ECZACILARDAN 'İNTERNETTEN SATILAN İLAÇ' UYARISI

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.02.2018 - 10:26, Güncelleme: 07.02.2018 - 10:26
 

ECZACILARDAN 'İNTERNETTEN SATILAN İLAÇ' UYARISI

Manisa Eczacı Odası, sahte ilaç ve benzeri ürünlerin, özellikle internet üzerinden değerinden çok daha ucuz fiyata halka satışa sunulduğunu ve halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini bildirdi.
HABER CANER KILIÇ Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı, özellikle son zamanlarda basın yayın organlarında sıkça yer alan 'sahte' ilaçlarla ilgili haberlerin, halkı ve sağlık çalışanlarını tedirgin ettiğini ifade etti. Son yıllarda hayatın her noktasında yer alan teknoloji, iletişim araçları ve internetin, her türlü bilgiye kolay yoldan ulaşmayısağladığını ifade ederek konuşmalarına başlayan Balı, teknolojideki kolaylığın beraberinde bilgi kirliliği de getirdiğine dikkat çekti. Başkan Balı “'İnternet' dediğimiz sistem doğru bilginin yanı sıra, bol miktarda yanlış ve kirli bilgiyi de içeriyor.İlaçlar başta olmak üzere insan sağlığını doğrudan ilgilendiren vitaminler, besin takviyeleri ve bitkisel ürünler mutlaka eczanelerden ve eczacı danışmanlığında alınıp kullanılmalıdır.İnternet üzerinden ya da eczane dışından alınan ürünler, insan sağlığını doğrudan tehdit ettiği gibi hayati sıkıntılara da sıkça yol açabiliyor.Tedavi ettiği iddia edilen, doğal ve bitkisel diye reklamı yapıldığı için halkın gözünü boyayan ve ölüm saçan pek çok ürün, kullanımı sonucunda organ yetmezliğine kadar varacak boyutlarda yaşamı tehdit etmektedir.Sağlık bakanlığı ve ilgili meslek örgütleri yoğun bir şekilde bu konu üzerinde çalışmalar yürütmektedirler.”dedi. “ENDİŞE DUYUYORUZ” Eczacıların ve sağlık çalışanlarının, bu konu üzerinde endişelerinin giderek arttığını belirten Ecz. Devrim Balı, son olarak şu sözlere yer verdi; “Biz eczacılar olarak internetten satılan sahte ilaçların, gıda takviyelerinin ve insan sağlığını etkileyen her türlü ürünün kullanımı sonucunda ölüm vakalarının artması ve geri dönüşü olmayan kronik yan etkilerin meydana gelmesi konusunda endişe yaşamaktayız. Türk Eczacılar Birliği bu konuda girişimde bulunarak internetten ilaç satışı yapan sitelere yönelik  ihbar hattı oluşturdu.İnternetten ya da eczane dışında satılan her türlü ‘tedavi amaçlı’ olduğu iddia edilen ürün ve bunların satış noktalarını odamıza bildirebilirsiniz.Gerekli incelemeler yapılıp yasal yaptırımlar uygulanacaktır.”  
Manisa Eczacı Odası, sahte ilaç ve benzeri ürünlerin, özellikle internet üzerinden değerinden çok daha ucuz fiyata halka satışa sunulduğunu ve halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini bildirdi.
HABER
CANER KILIÇ


Manisa Eczacı Odası Başkanı Devrim Balı, özellikle son zamanlarda basın yayın organlarında sıkça yer alan 'sahte' ilaçlarla ilgili haberlerin, halkı ve sağlık çalışanlarını tedirgin ettiğini ifade etti. Son yıllarda hayatın her noktasında yer alan teknoloji, iletişim araçları ve internetin, her türlü bilgiye kolay yoldan ulaşmayısağladığını ifade ederek konuşmalarına başlayan Balı, teknolojideki kolaylığın beraberinde bilgi kirliliği de getirdiğine dikkat çekti. Başkan Balı “'İnternet' dediğimiz sistem doğru bilginin yanı sıra, bol miktarda yanlış ve kirli bilgiyi de içeriyor.İlaçlar başta olmak üzere insan sağlığını doğrudan ilgilendiren vitaminler, besin takviyeleri ve bitkisel ürünler mutlaka eczanelerden ve eczacı danışmanlığında alınıp kullanılmalıdır.İnternet üzerinden ya da eczane dışından alınan ürünler, insan sağlığını doğrudan tehdit ettiği gibi hayati sıkıntılara da sıkça yol açabiliyor.Tedavi ettiği iddia edilen, doğal ve bitkisel diye reklamı yapıldığı için halkın gözünü boyayan ve ölüm saçan pek çok ürün, kullanımı sonucunda organ yetmezliğine kadar varacak boyutlarda yaşamı tehdit etmektedir.Sağlık bakanlığı ve ilgili meslek örgütleri yoğun bir şekilde bu konu üzerinde çalışmalar yürütmektedirler.”dedi.

“ENDİŞE DUYUYORUZ”
Eczacıların ve sağlık çalışanlarının, bu konu üzerinde endişelerinin giderek arttığını belirten Ecz. Devrim Balı, son olarak şu sözlere yer verdi; “Biz eczacılar olarak internetten satılan sahte ilaçların, gıda takviyelerinin ve insan sağlığını etkileyen her türlü ürünün kullanımı sonucunda ölüm vakalarının artması ve geri dönüşü olmayan kronik yan etkilerin meydana gelmesi konusunda endişe yaşamaktayız. Türk Eczacılar Birliği bu konuda girişimde bulunarak internetten ilaç satışı yapan sitelere yönelik  ihbar hattı oluşturdu.İnternetten ya da eczane dışında satılan her türlü ‘tedavi amaçlı’ olduğu iddia edilen ürün ve bunların satış noktalarını odamıza bildirebilirsiniz.Gerekli incelemeler yapılıp yasal yaptırımlar uygulanacaktır.”
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.