'ar dakika egzersiz yapmasını öneriyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre felç, kalp krizi ve kanserden sonra en yaygın 3. ölüm nedeni.  
Yapılan araştırmalara göre 8 saatten fazla uyumak vücudumuz için bir çok tehlikenin habercisi olabiliyor.
UYKUNUN AZI DA FAZLASI DA ZARARLI 
New York Üniversitesi Tıp Fakültesinin Amerika'da 290 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, günde 7 ila 8 saat arasında uyuyanların felç riskinin düşük olduğu görüldü. Ancak günde 8 saatten fazla uyuyanlarda felç riskinin yüzde 146 arttığı ortaya çıktı. Fazla uykunun yanında gereğinden az uyumak da felce davetiye çıkarıyor. Günde 7 saatten az uyuyanlarda bu riskin yüzde 22 olduğu görülüyor.


SPOR YAP FELCİ ÖNLE
Felç, beyne kan akımı sağlayan damarlardan birinin aniden tıkanmasıyla, beyne giden kan akımının yavaşlaması veya durması sonucu meydana geliyor. Felçten korunmanın en iyi yolu ise düzenli spor yapmak. Araştırmacılar, felce yakalanmak istemeyenlere haftada 3 ila 6 kez, en az 30'ar dakika egzersiz yapmasını öneriyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre felç, kalp krizi ve kanserden sonra en yaygın 3. ölüm nedeni.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.