DAHA NEREYE KADAR EK BİNA?

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2012 - 09:29, Güncelleme: 22.02.2012 - 09:29
 

DAHA NEREYE KADAR EK BİNA?

Aşırı yoğunluk nedeniyle bugüne kadar ek binalarla çözüm arayan Manisa Devlet Hastanesi’nde kanser hastaları sıkış tepiş tedavi görüyor.
 Daha önce kanserli hastaların tedavisine cevap veremeyen Manisa, Devlet Hastanesi’nde açılan Onkoloji Servisi’yle rahat nefes aldı. Onkolog doktor geldi, kanserli hastalar her bir seans için İzmir7e gidip gelmekten kurtuldu. Ancak yoğun başvurular ve mekan darlığı nedeniyle sistem adeta kilitlendi. Hastanede kanserli hastalar için sadece 1 oda tahsis edebildi. Bu odada daha önce 4 koltuk vardı, aşırı talep nedeniyle oda biraz daha sıkıştırıldı ve sayı 6’ya çıktı. Ancak aşırı talep devam edince hastane yönetimi çaresiz kaldı. Koridorlar bile dolu Aslında Manisa Devlet Hastanesi’nde mekan darlığından kaynaklanan tek sorun Onkoloji Servisi’nde değil. Hastanenin diğer servislerinde de benzer durumlar yaşanıyor. Dahiliye servisinde yer olmadığı için hasta bazen acil servise yatırılıyor. Acil servise gelenler ise yer bulamayınca koridorda sedyede bekliyor. Pasgol Acil serviste bekletilen hasta ise daha sonra servisteki hastalardan birinin taburcu olması halinde kendi bölümüne alınıyor. Çözüm yeni bir ek bina Hastane Başhekimi Ünal Dökücü “Hastanemize yeni açmış olduğumuz Onkoloji Servisimizin dar olduğunu biliyoruz. Daha önceki planlarımızda 6 tane koltuk yeterli idi, fakat hasta talebi çok arttı, mekan dar gelmeye başladı. Burasını iki katına çıkaracağız ancak bu da yeterli değil. 180 civarında hastamız var, ayda 377 seansa giriyorlar, günlük 10-15 hasta düşüyor. Yerimizin darlığı nedeniyle istediğimiz hizmeti veremiyoruz, ancak küçük de olsa genişletmekle yetineceğiz. Çare hastanemiz bahçesinde bulunan CBÜ’ ye ait mavi bina. Bina acil olarak hastanemize devri yapıldığında hastanemiz rahatlayacak.” dedi. 400 Yataklı ne durumda? Öte yandan hastanelerinde böylesine mekan darlığı sorunu yaşayan Manisa’nın iki adet 400 Yataklı Eğitim ve Uygulama Hastanesi Projesi var. Ne yazık ki Manisa, her iki projede de henüz inşaata başlayabilmiş değil. Siyasilerin vaatleri nedeniyle 2007 Temmuz seçimlerinden buyana Manisa’nın gündeminde olan TOKİ 3 Konutları bitişiğindeki 400 Yataklı Eğitim ve Uygulama Hastanesi daha önce olduğu gibi bugün de ihale aşamasında. 
Aşırı yoğunluk nedeniyle bugüne kadar ek binalarla çözüm arayan Manisa Devlet Hastanesi’nde kanser hastaları sıkış tepiş tedavi görüyor.
 Daha önce kanserli hastaların tedavisine cevap veremeyen Manisa, Devlet Hastanesi’nde açılan Onkoloji Servisi’yle rahat nefes aldı. Onkolog doktor geldi, kanserli hastalar her bir seans için İzmir7e gidip gelmekten kurtuldu. Ancak yoğun başvurular ve mekan darlığı nedeniyle sistem adeta kilitlendi.

Hastanede kanserli hastalar için sadece 1 oda tahsis edebildi. Bu odada daha önce 4 koltuk vardı, aşırı talep nedeniyle oda biraz daha sıkıştırıldı ve sayı 6’ya çıktı. Ancak aşırı talep devam edince hastane yönetimi çaresiz kaldı.

Koridorlar bile dolu

Aslında Manisa Devlet Hastanesi’nde mekan darlığından kaynaklanan tek sorun Onkoloji Servisi’nde değil. Hastanenin diğer servislerinde de benzer durumlar yaşanıyor. Dahiliye servisinde yer olmadığı için hasta bazen acil servise yatırılıyor. Acil servise gelenler ise yer bulamayınca koridorda sedyede bekliyor. Pasgol Acil serviste bekletilen hasta ise daha sonra servisteki hastalardan birinin taburcu olması halinde kendi bölümüne alınıyor.

Çözüm yeni bir ek bina

Hastane Başhekimi Ünal Dökücü “Hastanemize yeni açmış olduğumuz Onkoloji Servisimizin dar olduğunu biliyoruz. Daha önceki planlarımızda 6 tane koltuk yeterli idi, fakat hasta talebi çok arttı, mekan dar gelmeye başladı. Burasını iki katına çıkaracağız ancak bu da yeterli değil. 180 civarında hastamız var, ayda 377 seansa giriyorlar, günlük 10-15 hasta düşüyor. Yerimizin darlığı nedeniyle istediğimiz hizmeti veremiyoruz, ancak küçük de olsa genişletmekle yetineceğiz. Çare hastanemiz bahçesinde bulunan CBÜ’ ye ait mavi bina. Bina acil olarak hastanemize devri yapıldığında hastanemiz rahatlayacak.” dedi.

400 Yataklı ne durumda?

Öte yandan hastanelerinde böylesine mekan darlığı sorunu yaşayan Manisa’nın iki adet 400 Yataklı Eğitim ve Uygulama Hastanesi Projesi var. Ne yazık ki Manisa, her iki projede de henüz inşaata başlayabilmiş değil. Siyasilerin vaatleri nedeniyle 2007 Temmuz seçimlerinden buyana Manisa’nın gündeminde olan TOKİ 3 Konutları bitişiğindeki 400 Yataklı Eğitim ve Uygulama Hastanesi daha önce olduğu gibi bugün de ihale aşamasında. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.