ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.09.2017 - 12:46, Güncelleme: 28.09.2017 - 12:46
 

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI

 Uzman Biyolog Arzu Kabakçı, bal arıları tarafından larvalarının beslenmesi için ürettikleri arı sütünün hücre yenilenmesi, osteoblastik (kemik arttırıcı), östrojenik (menapoz sonrası) şikâyetlerin azaltılmasında, antibakteriyal, antiinflamatuar, antioksidan, antitümöral, antiaging, kollajen sentezini uyarması gibi etkileri sahip olduğunu söyledi.
  Arı sütünün larvaların beslenmesi için bal arıları tarafından salgılanan bir madde olduğunu belirten Uzman Biyolog Arzu Kabakçı, işçi arıların boğazla yemek borusu arasında bulunan bezleri tarafından salgılandığını ve sütün cinsiyet ve tür gözetilmeksizin tüm larvaları beslediğini söyledi. Kraliçe arı yaşlandığında veya öldürüldüğünde, işçi arılar yeni bir kraliçe arı yapmaya karar verdiğinde, küçük larvalardan bazılarını arı sütü ile aşırı derecede beslemeye başladıklarını bildiren Kabakçı, “Bu tip beslenme kraliçe morfolojisinin gelişimini tetikleyerek yumurtlayabilme yeteneğine sahip yumurtalıkların gelişimini sağlar. İçeriğinde serbest aminoasitler, karbonhidratlar, lipitler, vitaminler ve mineraller bulunmaktadır” dedi. Arı sütünün; hücre yenilenmesi, osteoblastik (kemik arttırıcı), östrojenik (menapoz sonrası) şikâyetlerin azaltılmasında, antibakteriyal, antiinflamatuar, antioksidan, antitümöral, antiaging, kollajen sentezini uyarması gibi etkileri sahip olduğunu söyleyen Arzu Kabakçı, “Bazı durumlarda allerji , astım, anaflaksi görülmektedir. Literatürde varfarinle etkileşimini bildiren bir vaka mevcuttur. Literatürde çalışma sayısı çok az olduğundan artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
 Uzman Biyolog Arzu Kabakçı, bal arıları tarafından larvalarının beslenmesi için ürettikleri arı sütünün hücre yenilenmesi, osteoblastik (kemik arttırıcı), östrojenik (menapoz sonrası) şikâyetlerin azaltılmasında, antibakteriyal, antiinflamatuar, antioksidan, antitümöral, antiaging, kollajen sentezini uyarması gibi etkileri sahip olduğunu söyledi.
 
Arı sütünün larvaların beslenmesi için bal arıları tarafından salgılanan bir madde olduğunu belirten Uzman Biyolog Arzu Kabakçı, işçi arıların boğazla yemek borusu arasında bulunan bezleri tarafından salgılandığını ve sütün cinsiyet ve tür gözetilmeksizin tüm larvaları beslediğini söyledi.

Kraliçe arı yaşlandığında veya öldürüldüğünde, işçi arılar yeni bir kraliçe arı yapmaya karar verdiğinde, küçük larvalardan bazılarını arı sütü ile aşırı derecede beslemeye başladıklarını bildiren Kabakçı, “Bu tip beslenme kraliçe morfolojisinin gelişimini tetikleyerek yumurtlayabilme yeteneğine sahip yumurtalıkların gelişimini sağlar. İçeriğinde serbest aminoasitler, karbonhidratlar, lipitler, vitaminler ve mineraller bulunmaktadır” dedi.

Arı sütünün; hücre yenilenmesi, osteoblastik (kemik arttırıcı), östrojenik (menapoz sonrası) şikâyetlerin azaltılmasında, antibakteriyal, antiinflamatuar, antioksidan, antitümöral, antiaging, kollajen sentezini uyarması gibi etkileri sahip olduğunu söyleyen Arzu Kabakçı, “Bazı durumlarda allerji , astım, anaflaksi görülmektedir. Literatürde varfarinle etkileşimini bildiren bir vaka mevcuttur. Literatürde çalışma sayısı çok az olduğundan artırılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.