DİŞ İPİ KULLANIMI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.08.2017 - 09:33, Güncelleme: 02.08.2017 - 09:33
 

DİŞ İPİ KULLANIMI

Bu yazımızda diş ipi nasıl kullanılır tüm ayrıntılarını anlatacağız
1. Yeterli diş ipi kullanın. 45 santimetre uzunluğunda ip koparın. Çünkü bir dişten diğerine geçerken temiz bir bölümü kullanmanız gerekecektir. İpin büyük bir kısmını bir elinizde, tercihinize göre orta parmağınıza ya da işaret parmağınıza sarın, diğer elinizin orta parmağı ya da işaret parmağına da az miktarda bir ip sarın. Orta parmağınıza sararsanız, işaret parmağınız serbest kalır ve ipi yönlendirmede kullanabilirsiniz. 2. Dişlerin arasında kaydırarak geçirin. Zikzak hareketle ipi dişlerin arasına nazikçe kaydırın ve ipin dişlerin arasına hızla geçmemesine dikkat edin. Diş ipini dişin etrafına sararken bir C şekli oluşturun. Daha sonra diş ipini diş eti çizgisinden dişin üst kısmına doğru dikkatlice kaydırın. 3. İpi parmaklarınızda aktarın. Bir dişten diğerine geçerken, daha fazla ip tuttuğunuz elinizdeki parmaktan temiz bir kısım ip açın ve diğer elinizdeki parmağa kullanılmış olan ipi sarın. Başparmağınızı rehber olarak kullanın. 4. Her iki tarafa da ulaşın. Her dişin arka tarafını da iple temizlemeyi unutmayın.
Bu yazımızda diş ipi nasıl kullanılır tüm ayrıntılarını anlatacağız
1. Yeterli diş ipi kullanın. 45 santimetre uzunluğunda ip koparın. Çünkü bir dişten diğerine geçerken temiz bir bölümü kullanmanız gerekecektir. İpin büyük bir kısmını bir elinizde, tercihinize göre orta parmağınıza ya da işaret parmağınıza sarın, diğer elinizin orta parmağı ya da işaret parmağına da az miktarda bir ip sarın.
Orta parmağınıza sararsanız, işaret parmağınız serbest kalır ve ipi yönlendirmede kullanabilirsiniz.

2. Dişlerin arasında kaydırarak geçirin. Zikzak hareketle ipi dişlerin arasına nazikçe kaydırın ve ipin dişlerin arasına hızla geçmemesine dikkat edin. Diş ipini dişin etrafına sararken bir C şekli oluşturun. Daha sonra diş ipini diş eti çizgisinden dişin üst kısmına doğru dikkatlice kaydırın.

3. İpi parmaklarınızda aktarın. Bir dişten diğerine geçerken, daha fazla ip tuttuğunuz elinizdeki parmaktan temiz bir kısım ip açın ve diğer elinizdeki parmağa kullanılmış olan ipi sarın. Başparmağınızı rehber olarak kullanın.

4. Her iki tarafa da ulaşın. Her dişin arka tarafını da iple temizlemeyi unutmayın.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.