DOKTORLAR ŞİDDETİ KINADI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.01.2013 - 17:25, Güncelleme: 25.01.2013 - 17:25
 

DOKTORLAR ŞİDDETİ KINADI

Manisa Tabip Odası hekimlerin hastalar tarafından uğradığı şiddet olaylarının fazlalaşması sebebiyle Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde açıklama yaptı. Doktorlar geçtiğimiz hafta içinde hastanenin acil servisinde bir doktorun hasta yakını tarafından darp edilerek burnun kırıldığını iddia etti.
 Manisa Tabip Odası üyeleri CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaparak son günlerde artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Manisa Tabip Odası adına açıklama yapan İsmail Cem Tuçak, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü gece geç saatlerde İntern doktor olan (U.K-26) bir arkadaşımız nöbette 3 yaşındaki bebeğini hastaneye getiren baba (M.Ö) tarafından darp edildi. Bunlar hastanenin güvenlik kameraları sisteminde mevcut” dedi. Tukaç olayla ilgili bilgi vererek, “3 yaşındaki bebekten kan almak isteyen hemşireye önce çocuğun annesi bağırıyor, ardından da doktor müdahale edince baba tarafından darp ediliyor. Biz Tabip Odası olarak arkadaşımız adına olayı mahkemeye taşıdık. Bu olayda baba da doktordan şikayetçi olmuş. Hukuki sürecin sonucunu bekliyoruz” dedi. Manisa Tabip Odası olarak Manisa’daki hekime şiddet olaylarını takip etmekten yorulduklarını iddia eden Tukaç, “Bu sefer şiddet bir intern doktorumuzun öğrenim gördüğü ve mesleği öğrenmeye çalıştığı Betorder bir acil serviste yaşandı. Çocuğun kan alırken ağlaması sonucu baba bunu sebep göstererek doktora saldırdı. Bunun sonucunda da burnu kırılan doktor rapor aldı” dedi. Aynı hafta içinde Türkiye’nin çeşitli hastanelerinde de şiddet olaylarının yaşandığını anlatan Tukaç, “Dicle Üniversitesi hematoloji bölümünde ziyaret saatleri dışında servise girmek isteyen polis ve askerlere izin verilmeyince ortalık karıştı ve 4 sağlık personeli koridorda darp edildi. Bunların dışında kamuoyuna yansımayan olaylarda var. Yine 5 ay önce Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde bir polis sağlık kurulunu silahla tehdit etme cesaretini gösterdi. Bu olayın üzeri örtüldü. Biz Tabip Odası olarak bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk ve hedef haline getirildik. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü de olayı sahiplenmedi ve hukuki destek talebimizi reddetti” dedi. Yasa niye bekliyor Sağlık Bakanlığı’nın sistemini eleştiren İsmail Cem Tuçak, “Yaşanmış ve halen yaşanmakta olan bunca örnek varken bu şiddeti önlemekte ne kadar samimi olduklarını göstersinler. Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme yasa tasarını niçin TBMM’de bekletiliyor. Sağlık Bakanlığı her personelinin can güvenliğinden sorumludur” diye konuştu. Doktorların ve sağlık çalışanlarının tamamının mesleğini güven içinde yapmak istediklerini belirten Tukaç, “Biz hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddetin hukuksal takipçisi olacağız” dedi.  
Manisa Tabip Odası hekimlerin hastalar tarafından uğradığı şiddet olaylarının fazlalaşması sebebiyle Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde açıklama yaptı. Doktorlar geçtiğimiz hafta içinde hastanenin acil servisinde bir doktorun hasta yakını tarafından darp edilerek burnun kırıldığını iddia etti.
 Manisa Tabip Odası üyeleri CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi bahçesinde basın açıklaması yaparak son günlerde artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Manisa Tabip Odası adına açıklama yapan İsmail Cem Tuçak, “Geçtiğimiz hafta Cuma günü gece geç saatlerde İntern doktor olan (U.K-26) bir arkadaşımız nöbette 3 yaşındaki bebeğini hastaneye getiren baba (M.Ö) tarafından darp edildi. Bunlar hastanenin güvenlik kameraları sisteminde mevcut” dedi.

Tukaç olayla ilgili bilgi vererek, “3 yaşındaki bebekten kan almak isteyen hemşireye önce çocuğun annesi bağırıyor, ardından da doktor müdahale edince baba tarafından darp ediliyor. Biz Tabip Odası olarak arkadaşımız adına olayı mahkemeye taşıdık. Bu olayda baba da doktordan şikayetçi olmuş. Hukuki sürecin sonucunu bekliyoruz” dedi. Manisa Tabip Odası olarak Manisa’daki hekime şiddet olaylarını takip etmekten yorulduklarını iddia eden Tukaç, “Bu sefer şiddet bir intern doktorumuzun öğrenim gördüğü ve mesleği öğrenmeye çalıştığı Betorder bir acil serviste yaşandı. Çocuğun kan alırken ağlaması sonucu baba bunu sebep göstererek doktora saldırdı. Bunun sonucunda da burnu kırılan doktor rapor aldı” dedi. Aynı hafta içinde Türkiye’nin çeşitli hastanelerinde de şiddet olaylarının yaşandığını anlatan Tukaç, “Dicle Üniversitesi hematoloji bölümünde ziyaret saatleri dışında servise girmek isteyen polis ve askerlere izin verilmeyince ortalık karıştı ve 4 sağlık personeli koridorda darp edildi. Bunların dışında kamuoyuna yansımayan olaylarda var. Yine 5 ay önce Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nde bir polis sağlık kurulunu silahla tehdit etme cesaretini gösterdi. Bu olayın üzeri örtüldü. Biz Tabip Odası olarak bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk ve hedef haline getirildik. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü de olayı sahiplenmedi ve hukuki destek talebimizi reddetti” dedi.

Yasa niye bekliyor

Sağlık Bakanlığı’nın sistemini eleştiren İsmail Cem Tuçak, “Yaşanmış ve halen yaşanmakta olan bunca örnek varken bu şiddeti önlemekte ne kadar samimi olduklarını göstersinler. Ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önleme yasa tasarını niçin TBMM’de bekletiliyor. Sağlık Bakanlığı her personelinin can güvenliğinden sorumludur” diye konuştu. Doktorların ve sağlık çalışanlarının tamamının mesleğini güven içinde yapmak istediklerini belirten Tukaç, “Biz hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılan her türlü şiddetin hukuksal takipçisi olacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.